АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 407
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
За ходенето-1 път месечно ходих със синът ми,сега също,освен ако нямам оплаквания.Не виждам за необходимо да ходя повече пъти,а и моят трябва да си взима ден.или да закъснява за работа,за да гледа малкия.Аз още нямам майчинсо чувство,но и със синът ми бях  така,докато не го родих.Към майките с две и повече деца;не ви ли беше страх дали ще обичате децата поравно?Мен от това ме е страх и дали ще се справя,защото ще си ги гледам сама,няма да пускам синът ми на ясла..
И аз нямах майчинско чувство преди да родя големия, после и с малката беше така. И аз се чудех дали ще си ги обичам по равно, ами по равно ги обичам. Сега пак е така. Аз даже още не мога да повярвам, че съм бременна.

# 91
Кой претанателн тест си направихте?Ако някой е правил на ПренаТест,може ли мнение?За колко време излезе резултатът?Какви мнения сте чували от ваши близки,надежден ли е най-разширеният пакет?
Аз съм с едно кухо яйце миналата година и докторът ми каза ,ако имам възможност да си пусна пълния геномен пакет.Утре трябва да дам кръв,доста ми е притеснено заради аборта който имам.

# 92
Аз спя екслузивно само на дясно, сгушена в ММ. По никакъв друг начин не ми е удобно. По принцип не мога да заспя без да съм гушнала него или възглавница. Спя сравнително спокойно, а нощите, в които се въртя не е заради физически дискомфорт, а защото не спирам да мисля. Иначе нощното пишкане е най-редовният симптом при мен, от 5та седмица някъде се будя всяка нощ, без пропускане, преди бремеността никога не ми се беше случвало. От около седмица сякаш се наспивам по-лесно, по принцип не съм от ранобудните и ММ се шегува, че трябва да ме вдига с кран за работа, но напоследък ставам веднага и съм доста адекватна, явно това е прилива на енергия в началото на втори триместър Grinning възглавница за бременни приятелка ще ми даде, когато изпитам необходимост, за сега я няма.
На прегледи до 10та седмица ходех през 2 седмици при АГ, в 12та ми беше ФМ и в 14та ще се запиша на ЖК. След това вече ще са веднъж в месеца, стига всичко да е наред, не мисля, че ще ходя от нетърпение.
И ъпдейт за дневника за бременност, взех си най-изгодния вариант на издателство ПАН - Вълнения, тайни, страхове на Мама (5 лв е). Размерът е по-малък, формат на тетрадка, страниците са разделени на седмици (има и 5 седмици за след раждането) и илюстрирани, долу-горе същото видях и при доста по-скъпи варианти. Започнах да го попълвам, ще залепя снимки, мисля, че намерих това, което търся.

# 93
Аз ходя на лекар на всеки 2 седмици, но това е заради кървенето, иначе веднъж месечно щеше да ме вика.
От както се помня спя настрани, но сега особено като ми се подуе коремът е тегаво, но си решавам и аз проблема с малка възглавничка между коленете или между коляното и леглото ако само единия крак ми е свит. Simple Smile)) Дано се разбира какво имам предвид.
Полът ми го прогнозираха на ранната фетална морфология, но не е 100% сигурно. Толкова дълго чакана е тази бременност при мен, че изобщо не си предтавям да  купя всичко наведнъж накрая, чакам само да мина поне 20та седмица и мисля да се развихря. Хич не мисля да си взимам това удоволствие заради суеверия. Предвид трудното ми забременяване и предишни загуби, дори и да се окаже,че съм купула излишни неща не ми е особена драма. Не се знае дали изобщо ще имам възможността да имам второ дете, та мисля да му отпусна края за това.

# 94
Първия ми преглед след като се записах за ЖК беше на 2 седмици(защото трябваше да се следи по - изкъсо лошия кръвоток) , следващия беше на 3 седмици (бхс) и сега като се свърже с мен доктора за резултатите чак тогава ще разбера кога ще е , но вероятно ще е на 4тата седмица от последния преглед ,дори може и на 5тата.
И аз като М.Angelova ако се въртя нощем , то е ,защото мисля за разни неща ,или защото ми се пишка.По корем не спя заради гърдите отдавна.

# 95
Аз ходя на лекар на всеки 2 седмици, но това е заради кървенето, иначе веднъж месечно щеше да ме вика.
От както се помня спя настрани, но сега особено като ми се подуе коремът е тегаво, но си решавам и аз проблема с малка възглавничка между коленете или между коляното и леглото ако само единия крак ми е свит. Simple Smile)) Дано се разбира какво имам предвид.
Полът ми го прогнозираха на ранната фетална морфология, но не е 100% сигурно. Толкова дълго чакана е тази бременност при мен, че изобщо не си предтавям да  купя всичко наведнъж накрая, чакам само да мина поне 20та седмица и мисля да се развихря. Хич не мисля да си взимам това удоволствие заради суеверия. Предвид трудното ми забременяване и предишни загуби, дори и да се окаже,че съм купула излишни неща не ми е особена драма. Не се знае дали изобщо ще имам възможността да имам второ дете, та мисля да му отпусна края за това.
От към дрехи ти препоръчвам наистина да не прекаляваш. Р-р 56 се носи наистина много малко, особенно ако е по едро бебето. Следващия размер пък не се знае какви дрехи ще трябват, защото може да е вече септември или октомври.
Ох, честно точно какви дрехи ще ми трябват ми е голям проблем на мен. Зимата знам как да го облека, обаче новородено в жегите ама хич не ми е ясно. Но предполагам боди с панталонки или късо гащеризонче и чорапи. За вечер има дълги гащеризонче. Набили са ми в главата още с първото, че бебето винаги трябва да има чорапи. На дъщеря ми ги събувах в жегата, но тя тогава беше голяма вече. Синът ми е роден края на април и лятото си го изкара с тънко чорапче.

# 96
  • Пловдив
Синът ми е май месец роден,чорапи лятото никога не съм слагала..Лятото го обличах само по боди,или ромпър с къс ръкав..Никога не съм го навличала.

# 97
Синът ми е май месец роден,чорапи лятото никога не съм слагала..Лятото го обличах само по боди,или ромпър с къс ръкав..Никога не съм го навличала.
Той и моя ходеше така облечен, но с чорапи. Махнех ли ги и все му бяха ледени крачетата и пак ги обувах. Спеше завит с един тензух буквално или без нищо.

# 98
При нас не се знае какво време ще се падне през Август. Случвали са се големи горещини, както и да пускам парното посред лято. Мисля да взема варианти за различно време, по тънки и по дебели неща, но без да прекалявам с бройките.
Ще се ориентирам и на момента спрямо времето.

# 99
Момичета кажете от кои възглавници за бременни сте доволни, искам да си взема но незнам каква?. Сега слагам една възглавничка между краката, но тя само ми бяга. 😅 Одеалото си е за мен, горкия ми мъж само придърпва някое крайче.

Королева- аз ходя когато АГ ми каже, горе долу е веднъж в месеца.
Десислава Стоева- Има една стара приказка: опъваш си четирите пръста напред без палеца и ги удряш- всичките те болят еднакво. Същото е и с децата, няма как да обичам едното повече от другото, едно ми е слабост за едно, другото за друго. Не ги деля, еднакво се обичат. И с третото живот и здраве ще е така.
Nessa аз направих на cell genetics MaterniT среден пакет 1250 лв . И АГ от феталната ме насочи към тях. ( аз вече си ги бях избрала и така си потвърдих решението) Има лоши отзиви от специалисти за някои нашумяли фирми.
Тези се изпращат в лаборатория в Щатите, която лично разучих. От познати и те са проверявали. Взеха ми кръв във вторник, в четвъртък изследванията бяха в Щатите. На всяка кутия с тест има индиго Лацио не номер който се лепи на всички документи, епроветки и т.н Всеки ден със самолет летят тестове натам. Резултата излезна другият  вторник рано сутринта получих мейл, като получих препратка на мейла от Щатите с резулати на АЕ . Два дни след това ми пратиха превода на български. Доволна съм и съм спокойна след като направих теста. За Пренатест също има добри отзиви, вече всеки сам си преценява къде. Попитай и АГ за насока.
Щом за сега бебето има пулс, няма какво да се тревожиш. Кухото сакче на много хора се случва и след това раждат здрави бебета, просто не е трябвало да стане тогава. Стискам палци всичко да е наред. 🙏

На мен пола ми излезна на пренаталния тест и дано имам нещо от момичетата, което да става за бебока. За дрешки няма да е голям пазар, защото бързо растат бебетата, но креватче, количка, шишета и т.н ще се пазаруват.

# 100
Деси, и аз съм 13+4 г.с Grinning

Мимкемз, две дози АЗ + преболедувала лятото... Къде ме налази пак тази гадост Rage  Даже си правих календар и връщах времето назад да разбера къде съм се заразила, но няма шанс...

И аз се включвам към питането за възглавница за бременни. Първия път не бях купувала, но щом ги хвалите толкова Grinning

И още нещо щях да казвам, но като не съм на лаптоп, ми е много трудно през телефона да отварям табове, да навигирам и т.н.

Аз ходя на две седмици. Нямам оплаквания, но за мен има смисъл от по-чести прегледи, за да се следи дали и как наддава бебето, хубаво е да се следи и кръвотокът. Че заради лош кръвоток стават големи бели. Идеалният вариант за мен е да се следя при двама, така ако единият изпусне нещо, другият евентуално да може да го хване Grinning Но аз съм си параноичка Grinning Все още не съм включила втория в схемата де Smile

# 101
  • Пловдив
Барбалена,на 15.08 ли ти е термина?

# 102
Той и моя ходеше така облечен, но с чорапи. Махнех ли ги и все му бяха ледени крачетата и пак ги обувах. Спеше завит с един тензух буквално или без нищо.
Аз от носене на чорапи,през лятото бях болнаво изнежено дете,каката цяло лято босичка и съм мн доволна,не мога да си представя аз разсъблечена,а детето навлечено в жегата,ама всеки си знае де.

# 103
Барбалена, Деси, и аз съм 13+4 днес. Термина ми е 12. 08 😊

# 104
  • Пловдив
Именно,че трябва имунитет да се гради на детето.А на бебетата им е по-топло от нас..Имаше някъде таблици как да бъде облечено при определени температури..Но правилото май бееше:или като теб,или 1 дреха повече

Общи условия

Активация на акаунт