Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 65 643
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Ох, Нотино пак зарибяват. Имам толкова кремове(хидратиращи и какви ли не), точно свърших единият Шисейдо явно старата оранжева версия и попднах на това. Изглежда много примамливо и с фактор ...
https://www.notino.bg/shiseido/essential-energy-hydrating-day-cr … assh-krem-spf-20/

Дали е много лек или става за хидратация?
За през деня при облачно време без слънцезащита ползвам тази класика, а и е на много добра цена:
https://www.notino.bg/estee-lauder/daywear-plus-dneven-predpazva … na-kozha/p-72920/

# 616
Здравейте! Спряла съм употребата на третиноин защото реших да си сложа ботокс 😁 Имам два нови Акнелиз 0,05% aко някой ги иска. Може също и да ги разменя за нещо друго.

# 617
Не го спирай , той си е поддръжка на кожата, ботоксът ще те държи 6м в най-добрия случай Simple Smile

# 618
Ботоксът какво общо има с третиноина?

# 619
Не знам, аз си мисля,че след него няма да имам нужда 😁 . Добре, ще си ги оставя тогава.

# 620
  • София
Момичета някой пробвал ли е ретиноида на ТО?
https://douglas.bg/the-ordinary-granactive-retinoid-2-in-squalane-58747

Реших да го пробвам, че го бях купила на пролет, преди да мина на Avene A-Oxitive Night Peeling Cream, който още чакам, първи трет ми е и очаквах поне някаква реакция от страна на кожата, нанасям през ден но ми се струва че е пълно нищо този серум....

# 621
Ползвала съм го, при мен има реакция от ТО, което значи, че действа.(белене и засушаване, даже на врата наруших кожната бариера).

# 622
  • София
Ползвала съм го, при мен има реакция от ТО, което значи, че действа.(белене и засушаване, даже на врата наруших кожната бариера).

Благодаря, ще го измажа на ръцете вечер. Нямам търпение да почна испанския трет, но като гледам няма да е скоро Mr. Green

А има ли доволни от A-Oxitive Night Peeling Cream, той ми се стори като най-добра първа стъпка преди трета.

# 623
Здравейте! Някой ползвал ли е Ретинол 2% на Инофарма? Ползвам го от известно време, но честно казано не мисля че има някакъв ефект.

# 624
  • София
Здравейте! Някой ползвал ли е Ретинол 2% на Инофарма? Ползвам го от известно време, но честно казано не мисля че има някакъв ефект.
Аз го използвах, не прави реакция, и не засушава кожата, но ползвах само една опаковка, което мисля не е достатъчно да се прецени дали действа. Трябва постоянство и поне няколко месеца за видим ефект. Интересното при този продукт е, че е в състава пише, че съдържа ретинАл, а на самата опаковка пише ретинОл 2 %. Според мен това е малко съмнително и реално не е много ясно какво точно съдържание има е него. Ако някой е по-запознат моля да сподели.

# 625
  • София
В описанието им в сайта пише ретинол.

# 626
Здравейте, а някой има ли впечатления за новия серум на La roche - https://galen.bg/lrp-retinol-b3-serum-protiv-dalboki-brachki-30ml
Взех си го, но още не съм го започвала(всъщност-досега никога не съм използвала ретинол)
Благодаря!☺

# 627
  • Sofia
Аз станах на петна от него, като преди това единствения друг ретинол, който бях ползвала, беше този на Esthederm. Може би е по- силен, не съм проверявала.

# 628
Серумите на Ла рош не ги препоръчвам изобщо. Съставът е отвратителен. Особено този effaclar ultra. Все едно с ракия се мажеш по лицето..

# 629
Не са написали колко % е ретинолът в продукта на ла рош, или аз не виждам нещо? Много дразнщо ако не е посочен процентът, това е най важното, за да знае човек как да подходи. Особено ако като ще се слага за пръв път. Но дори и да се надгражда, принципът е винаги от по нисък към по висок процент и е редно да се посочва проценът във всеки продукт.

Аз ползвам на the Ornidary. Доста бюджетен вариант, но от както го ползвам (повече от година) не ходя нито на фотопомладяване нито на РЧЛ, едно 2000 лева на година съм на плюс  вече:) Според козметичката ми обаче, в момента наблюдавам ефектa на процедурите, които съм правила през годините, действали с натрупване.... Човек никога не знае, но засега съм спряла всякакви процедури и разчитам на ретинола (е и разни други разбира се, но пак бюджетни от thе ordinary).

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 22:41 от good fight

Общи условия

Активация на акаунт