АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 414
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Синът ми е май месец роден,чорапи лятото никога не съм слагала..Лятото го обличах само по боди,или ромпър с къс ръкав..Никога не съм го навличала.
Той и моя ходеше така облечен, но с чорапи. Махнех ли ги и все му бяха ледени крачетата и пак ги обувах. Спеше завит с един тензух буквално или без нищо.
Аз от носене на чорапи,през лятото бях болнаво изнежено дете,каката цяло лято босичка и съм мн доволна,не мога да си представя аз разсъблечена,а детето навлечено в жегата,ама всеки си знае де.
И двете ми деца не боледуват. Баткото боледува 2 пъти в годината и то стандартните хрема и кашлица. Като беше бебе се е разболявал покрай зъбите, но той вадеше по наведнъж и обикновенно с хрема и еднократно вдигане на Т. Сияна за 2г се е разболявал 2 пъти, тя вадеше зъби ужасно, но пък нито е вдигала Т, нито е кашляла или друго, просто беше отвратителна. Сега като тръгна на ясла не мога да в отърва от някакъв странен сопол и кашлица, но да чукна на дърво май ще премине вече този период, че около 2м ми стига. Поне Т няма. Баткото в яслата и в градината ме питаха какво му давам на това дете, че е здраво, рядко се случвало да не им отсъстват деца с месеци. Не е до чорапите дали ходи с тях или не. Не е и до храна големия е на АМ, малката е на кърма. Но и двете деца ядат и плодове, и зеленчуци. Май си е до дете. На сестра ми единия се скъсваше като бебе да боледува, другия се разболя за първи път на 1г, и двете са зимни бебета и са гледани по един и същи начин.

# 106
Деси, не знам кога ми е терминът Grinning По приложение съм на 08.08, според ехографа на феталната морфология на 02.08 Rolling Eyes

# 107
Минах и аз ФМ,всичко е наред(не ми казаха пола ,че си беше свило крачетата),пуснах и БХС до седмица ще излезе. Днес съм в 12 г.с точно,но АГ каза че по размери излиза на 12+5г.с.

# 108
  • Пловдив
Значи ехографа на някоя е объркал .Моят последен цикъл беше на 8.11 и термина ми е на 15.08

# 109
Деси, аз и по ПРМ (5.11) и по размери на бебчо на ехограф, и по всички калкулатори съм с термин 12.08 и днес съм 13+4,няма никакво объркване. С 28-дневен цикъл така седят нещата.

# 110
  • Пловдив
В някоя тема четох  .. термина бил датата на последния цикъл + 7 дни - 3 месеца 😄
Ще ходя за болнични от болница и после ще си ги продължавам в поликлиниката.Ем ще разузная Хирургиите (Пловдив) 😊

# 111
  • София
Aз cи cпя c възглaвницa зa бременни от 4 години. Cегa проcто ще продължa дa cи cпя c нея. Тaкa или инaче ми беше много удобнa и кaто не бях бременнa, cегa продължaвa дa cи ми е удобнa. A и кaто иcкaм дa cъм полулегнaлa cи върши доcтa добрa рaботa. Нaпрaво cъм кaто нa трон 😁
Aз зa новродено нямa дa взимaм много дрехи. Миcля две гaщеризончетa c дълъг ръкaв и ритaнки, но тънички и 4-5 от тези бодитa c къcо ръкaвче и шортички(много ca ми cлaдки) Ще вземa и тънички чорaпки и товa ще е. Чорaпи ще обувaм aко подухвa ветрец нaвън кaто излезем или aко преценя изобщо. Aз миcля дa cи излизaме нaвън вcеки ден нa рaзхдкa още cлед кaто cе приберм cлед рaждaнето. Не миcля дa чaкaм 10 дни, 20 дни, 40 дни, пък по мaлко  нa терacaтa пък не знaм cи кaкво cи. Caмо ще гледaм дa е в безопacните чacове (дa речем преди обяд или cледобяд cлед 4-5)
Aко е много горещо вкъщи, може и caмо по пaмперc c еднa тензухенa пеленкa докaто cпи. Не миcля дa cе изхвърлям. Пък aко нещо ми потрябвa, винaги могa дa отидa дa cи го вземa.
Добaвям: Aз гледaх в едно видео, че бебето трябвa дa е облечено не кaто мaйкaтa, a кaто бaщaтa, или aко бaщaтa е c нaрушенa терморегулaция, кaто човекa в къщaтa, нa който винaги му е топло. И че товa c еднa дрехa повече не е добре, зaщото имa опacноcт от прегрявaне. Кaзaхa, че бебетaтa издържaт много повече нa глaд и нa cтуд, отколкото нa прехрaнвaне и претопляне.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 15:57 от Mariela Savova 707772

# 112
  • Пловдив
M.Angelovaaa,моята е със стар ехограф и може да  еобъркала.Но то + _ някой ден ,няма значение за мен..
Елънче,там ли мислиш да раждаш ,или не си решила?

# 113
  • Пловдив
Деси, лежала съм там за кухо яйце преди 4 години и може би за това там се насочих.Чистичко ми е някак, топличко, уютничко.Даже се записах при Котева на ЖК за да е лекар, който ходи и там.Отделно от това репродуктивния е работил с друга докторка, която също е там.И някак ще ми е спокойно.
Селена я отписвам като вариант, много пари дадохме покрай първото инвитро - а насреща ни нула, даже под нулата.Другите частни не са ми вариант, крака ми не е стъпвал там.А аз съм от тези дето искат да знаят къде отиват 😅
Не ми пречи нито багажа, нито другите неща които НЕ се носят в частните.

# 114
Деси, лежала съм там за кухо яйце преди 4 години и може би за това там се насочих.Чистичко ми е някак, топличко, уютничко.Даже се записах при Котева на ЖК за да е лекар, който ходи и там.Отделно от това репродуктивния е работил с друга докторка, която също е там.И някак ще ми е спокойно.
Селена я отписвам като вариант, много пари дадохме покрай първото инвитро - а насреща ни нула, даже под нулата.Другите частни не са ми вариант, крака ми не е стъпвал там.А аз съм от тези дето искат да знаят къде отиват 😅
Не ми пречи нито багажа, нито другите неща които НЕ се носят в частните.
Една приятелка ражда в Хирургийте и тя ме отказа от там.

# 115
  • Пловдив
То не може всичко да е по мед и масло.Аз имам приятелка с 3 секциа там и доста лежане за задържане и никъв дерт не е имала.И още сумати други познати.Не знам.Има много време до тогава, ще видим. 😄

# 116
Моят термин официално е 08.08, но върви по-голямо бебето и последно ми казаха, че мога да го очаквам още на 28-29.07. 😅

# 117
  • Пловдив
То за всяка болница има хубави и лоши неща.Аз раждах в Окръжна и бях много доволна.Сега не знам къде ще раждам .

# 118
Моят термин официално е 08.08, но върви по-голямо бебето и последно ми казаха, че мога да го очаквам още на 28-29.07. 😅
То и моя вървеше по-голям и можех да го очаквам по рано, пък родих с 10 дневно преносване със секцио, защото категорично отказа да тръгне да се ражда. Какви планове си прави доктора или ти, и какви планове си прави бебо са ама съвсем различни неща. Сестра ми се наложи да и определят термина по ехограф, 16.12., доктора и каза, че ще роди до края на ноември със сигурност, защото бебето е влязло надолу и има разкритие, е да ама малкия е роден на 26.12 пак със секцио. И с планово секцио не е сигурно, защото онази година една позната роди 1 седмица преди секциото и то нормално, 2г след първото секцио. Вика докато ида в болницата то беше почти излязли, разправя аз им викам аз съм за секцио, доктора ми вика какво секцио тя главата се вижда, ММ още не беше оправил документите да ме приемат, а аз бях родила, а тръгнах веднага след като получих болки. Дай боже на всеки такова раждане.

# 119
Аз не казвам,че отиваме на хотел със спа процедури😁 просто е важен за мен лекаря и що годе да има някакви условия и грижи за родилката и бебето,всяка си знае къде,аз никого не разубеждавам 😊

Общи условия

Активация на акаунт