Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 181
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
Нова съм в групата, и доста попрочетох, и бих искала да споделя това което разбрах до момента.
Моля ако нещо бъркам да ме поправите.
Първа стъпка във вечерната рутина почистване на лицето, аз лично за момента почиствам само с мицеларна вода на Биодерма.
Втора стъпка мазане с Третиноина, като за начало започвам много внимателно един, два пъти в седмицата.
Тук искам да попитам, след като изчакам 10.15мин.трябва ли да го отмивам, или директно слагам следващия продукт.
В случая като трета стъпка аз мисля да сложа Серум с ниацинамид.
И последната стъпка е хидратиращ крем.
Моля да ме посъветвате мога ли да включа и тонер след мицеларната вода ли да го сложа?
За сутрешната рутина, моля да ми препоръчате хидратиращ крем с UV защита и цвят.Исками се да съчетая крема с със слънцезащитата.

Не бих казала че е добра идея да залагате на хидратиращ крем с добавен СПФ, по-скоро търсете изцяло слънцезащитен крем, който да отговаря на нуждите ви. Дневен крем с фактор не е достатъчна защита, трябва си силна слънцезащита. Аз мога да препоръчам оцветена слънцезащита на Avene tinted mineral fluid - малко по-тежък и леко мазен е, но с пудра отгоре е идеален. Също съм много доволна от  един оцветен на Апивита, но не го намирам в продажба и сигурно ако го пускат пак ще е лятото.

Универсален цвят който се адаптира към кожата, добро покритие и матов завършек, замества ми фдт изцяло. Имам 3 тубички в запас от него, дано го пуснат и този сезон.

# 106
Момичета от къде си купувате или поръчвате кремове с ретинол?
PeachHoney крема на Apivita лек ли е като консистенция? Не мога да попадна на лек флуид с висока защита който да не утежнява.

# 107
Можеш, примерно да следваш след измиването: тонер/есенция, серуми (на водна основа, ниацинамид е тук), после трет (на суха кожа), и накрая да завършиш със хидратация.

Аз си добавят след крема като ми попие и някой оклузив (вазелин) или много мазен крем - Cicabalm за да намаля страничните ефекти като сухота етц. 

Здравейте,
Нова съм в групата, и доста попрочетох, и бих искала да споделя това което разбрах до момента.
Моля ако нещо бъркам да ме поправите.
Първа стъпка във вечерната рутина почистване на лицето, аз лично за момента почиствам само с мицеларна вода на Биодерма.
Втора стъпка мазане с Третиноина, като за начало започвам много внимателно един, два пъти в седмицата.
Тук искам да попитам, след като изчакам 10.15мин.трябва ли да го отмивам, или директно слагам следващия продукт.
В случая като трета стъпка аз мисля да сложа Серум с ниацинамид.
И последната стъпка е хидратиращ крем.
Моля да ме посъветвате мога ли да включа и тонер след мицеларната вода ли да го сложа?
За сутрешната рутина, моля да ми препоръчате хидратиращ крем с UV защита и цвят.Исками се да съчетая крема с със слънцезащитата.

# 108
  • София
Някой назад беше питал за английски сайт за поръчка на Medik8. Аз поръчвам от lookfantastic и в момента има таен код за -25% отстъпка.

# 109
Здравейте, след използването на третиноин по специално  Acnelyse /0,05 използвам/да сте забелязали спукани капиляри? Аз го набл'давам при мен, започнах да го ползвам някъде октомври, ноември месец много внимателно според препоръките. Освен леко белене не съм имала други реакции и кожата ми изглеждаше по-добре отколкото сега. В момента го ползвам през ден с много хидратация и т.н. Но забелязах първо около ноздрите се увеличиха спуканите капиляри, сега забелязвам, че нещо подобно се случва и в областа назолабиалните, едно такова леко зачервяване и лека мрежичка от червени нишки.
Защо се получва така? Дали не прекалявам с ползването? Дали да спирам и да мина на нещо по-леко? Какво ще ме посъветвате

# 110
Лобата изтънява и се виждат малките кръвоносни съдове.И на мен така ми стана, особено на брадичката.

# 111
Лобата изтънява и се виждат малките кръвоносни съдове.И на мен така ми стана, особено на брадичката.
Продължаваш ли с ползването? Ако се спре употребата, кожата възстановява ли се?
На нещо по слабо ли да мина и на какво ? Интересно, че по деколтето и шията нямам никаква реакция. Вярно, че там слагам като се сетя, не съм постоянна.

# 112
Спрях го тогава за дълъг период.Сега слагам 1-2 пъти седмично ниска концентрация(0,025%).На кожата на брадичката ѝ трябваше вееме да се възстанови.Сега мажа Ретинол и пак се бели, но не толкова засилено.
Кожата ми е плътна и дебела,но явно реагираше силно там точно.

# 113
  • Бургас/Пз
Може ли да споделите с какво третирате единични пъпки. По принцип кожата ми е чиста, но от време на време ми излизат единични пъпки. Голямо изкушение ми е да ги стискам, но напоследък правя всичко по силите си, да не ги пипам. Иска ми се да ги третирам локално с нещо, за да минават по-бързо, че иначе не минават с дни. Като ги изтискам минават по-бързо, но остават гадни белези и после се боря с тях Sad

# 114
От вчера мажа Акнелиз 0.1, няма проблем засега. Но то като цяло кожата ми (пу-пу) няма проблем. А цел превенция мажа. Кога евентуално се забелязва повдигане?
Четох,че някои от вас имат този ефект.

# 115
ani_d, пробвай с хидроколоидни пачове. На cosrx съм ползвала и са спасение. Чела съм, че може да се вземат директно от аптеката, като по-евтин вариант, но не съм търсила.

# 116
  • Бургас/Пз
Благодаря, Марилин.

# 117
  • варна
Може ли да споделите с какво третирате единични пъпки. По принцип кожата ми е чиста, но от време на време ми излизат единични пъпки. Голямо изкушение ми е да ги стискам, но напоследък правя всичко по силите си, да не ги пипам. Иска ми се да ги третирам локално с нещо, за да минават по-бързо, че иначе не минават с дни. Като ги изтискам минават по-бързо, но остават гадни белези и после се боря с тях Sad
На Талодерма маската за мазна кожа, намазана на дебел слой само в/ у пъпката за цяла нощ.Действа безотказно!

# 118
  • София

ani_d виждам, че момичетата са споделили опит, затова ето и моите десет стотинки Simple Smile на клечка за уши капвам няколко капки масло от чаено дърво. Само с него имам добър резултат. Имах няколко, дълбоки подкожни пъпки и с маслото успях да се справя, макар и не за една нощ.

# 119
  • Бургас/Пз
Много, много благодаря на всички. Ще пробвам, че това изкушение да ги стискам направо е ужасно.
В момента ползвам една нощна маска с чаено дърво на Боди шоп и сега ми дадохте страхотна идея да пробвам да намажа само пъпката

Общи условия

Активация на акаунт