Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 356
  • 773
  •   1
Отговори
# 705
Аз миналата седмица пусках Пкк и захар, няма смисъл просто. А тези другите не ги ли дава АГ с направление по някое време? Май миналия път сифилис и тем подобни ми пускаше АГ но към 20гс.

# 706
TSH e много важно по време на бременост, защото може да доведе до преждевременно раждане, ако е над 3 в напреднали седмици. FT4 в обвързано с TSH и неговите отклонения може да свидетелстват за предстоящи отклонения в TSH. Поне моят лекар така ми обясни. Аз сама си пуснах през 45 дни тези изследвания заради Хашимото, АГ не ги е изисквал, просто ме питаше дали ги следя и ходя на прегледи. 

# 707
Аз ТСХ го изследвам на всеки триместър или при нужда ,повече.Не знам каква е тази игра с хормоните,която си правите, при положение че това е бавно регуширащ се хормон. Горе-долу на 45 дни може да се прецен,ако има някакви притеснения изобщо.Едно време сигурно майките ни са били всеки месец за ТСХ да изследват. Опасно е ,когато е завишен и не се вземат мерки,а не просто през 20 дни да се проверява,защото е безмислено.

# 708
Аз миналата седмица пусках Пкк и захар, няма смисъл просто. А тези другите не ги ли дава АГ с направление по някое време? Май миналия път сифилис и тем подобни ми пускаше АГ но към 20гс.
Ами незнам дали АГ ги пуска. На мен ми ги назначи АГ на частно,а ПКК и кръвна захар следя на 20 дни. Хемоглобина почна да ми пада и започнах да го следя,а кръвната захар на скрининга ми излезе 1:40 от развитие на гас диабет и нея я следя. Предпоставка имам че всички по майчина линия са с диабет и първото ми дете е родено голямо 4350кг,55см. За по каса нещата нз как стоят аз плащам всичко. Дори хормоните за щитовидната жлеза. Единствено полза имам от АГ по каса че ми дава болнични от 9 семдица без пари,но при прегледите ако искам да си видя бебка му плащам 30 лв,защото по каса съм си изразходила ехографите🤣🤣🤣Така че и на двамата АГ плащам общо взето.

# 709
Благодаря ви момичета. В направлението пише пълен пакет за тромбофилии. Нз какви са точно. Каза,че ще ми струва 150 лв. в Рамус.

# 710
Хубаво е да не е високо ТСХ, но чак преждевременно раждане при ТСХ над 3 ми се струва силно преувеличено. Недейте да плашите така жените. Ако не се лъжа нормално за третия триместър беше около 2.5, така че не мисля, че малко над това би било чак толкова опасно.
Сигурна съм, че става въпрос за много по-високи стойности.

vils, има теми за тромбофилия във форума, погледни там, ако искаш. Аз съм на мнение, че ако имате финансова възможност и искате спокойствие, е хубаво да ги направите. Все пак предполагам, че всеки би предпочел да знае за здравословните си проблеми и да ги лекува, а не да разбере, когато вече е късно.
От друга страна, масово жените не си правят това изследване и нямат абсолютно никакви проблеми през бременността.
Не е задължително, но може да го обмислите.

# 711
Аз ТСХ го изследвам на всеки триместър или при нужда ,повече.Не знам каква е тази игра с хормоните,която си правите, при положение че това е бавно регуширащ се хормон. Горе-долу на 45 дни може да се прецен,ако има някакви притеснения изобщо.Едно време сигурно майките ни са били всеки месец за ТСХ да изследват. Опасно е ,когато е завишен и не се вземат мерки,а не просто през 20 дни да се проверява,защото е безмислено.
Защо да е игра с хормоните?Аз съм след инвитро.Много ясно,че ендокриноложката като каже на 20 дни следим хормони ще ги следя. Чакма 5 години тази бременост и каквото зависи от мен ще го направя. Те едно време не са следили ТСХ и за раждали на нивите. Захранвали са децата с кисело мляко със захар,ама сега е друго. И както казах не ТСХ е важно за бебето а ft4. Всяка от нас си има притеснения,така че всяка свободна да се следи както си поиска. Имам син естествено заченат и с него не съм следила нищо,защото не  се е налагало♀Нека всяка от нас си преценя☺

# 712
Обмисли го първо преди да пуснеш в Рамус. Много хора и лекари не я харесват като лаборатория, а особено и за такова генетично изследване, аз бих се насочила към Геника.

И като съм на тази вълна, някой има ли впечатления за лаборсторията Cell Genetics?

Благодаря ви момичета. В направлението пише пълен пакет за тромбофилии. Нз какви са точно. Каза,че ще ми струва 150 лв. в Рамус.

# 713
Vils88, в момента в омед има ваучер за  тромбофилия в Кандиларов и излиза изгодно. При първа бременност тромбофилията не създава проблеми, обикновено е при втора. Тъй че пусни си, не го мисли. Това е голяма рядкост АГ да те насочи.

# 714
При мен тромбофилията се отключи в седми месец при първа бременност,направих тромбоза и после след изследвания се установи. При много жени не се проявява изобщо и никога не разбират. Други разбират по трудния начин след загуби. Според мен,ако можете да си го позволите е хубаво да се направи изследване. Много често срещано е. Аз дори нямах представа,че толкова много жени го имат.

# 715
Милото,Е,то точно че вашия случай е индивидуален. Щом сте решила на 20 -ок. Казах просто ,че се създава излишен стрес през 15-20 дена да се търси под вола теле и да се сменя доза.Всеки си решава ,а и подкрепям мнението,че малко над нормата не е фатално ,то даже в третия триместър на бебчо щит. жлеза вече си и функционира и произвежда хормона.

Аз за пускане на каквито и да било изследвания най-харесвам Бодимед.

# 716
Според мен пък в Геника са надути много цените. Там пакет тромбофилия се ожсъждаше, че е към 900лв. При положение, че в другуте лаборатории е 150-200лв, а е генетично, не виждам защо е такава цената. В смисъл това не са конкретни стойности, че да има разминаване между Рамус, Синево и тн, или го имаш или не.

# 717
Момичета, а да ви попитам според вас на 8 ден от закъснението добре ли е да отида на първи преглед при АГ?  Мислех да изчакам, но следващата опция е чак на 15 ден, а имах един спонтанен аборт и се притеснявам сега дали ще се развие добре. Днес е 6-ти ден от закъснението и ЧХГ-то е над 7398, което ми се струва доста. След 48 часа ще пусна пак, за да видя как върви.

# 718
ЧХГ е доста високо, да, дали не ви е по-голямо закъснението? Попринцип при стойност над 1000 би трябвало да се види вече, така че и на 8ми ден може да видят. При 10 000 даже и сърдечна дейност се засича.

# 719
Да, високо е ЧХГ и според мен закъснението е по-голямо. Вероятно овулацията е била по-рано. Няма смисъл да пускаш повторно ЧХГ, защото при тези стойности вече не се удвоява на 48-72 часа и стойностите му вече не са особено показателни. Направо отиди на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт