Била, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 13

• 74 756
  • 853
  •   1
Отговори
# 150
  • here and now
Разбира се че знам че имат еко такса, но 0.30 стотинки на торбичка не е ли все пак скъпо 🤔 като се пресметне стойноста за производство, транспорт, данък върху торбичка... Не съм сигурна че е точна тази цена, най-вече защото се бълват на едро и себестойността е много ниска на 1 торбичка реално. Аз не купувам торбички не защото нямам възможност, а защото наистина ме е грижа за околната среда.
Като те е грижа за околната среда, защо вземаш когато е безплатна, независимо, че винаги си носиш представителна платнена такава?
Вероятно е до манталитет...
Извинявам се за спама, но някои неща, просто ми бодат очите.

# 151
  • софия
Имах предвид онези малки пликчета , в които се сипсва зарзавата в супермаркетите - те трябва да са хартиени. Иначе платнени торби да си носи всеки или да дава и по левче ако трябва за торба. Все пак идеята на скъпото пликче е да те мотивира да си носиш собствено.

# 152
  • Русе
В Турция от година и повече се плащат в магазините.
Много преди пандемията се плащат торбичките там.

Много се дразня. В Билла, в която пазарувам ден след като са обявени промоциите и няма определени стоки. И все не мога да видя служител да искам гаранцията, която обещават. Веднъж попитах касиерка, а тя ме погледна, като полезно изкопаемо и въобще не реагира. А не ми се разправя, щото при нас винаги се вият едни опашки... Съвестно ми е да бавя хората.

# 153
Аз винаги на гарата ходя. Там само веднъж случих на добър , отзивчив служител. Иначе повечето са трета глуха.

# 154
Разбира се че знам че имат еко такса, но 0.30 стотинки на торбичка не е ли все пак скъпо 🤔...
Таксата е 55ст. на торбичка за произведените от 2014г. насам, но само тези, които са с дебелина под 25 микрона и размери по-малки от 390/490 мм.
Големите торбички на BILLA са с по-големи размери от тези и съответно за тях такса няма, но пък си ги продават по 59ст. и със сигурност и от торбичките печелят. На Kaufland/LIDL торбичките мисля, че бяха по 29ст., но може и да греша.

# 155
Съвестно ми е да бавя хората.

Те на това разчитат! Хич да не ви пука- така и другите ще разберат какви права имат, при липса на стоки от брошурите! Търсете си правата, за да спрат с маймунджилъците. Много съм им бясна аз:rage:

# 156
Кауфланд ги вдигнаха на 39ст.

# 157
В Турция от година и повече се плащат в магазините.
Много преди пандемията се плащат торбичките там.
Дълги години в Турция не се плащаше нищо. Сега в супермаркетите се плащат, но в малките магазинчета, често изобщо не ги таксуват.
А помните ли преди години в нашите магазини Плод и зеленчук ... как даваха всичко в едни кафяви хартиени кесийки? Нямаше найлончета...

Или ако си купиш в супермаркета салам, сирене или кашкавал, ти го завиват в една голяма бяла хартия и с химикалка (която стои джоба на бялата престилка) пишат грамажа, а после на касата изчисляват с калкулатор Grinning

# 158
  • София
Кауфланд ги вдигнаха на 39ст.
Билла на 0,60лв

# 159
  • Русе
Биоразградимите им са 29 ст.

# 160
  • София
Биоразградимите им са 29 ст.
И са като вестник

# 161
  • Пловдив
Във Франция например хубавите здрави торби за 25-30 цента са заменяеми в някои вериги. Като се захаби ти дават нова, а старата я рециклират и така до безкрай без да купуваш непрекъснато.
Тук в dm така процедират с техните текстилни памучни торбички. Ако се скъса я заменят с нова. Възползвах се вече Simple Smile.

# 162
  • Бургас
Аз пък мисля, че за да се ограничи ползването на найлонови торбички трябва да струват над 1 лв. Повече от 10 години си ходя с 2-3 платнени. Има толкова красиви торбички за многократно ползване.

# 163
  • София
Аз пък мисля, че за да се ограничи ползването на найлонови торбички трябва да струват над 1 лв. Повече от 10 години си ходя с 2-3 платнени. Има толкова красиви торбички за многократно ползване.
Абсолютно вярно!

# 164
Да похваля сладоледите на Била, които са в кутия по няколко бройки. Пробвахме фунийки, на клечка и тип сандвич.

За Тмаркет, направи ми лошо впечатление, че в нашия махнаха дезинфектанта, който стоеше до количките.

Скрит текст:
Подарявам стикери от Била.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт