Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 326
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Хидратирайте и ексфолирайте. Ефектът от третиноин е неоспорим, но който смята, че не му понася, може да не го ползва. И аз имах период на голямо лющене, докато не разбрах, че нито хидратирам, нито ексфолиирам като хората. Даже и не нанасях третиноина както трябва.

# 271
  • София
Акнатак не си купувайте, ако не ви е предписан изрично от дерматолог.

Трет въвеждайте внимателно и със сандвич метод, ако не си знаете кожата. Не скачайте на високи концентрации, ефектът е еднакъв и при най- ниската и най- високата при продължителна употреба.

Асене, аз много ти се радвам!

# 272
Аз при дерматолог за изписване на трет не съм ходила и не виждам смисъл, освен за да ми даде рецепта. И ЛЛ ми дава такава като поискам.

# 273
  • пустинята Гоби
Като пишете за ефект от третиноин, не е лошо да споделяте и периода. Защото едно е с години да се мажеш и да няма ефект, съвсем друго е няколко месеца.

# 274
За няколко месеца пак има ефект, като явно подмладена/обновена кожа, но обикновено има и много лющене докато свикне кожата и си намериш рутината.

# 275
Моята кожа започна да се лющи след година ползване и не спря.Мъчих се още една, но абсурд.Сега съм на 0,25% и то 1-2 пъти седмично.Пак има 😄

# 276
Аз го ползвам от 1.5г. и ако трябва да съм честна, намерих промяна накъде към края на първата година, слагайки го2-3 седмично.

п.с Все още нямам бръчки, петна етц, но кожата се изчисти и порите намаляха значително. 

# 277
  • София
Аз при дерматолог за изписване на трет не съм ходила и не виждам смисъл, освен за да ми даде рецепта. И ЛЛ ми дава такава като поискам.
И после какви форумни драми, уважаеми зрители!

Акнатак е с антибиотик и не е за шир потреба.

# 278
За антибиотик нищо не съм казала, говоря за третиноин и отговорих на пост за третиноин.

# 279
  • София
Не знам, но трябва да се систематизира някаква информация, че толкоз народ се е юрнал разбрал - недоразбрал.

# 280
Ами има цял ютюб. Да го пускат и да се образоват. То не е ядрена физика.

# 281
  • София
Ясно, ясно, ама всяка хванала туба трет пита какво да прави :/

# 282
  • Бургас/Пз
Хидратирайте и ексфолирайте. Ефектът от третиноин е неоспорим, но който смята, че не му понася, може да не го ползва. И аз имах период на голямо лющене, докато не разбрах, че нито хидратирам, нито ексфолиирам като хората. Даже и не нанасях третиноина както трябва.
Може ли да споделите какви са ви били грешките в хидратирането и ексфолирането?? Как разбрахте, че нито едното, нито другото е ок?? Кой е правилният начин за нанасянето му?  Аз основно чета, че се препоръчва сандвич метода, но ако сте открили, нещо което според вас е по-правилно, може ли да споделите?? Ще съм ви много благодарна.

# 283
Сандвич метод, но с хубава хидратация и един-два пъти седмично химичен ексфолиант. За нито едното няма да давам препоръки, защото нито знам дали ще допаднат на кожата и джоба, нито знам дали се продават в България. Просто много хубава хидратация, ексфолиант и сандвич метод. Аз я карам на 0,05% от самото начало вече пет години.

# 284
  • София
Много отдавна /когато аз започнах, преди около 2 години/ в темата имаше препоръки да се маже на "чиста" кожа, защото така имало най-голям ефект. След няколко зверски поражения на кожата ми започнах да нанасям отдолу тонер, после трет и накрая мазни кремове. С уговорката, че тонера и крема са без сериозни активи. И задължително на суха кожа и достатъчно изчакване между отделните апликации.

Общи условия

Активация на акаунт