Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 64 544
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
ползвам слънцезащита на  Нивея 50+ UVE минерали и т.н., не я препоръчвам. На мен на лицето ми се разнася много трудно, и изглежда като бяла маска.
Защото е минерална...
За това си харесвам много корейските слънцезащити, леки са, имат полезни свойства за кожата, подхранват, не белеят, не мазнеят и не лепнат. Дори минералните им такива. Нямам грешка с тях!

# 736
  • Mostly in my mind
аз реших да отида до ДМ и Лили да видя какви слънцезащити имат, а и продават и те тук там корейска козметика. Да, ама не. имаше 2, 3 вида кремчета. Били прибрали слънцезащитата вече. Grinning

# 737
Да, тази логика не я схващам и аз.

# 738
През зимата и лятото съм винаги със слънцезащита 50 фактор. Като задължително подновявам. Това взех наскоро
Много съм доволна, не мазнее, не белее, не се образуват както да го обясня топчета и да се рони.
Приятно изненадана съм от него.

# 739
Има ли такова нещо като слънцезащита с фактор 100 или е рекламен трик?

# 740
Има ли такова нещо като слънцезащита с фактор 100 или е рекламен трик?
Твърди се, че в трик.

# 741
И аз съм чела, че по принцип всичко над SPF 30 е маркенинг трик. Числото показва мисля на колко време трябва да се намаже човек отново.

Най-често слагам на Eucerin oil control - но не защото пише 50 фактор, а защото много добре ми матираШЕ, до последното кремче, което беше променено. Сега ползвам едно на Авене - също матиращо. Това ми е водещо, а не факторът. Мразя фон дю тени и пудри, и този тип матираща слънцезащита нямам нужда от тях. Друг е въпросът, че има и коментари, че не са безобидни, но това не мога да го мисля вече Simple Smile

Попаднах на някакви коментари във ФБ какво количество крем трябва да се слага (огромно!!!) и се изумих. Аз ползвам ретинол от поне година, преди това съм си правила всякакви процедури, които са изисквали висока слънцезащита - слагам си колкото грахово зърно най-много и никога не съм имала петно. Да не говорим, че и само крем със фактор ме е пазил. А съм податлива, и при двете ми бременности ми се бяла появили петна и после със зор ги изчистих.

Единственото петно, което си направих от глупост е от миналата година, но понеже карах ски в слънчев ден БЕЗ фактор, а не защото съм била с фактор под 100 например Simple Smile

# 742
Кое Авене?

# 743
  • Mostly in my mind
good fight, какъв процент ретинол ползваш и как определяш кожата си след година плзване?

# 744
  • Варна
Да си призная и аз се бунтувам срещу фейсбукското твъдение,че трябва да клепам половин чаена лъжица слънцезащита ежедневно Grinning.  Пробвах и се докарах с визия на гейша Grinning. Накупих една сюрия слънцезащити е не и не . Лицето ми не може да поеме подобно количество посмъртно. Тъй,че си слагам една щедра помпа на лице и една на шия и деколте и си свиркам. Предвид факта,че миналата година клепах ретиноид без специална защита само с фактора на дневния крем и нямам никакви проблеми все ми е на акъла,че има нещо гнило в Дания.....

# 745
Аз мажа, защото ме е страх от петна. А при мен наистина слънцето е силно. Тук още като купувам на Авен A Oxitive ми казват, че лятото не се ползва. 🙈
Наскоро разбрах, че дори и да се излагаш на слънце трябва да си без слънцезащита или хидратиращ крем, ако искаш да увеличиш Вит. Д.

# 746
За вит Д е така.

# 747
ДХЗ сега ползвам това:

А лятото това ползвах:

Лятното е доста по добре матиращо, ако това се търси като ефект. Но за този сезон и другото ми стои добре (то е и лифт и т.н.)

Лолита, аз ползвам the ordinary ретинола. Доста бюджете вариант, но съм си доволна. Сега като го свърша ще пробвам и друго. Писах и преди, че от както ползвам ретинол не ходя на други процедури и си харесвам лицето. Мисля си, че е от него Simple Smile Разни пептиди и т.н. слагам също, но специално изравнентен, това, че е по сияещо и гладко лицето ми си мисля е от ретинола. Преди това, тези ефекти ги гонех с фото подмладяване и РЧФ.

# 748
Да си призная и аз се бунтувам срещу фейсбукското твъдение,че трябва да клепам половин чаена лъжица слънцезащита ежедневно Grinning.  Пробвах и се докарах с визия на гейша Grinning. Накупих една сюрия слънцезащити е не и не . Лицето ми не може да поеме подобно количество посмъртно. Тъй,че си слагам една щедра помпа на лице и една на шия и деколте и си свиркам. Предвид факта,че миналата година клепах ретиноид без специална защита само с фактора на дневния крем и нямам никакви проблеми все ми е на акъла,че има нещо гнило в Дания.....
По принцип има изследвания, че след първоначалния процес на ретинизация, кожата не е толкова чувствителна. Все пак е хубаво да се ползва слънцезащита, защото лъчението уврежда кожата, независимо ползват ли се ретиноиди, или не. И това увреждане не личи в момента, а след време. В момента ползвам един разкошен корейски крем, който попива супер бързо и хидратира много добре, та два пръста са ми ок.

# 749
Към дамите с нормална кожа- след Кристал Ретинал слагате ли крем? При мен абсолютно няма нужда... Реално само под очите слагам, за да се застраховам от изсушаване. Както и сутрин след вит.ц, което е на маслена основа. Слънцезащитата ми е достатъчна, ако сложа и хидратиращ крем ще стане много, ама много мазно.

Общи условия

Активация на акаунт