Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 65 635
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз взех испанския и ръцете ме сърбят, ама имам начената Акнелийз и ще стискам още малко.

# 631
  • Чукарландия
Retirides е много по-хубав като апликация от Acnelyse, но като не мога да се снабдявам с него и Акнелиза почвам да си го харесвам. 🤣

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 23:13 от BBeLLa

# 632
  • София
Ето, хич не ми помагаш Joy

# 633
Аз също щях да пиша, че откакто ползвам The Oridanary, намалих драстично всякакви дублиращи вълшебни серуми на скъпи брандове и си оставих да се глезя с тях само за хидратиращ крем като на Filorga, Estee Lauder, Shiseido, мисля, че мога без тях, но е по-скоро за разкош.
Иначе за The Ordinary ползвам 8-9 мазила и ги редувам с ретинола било през деня, или сутрин/вечер.

# 634
  • София
Аз от три години съм на най- простата рутина и съм пушка.
Достъпни продукти, икономични според цената си.
Имам всичко, но не искам.

# 635
  • София
Здравейте аз си взех на ,Geek and Gorgeous ретинАл 0.05, но впоследствие видях в групата във ФБ, че много дами споделят появата на много пъпки от него. Намазах се един път и сега ме е страх да продължа Simple Smile Имате ли впечатления от него?

# 636
  • София
Имам, да.
Хубав ренитАлов продукт, идеален за начало.
Само тая миризма Laughing

# 637
  • пустинята Гоби
Миналата пролет го ползвах, не са ми излизали пъпки. Сега пак го почнах, само три пъти съм слагала, но пъпки нямам. За сега го мажа през ден два. По принцип моята кожа е мазна и в началото като въвеждам подобни продукти, омазняването се засилва, та не е изключена някоя пъпка. После нещата се успокояват.

# 638
  • Варна
Здравейте. И аз да влизам в редиците.
 Взех като за начало тези два продукта след доста четене.
Имам си рутина вече сутрешна - измиване, серум, и/или тонер , крем и слънцезащита. Вечер- двойно почистване, ниацинамид, хидратиращ крем.
От ноември мисля да стартирам Ретинала.
Кожата ми е нормална към суха зимата. Понякога реактивна…  имам да боря пори, петно и признаци на стареене.
Надявам се да се спогодим с двата продукта.

# 639
Здравейте, темата е много полезна. На 38 години съм, запчвам малко късно да въвеждам ретинол. Поръчах си този  продукт - Revolution Skincare Retinol 0.5% With Rosehip Seed Oil, някой дали може да даде отзиви дали е подходящ? На почистена суха кожа сложих снощи и тази сутрин - хидратиращ крем и слънцезащита. Въпросът ми е - вечер преди или след продукт с ретинол трябва ли да слагам крем?

# 640
  • София
На Революшън нещата не съм пробвала и нямам намерение да пробвам, защото нещо сами не могат да решат ретинОл или ретинАл имат в състава, несериозно е.

Показаният по- горе за мен е в пъти по- добро за старт.
Не му знам формулата, но отначало бих запечатвала с хидратиращ продукт.

# 641
Здравейте, темата е много полезна. На 38 години съм, запчвам малко късно да въвеждам ретинол. Поръчах си този  продукт - Revolution Skincare Retinol 0.5% With Rosehip Seed Oil, някой дали може да даде отзиви дали е подходящ? На почистена суха кожа сложих снощи и тази сутрин - хидратиращ крем и слънцезащита. Въпросът ми е - вечер преди или след продукт с ретинол трябва ли да слагам крем?

От бранда ползвам слънцезащитен, който ми стои в офиса, и аз не мога да дам оценка за техният ретинол.
Полезно за рутината
https://m.youtube.com/watch?v=_LFWF1cCeq0&t=504s
Аз лично правя повече хидратация: преди с пептиди+хиал., след с крем, въпреки, че самият ретинол дава усещане за мазност

# 642
  • София
Revolution  се произвежда в Китай, при условие, че има толкова продукти на доказали се марки, май не бих си сложила китайско кремче на лицето.
Интересно, че с декоративната им, прахообразна козметика не ми е така притеснено.

При мен все така няма нежелани реакции от Avene A-oxitive.

# 643
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, на 50 години съм със суха кожа, с ясно изразени бръчки навсякъде по лицето, но пък толерантна откъм козметика, без други проблеми, само малко пигментация, но по-скоро леки точици. От около година чета в групата тук и навсякъде в мрежата. Вече реших да започна, но от това което изчетох най- добре  е да започна със златния крем 0,025 предвид годините. Скоро ще ходя в Турция и мисля да с купя Акн@лийз 0,025. Правилно ли подхождам т. е че най-доре е да скачам с трет?

# 644
  • София
Ами, за мен няма значение с какво ще се почне, смятам за годините ви е съвсем добре.
Въвеждайте само внимателно и за начало задължително с хидратант отдолу и отгоре.
И си купете поне две опаковки, че е 13 лв, тук по 35 ги продават.

Общи условия

Активация на акаунт