Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 543
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Възможно ли е от 0,3% ретинол, 2 пъти съм слагала, веднъж седмично, да ми избият дълбоко подкожни 2-3 пъпки? Или друга ми е причината

# 421
  • София
Случвало ли се е друг път?

Иначе пърджинг е възможен, да.

# 422
Случвало ли се е друг път?

Иначе пърджинг е възможен, да.

Като хормоните не ми бяха балансирани. 🥲

# 423
Момичета, вит Ц на Geek and Gorgeous, заслужава ли си или да продължавам с Tetra Lux на Medik 8?
Искам да питам и за ниацинамид - става ли на GG? Нямам мазна кожа, просто за хубав тен да го ползвам, какво ще кажете?

# 424
Здравейте,момичета! Преполовихме темата,но няма много дами с моята кожа - акнеична,мазна и дехидратирана,с белези от алне,както и червени пигментни петна от него. На 29 съм и не искам да закъснявам повече с въвеждането на ретинола и неговите производни. Ще споделя рутината ми сега с надеждата да ме насочите към конкретен продукт, от прочетеното тук съм хвърлила око на нещата на Medik8.
Сутрин и вечер почиствам с хидратиращия гел на CeraVe,ако имам грим почиствам двуфазно,след това тонера на Missha с витамин С, хидратиращия на Biotrade и слънцезащита. Вечер ползвам локално на някоя пъпка или на цялото лице епидуо,преди това ниацинамид на ТО и есента и зимата ползвах за кратко избелващия крем на Biotrade Melabel. Пропуснах и AHA+BHA маската на ТО веднъж седмично.
Много ще съм благодарна на всяка от вас,която ми отговори!

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 08:57 от Dreamer_19

# 425
  • София
Момичета, презапасих се с трет, и имам излишен Акнелийз 0,1%, със срок на годност 2024, ако някой се интересува, може да ми пише. Нов, неразпечатан.

# 426
Здравейте,момичета! Преполовихме темата,но няма много дами с моята кожа - акнеична,мазна и дехидратирана,с белези от алне,както и червени пигментни петна от него. На 29 съм и не искам да закъснявам повече с въвеждането на ретинола и неговите производни. Ще споделя рутината ми сега с надеждата да ме насочите към конкретен продукт, от прочетеното тук съм хвърлила око на нещата на Medik8.
Сутрин и вечер почиствам с хидратиращия гел на CeraVe,ако имам грим почиствам двуфазно,след това тонера на Missha с витамин С, хидратиращия на Biotrade и слънцезащита. Вечер ползвам локално на някоя пъпка или на цялото лице епидуо,преди това ниацинамид на ТО и есента и зимата ползвах за кратко избелващия крем на Biotrade Melabel. Пропуснах и AHA+BHA маската на ТО веднъж седмично.
Много ще съм благодарна на всяка от вас,която ми отговори!

Включвам се с отговор, тъй като имам кожа точно като твоята - мазна, но дехидратирана и супер чувствителна, много склонна към зачервявания и с доста петна от акне (не пигментни, а червени само). Ходих при д-р Пеев в Естелайн и по негова препоръка ползвам следните продукти, от които забелязах, че зачервяването и чувствителността намаляха.
 - Сутрин тампоните на Medik8 Blemish Control
 - Вечер Medik8 Crystal Retinal 1 (въведох го месец и половина след тампоните, за да не ми дойде много)
 - Сутрин и вечер на Bioderma Sensibio Defensive кремчето

Към тези неща, по мой избор, ползвам почистващо олио/балсам, също като теб хидратиращия измивен гел на Cerave и тонерa I'm from Rice. Слънцезащити ползвам различни, матираща за под грим, иначе по-хидратираща, за да не ми изсушава.

Изравни ми се доста лицето (имах много подкожни пъпчици и неравности), не е толкова червено. С АНА аз не се спогаждам въобще и не ползвам, витамин С също не ползвам (заради проблемите със стабилността, а и е скъп продукт, който може и да не ми понесе на чувствителността). Та това е като цяло, Medik8 са наистина супер, мисля, че не бих дала парите за някои от серумите им, които имат по-евтини алтернативи, но падовете са супер щадящи, а ретиналът е ненадминат наистина.

Епидуо ползвах и аз на цяло лице доста време, супер се изчистват пъпките, но ми пресуши брутално и от него се задълбочи доста проблемът с чувствителността. Ползвам бензоил пероксид 5% локално на пъпки и така е супер (този на Биотрейд никаква работа не ми върши, от чужбина си взимам на Галдерма).

Надявам се да е полезно. Simple Smile

# 427
Много благодаря за изчерпателния отговор,веднага ще видя споменатите продукти!

# 428
Вит с серум се използва сутрин нали? Есента ли е добре да започна с него като не съм ползвала до сега? Комбинира ли се с шипково масло едното сутрин, другото вечер или става много? Може ли да препоръчате някой с чисти съставки, тъй като при бърз преглед през inci beauty има доста които не са Sad Благодаря

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 06:40 от snejanks09

# 429
Вит с серум се използва сутрин нали? Есента ли е добре да започна с него като не съм ползвала до сега? Комбинира ли се с шипково масло едното сутрин, другото вечер или става много? Може ли да препоръчате някой с чисти съставки, тъй като при бърз преглед през inci beauty има доста които не са Sad Благодаря

Да, сутрин с идеята да се бори със свободните радикали от слънчевото лъчение, един вид като още защита (но в никакъв случай вместо нея!!). Проблемът на витамин С е, че формата с доказан ефект L-аскорбинова киселина е супер нестабилна, лесно оксидира и съответно може да си дадеш парите на вятъра ако не е адекватно формулиран от производителя. Също така те самите ако не произвеждат достатъчно честно, също се разваля бързо в самата опаковка и можеш да си купиш неефективен продукт. Аз не ползвам заради всички тези проблеми, бих ползвала на Skinceuticals, че там имам доверие, но не бих дала 300+ лева. 😂 Може би Medik8 е най-окей.

# 430
Дами, има ли сред вас ползвали или ползващи медните пептиди на Медик 8? Търся отзиви 😀

# 431
Моля някоя добра душа да ми покаже кой е италианския трет, има възможност да ми донесат, но трябва да покажа какво искам. Благодаря.

# 432
  • Sofia
Дами, има ли сред вас ползвали или ползващи медните пептиди на Медик 8? Търся отзиви 😀

Накрая на опаковката съм. Харесват ми, много са приятни като консистенция и попиват бързо.
По препоръка на дамите от ФБ групата купих и тези на Niod, но още не съм ги пробвала и не бих могла да сравня.
Знаеш, че не се ползват в една рутина с ретиноиди и киселини, нали?

# 433
Да, знам, мисля да правя ден с вит.Ц и ретинал и ден само с медни пептиди, става така, нали?

# 434

Общи условия

Активация на акаунт