Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 319
  • 758
  •   1
Отговори
# 255

Последно го поръчах от този сайт - https://yourmedilife.com/product/a-ret-0-1-gel-20gm-2/

Гледам, че доставят и до България, цената му е най-добрата, която аз съм плащала.

Благодаря.
23 долара доставка за продукт от 5 долара. И за България, и за Германия е толкова. Като оставим настрана доставката, аз не бих рискувала с третиноин за пет долара. А и една тубичка я ползвам месеци.

# 256
  • пустинята Гоби
Не турския цената е сходна.

# 257
Гелчето на Менарини го има в е-маг.Към 35 лв.струва.

# 258
  • пустинята Гоби
Гледам, че и в базар.бг го има за 30 лв. Ще го пробвам, но ще почна есента.

# 259
Скрит текст:
кожата ми е по-хубава отколкото като бях на 20 години. Ползвам много малко бяла козметика, съвсем обикновени хидратиращи кремове. През уикенда обикновено си намазвам лицето с дебел слой вазелин и стоя няколко часа. Вазелин ползвам и вместо околоочен крем всяка вечер, не съм открила по-добър продукт за около очите. На 47 съм, пачи крак, бръчки и линии нямам.
Scream  това е страхотно.

А вазелина за какво е? И коя марка?

Аз започнах да чета на други места за третиноин под формата на гел, някои казват, че от крема са им се появявали комедони или нещо подобно, а от гела са изчезнали. Други пък казват обратното! Че от гела са им се появили комедони.

Гела също така попивал по-добре, не оставял "филм", но това пък може да причини повече раздразнение, зачервяване, увреждане и странични ефекти.

По-високият процент третиноин (0.1) изчиствал пъпки, помагал за текстурата на кожата, но пък може да създаде по-сериозни проблеми на кожата. Други казват, че и от 0.5 им се е оправила текстурата и пъпките.
Аз затова мислех да търся по-висок процент за да си оправя текстурата на кожата освен финните линии, но сега се чудя заслужава ли си, при условие че има по-голяма вероятност да стоиш с по-лоша кожа седмици или месеци докато свикне кожата, затова още повече се разколебах кой процент да пробвам.

Някой друг има ли наблюдения или информация за крема в сравнение с гела?

И за увреждане от слънцето подобно на това, кой процент третиноин ви подейства (или някой друг продукт да знаете, който помага за това?
Скрит текст:

# 260
  • пустинята Гоби
Експигмент не помага ли за подобни петна?

# 261
Вазелинът е оклузив и пречи на влагата в кожата да се изпарява.Това му е действието.

# 262
Здравейте отново момичета .!Тъй като гледам и много често чета ,че повечето от вас найстина се притесняват да ползват третинойн лятото (аз ползвам и лятото)искам да кажа следното .Третиноин истънява роговия (горен )слой на кожата първите от два до три месеца поради зачестилия пилинг ефект. Тогава кожата има огромна нужда от слънцезащита ,защото губи съпротивителните си сили .След това започва образуването на нов колаген, дермета се удебелява а роговия слой става по плътен поради бързия оборот на кожни клетки ,тогава кожата нормализира естествената си защита (но пак е препоръчително на слънце да ползваме слънцезащита).От личен опит през първите седмици на приложение найстина лицето ми беше катастофално зачервено и парещо ,тогава открих един прост начин да го успокоявам ,като пропусна трета и го намажа с лек гликолов овлажняващ пилинг който е доста бюджетен,не дразни и противно на мойте очаквания даже помага ,а след това с 90% Алое вера гел
https://makeup.bg/product/388668/#/option/642436/
не е реклама ,просто се надявам да бъда полезен .
Също така някъде четох ,че преустановяването на трета спира и елиминира постигнатото ,което също не е така !Приложението му за дълаг период от време (поне една година) запзва всичко постигнато и го надгражда ,като след това е достатачно да се ползва два три пъти седмично .
Разбира се всяка кожа е отделен свят и са възможни всякакви
 изключения !Третиноин е истинско бижу и найстина прави чудеса ,но с постоянство и правилно приложение !
Вчера едно младо момиче (колежка ) ми направи комплимент за лицето като ми каза ,че е по чисто и стегнато от нейното (тя е с видимо почти перфектна кожа ) нямате си на идея как се почуствах (голям кеф) защото преди време  ми беше голям комплекс ,всичките пъпки ,белези, червенината .Тя на 20 аз на 34 Simple Smile))))))
И найстина донякъде е странно или малко нелепо да ви се появява някакво момченце в групата и да ви обеснява някакви неща ,но повярвайте ми найстина ми беше комплекс и като цяло съм голям инат и захвана ли с нещо го правя докрай .Желая ви хубав ден ,надявам се да съм бил полезен!
Оставям линк на един сайт в който можете да проверявате даден козметичен продукт за неговите съставки,както и тяхното десйтвие .https://incidecoder.com/

# 263
Чела съм че гелът е по-подходящ ако си с по-чувствителна/реактивна кожа - давал по-малко странички ефекти.

Относно % - колкото по-висок е % толкова по-големи са страничните ефекти. И друго е, че по-висок % не значи задължително по-добри резултати, значи повече сухота и дискомфорт. Трет работи с натрупване и постоянство. Доколкото съм се интересувала, дори не е й нужно да се стига до 0.1% ако няма акне етц. За поддържане на антиейдж ефект стига само 0.05%. И пак всяка кожа си е вселена Simple Smile   

Аз съм на 0.025%, но не знам дали ще мога и да стигна до 0.05% Laughing, тъй като сухотата е огромна.

Скрит текст:
кожата ми е по-хубава отколкото като бях на 20 години. Ползвам много малко бяла козметика, съвсем обикновени хидратиращи кремове. През уикенда обикновено си намазвам лицето с дебел слой вазелин и стоя няколко часа. Вазелин ползвам и вместо околоочен крем всяка вечер, не съм открила по-добър продукт за около очите. На 47 съм, пачи крак, бръчки и линии нямам.
Scream  това е страхотно.

А вазелина за какво е? И коя марка?

Аз започнах да чета на други места за третиноин под формата на гел, някои казват, че от крема са им се появявали комедони или нещо подобно, а от гела са изчезнали. Други пък казват обратното! Че от гела са им се появили комедони.

Гела също така попивал по-добре, не оставял "филм", но това пък може да причини повече раздразнение, зачервяване, увреждане и странични ефекти.

По-високият процент третиноин (0.1) изчиствал пъпки, помагал за текстурата на кожата, но пък може да създаде по-сериозни проблеми на кожата. Други казват, че и от 0.5 им се е оправила текстурата и пъпките.
Аз затова мислех да търся по-висок процент за да си оправя текстурата на кожата освен финните линии, но сега се чудя заслужава ли си, при условие че има по-голяма вероятност да стоиш с по-лоша кожа седмици или месеци докато свикне кожата, затова още повече се разколебах кой процент да пробвам.

Някой друг има ли наблюдения или информация за крема в сравнение с гела?

И за увреждане от слънцето подобно на това, кой процент третиноин ви подейства (или някой друг продукт да знаете, който помага за това?
Скрит текст:

# 264
Мнение за Epiduo?Спада ли в категорията продукти,които обсъждате?Поради невъзможност да си намеря трет в бг или не съм разбрала от къде,започнах с препоръчан от приятелка Епидуо и кожата след нанасяне сутрин пари и леко щипе.Започна лющене,но веднага се вижда едно леко заглаждане,яко хидратация и 50 фактор.Не мисля,че бих сложила фдт скоро,получавам сърбеж😀.

# 265
Аз ползвах повече от половин година Епидуо преди да си намеря трет и бях много доволна от ефекта, тогава имах повече пъпки и се отрази чудесно. За акне е супер. Има го момента с дразненето и лющенето, нормално е. Аз даже май си бях докарала нещо като изгорено петно заради бензол пероксида в него, но мина бързо. Задължително много хидратация, може и някое олио да се включи като последна стъпка след хидратиращия крем, за да заключи влагата в кожата. За анти ейдж не знам дали адапален върши същата работа като трет. Аз след като минах на трет видях разлика, тоест кожата ми стана още по-хубава и като че ли кожата ми се адаптира по-бързо без тежки странични ефекти след Епидуо.

# 266
PeachHoney,благодаря за отговора🌷!Аз търся анти-ейч ефект,на 47 с леки фини линии около очите/чат -пат ботокс слагам/,търся освежаване на кожата,изглаждане…не мога да отделя за СО2 лазер или др.вид и мисля да чета вашите отзиви в темата.

# 267
В България A- ret USP 0.5% продава ли се някъде?

И също така да ви попитам, дали е по-добре да се ползва по-нисък процент, но по-често или обратното?

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 21:10 от fsyyy

# 268
В България A- ret USP 0.5% продава ли се някъде?

И също така да ви попитам, дали е по-добре да се ползва по-нисък процент, но по-често или обратното?

В емаг вижте, олх или базар.бг.

Иначе в страната е разрешен само Акнатак гел - това е единственият продукт с третиноин, който може да се намери в аптечната мрежа.

# 269
Както се похвали, че ми понася добре, от Акнелиз-а така яко се лющя, ама яко.
Антиейдж ефект не виждам, само сухота и люспи.

Общи условия

Активация на акаунт