АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 430
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
В някоя тема четох  .. термина бил датата на последния цикъл + 7 дни - 3 месеца 😄
Ще ходя за болнични от болница и после ще си ги продължавам в поликлиниката.Ем ще разузная Хирургиите (Пловдив) 😊

Междудругото това изчисление е много вярно. При мен : дата на посл цикъл 14.11 плюс 7 дни = 21, минус три месеца : 21.08. И точно за тогава ми е определен термина 😁
седмици).

Цитирам :
" Най-разпространеният метод за изчисляване на термина е по формулата на Негеле. По формулата на Негеле датата на термина за раждане се изчислява като от първия ден на последната редовна менструация се изваждат три месеца и към този ден се прибавят седем дни. "

# 121
Направих и аз сега евротръст,искам да ви попитам,след тези три безплатни подписа които има,има ли някаква такса която се плаща или тя е само при следващ подпис?Някой дали е информиран😀

# 122
Елънче, моят АГ изчислява термина по точно този начин.

# 123
Ходих и до Щерев на преглед за кървенето. Казаха да си лежа. Вече пия всичко, което може да се пие. Остава само инжекции, но за сега няма да ми включват. С всеки изминал ден бебка става по- голяма и рисковете за нея са все по- малки.
Доктора е оптимистично настроен. Не смята, че ще имам повече проблеми. 🙂

# 124
  • Пловдив
И на мен ми съвпада термина -8.11 последен цикъл +7=15-3 месеца - 15.08

# 125
В някоя тема четох  .. термина бил датата на последния цикъл + 7 дни - 3 месеца 😄
Ще ходя за болнични от болница и после ще си ги продължавам в поликлиниката.Ем ще разузная Хирургиите (Пловдив) 😊
Точно така се смята термина. Моята така ми го смята и календара ми показва същия термин. Термина сметнат по последния цикъл е верен, а не този по ехограф. Те през цялата бременност или изостават или избързват. А и много зависи как ще го измери доктора, а и бебето колко мирно ще седи. С дъщеря ми голям зор виждаше да го мери, ем те си правят моментна снимка и на нея мерят,но пак трябва да е в правилна позиция, а тя постоянно се мърдаше. Единия път ме беше пратила навън да се успокояло малко бебето, че едва ли не салта правеше. Прие друга пациентка и след нея влязох пак аз. Абе дива работа беше на прегледите. Докато баткото обикновенно спеше или си разглеждаше ръцете. Него пък единия път докато го събуди и го накара да се размърда беше зор, но беше в горните месеци и буквално го побутваше с окото на ехографа. После се смееше, че трябва да пия кафе преди да ида при нея, а аз си бях пила.

# 126
p.miteva не си се включвала от доста време. Надявам се да си добре и просто да нямаш време за темичката😊

# 127
Аз мисля, че изчисляването на термина спрямо 28дневен цикъл е точно, само ако овулацията е била на 14я ден.
Иначе с ехограф в началните седмици точно се определя коя седмица е ембриончето.
В моя случай с 28дни цикъл, овулацията не е била на 14 ден. Цикълът ми закъсня…но позитивният тест беше няколко дни след датата на закъсние. Двата теста, които направих в деня на закъснение и следващия си бяха съвсем отрицателни…и аз се чудех защо ми закъснява. След това…на първите до момента 4 прегледа, бебчо винаги е с около седмица назад от нормите за седмицата спрямо цикъла. След първия преглед, малко се бях сдухала, защото трябваше да се види сърдечна дейност, а то имаше само сакче.
На ФМ ми определиха термин, различен от този по цикъл…и честно казано не знам за 45 дневния болничен коя дата ще се има предвид.

# 128
А забелязвате ли странно,мъхесто окосмяване по корема? Или само аз😂

# 129

Да, аз също. А никога съм нямала обилно окосмяване, даже козметичката ми често е споменава,че с такива клиенти като мен трябва гладна да седи. Даже вече на няколко пъти се минавам със самобрачначката по корема. Никога съм нямала там косми 🙈

# 130
Мъхесто? Аз си имам големи черни косми под пъпа😂😂 АГ каза да не ги пипам изобщо, ще си паднат сами след нормализиране на хормоните.
Да добавя, окосмяването ми навсякъде е русо.

# 131
  • София
Еха, колко много сте изписали.
Аз с първата бременност не съм купувала възглавница за бременни, ама сега ми е много по-неудобно и имам нужда. Като знам последните месеци какво въртене е..
Между другото, има някакъв резон със спането на майката и бебето. Аз последните два месеца се будех почти всяка вечер в 3ч за wc и будувах 1-2-3ч. После синът ми задължително до 3-4м ставаше в 3ч да яде и заспиваше най-трудно с големи мъки.
Сега ми се спи много, дано имам късмет с поспаливо бебе.

Този метод за определянето на термина е много интересен, за първи път го чувам, но и при мен съвпада.

За окосмяването - почти нямам, но сякаш е тръгнала да ми се получава линеа негра. Не ми пречи де, ама все си мислех, че беше на по-късен етап.

Аз си записах час за ЖК този петък. Не съм виждала бебето от 24ти и вече ме гложди 😁. От днес съм 14+0г.с. Вече се водя 15та седмица, нали така беше? Дано започна скоро да го усещам, че психясвам. И продължавам да си повръщам. Оплаках се.

# 132
  • София
Аз имам възглавница за бременни от предишната бременност,но като че ли не ми беше много удобна. За сега си спя без проблем, по-натам ще видим как е,може да и дам втори шанс.
Един малко глупав въпрос,ЖК нали не е задължителна?
Предишната бременност се записах само проформа в една поликлиника за болничните, но се следях основно в Шейново, като си плащах всеки преглед. Сега се следя в Щерев и там май няма ЖК.

# 133
Аз имам възглавница за бременни от предишната бременност,но като че ли не ми беше много удобна. За сега си спя без проблем, по-натам ще видим как е,може да и дам втори шанс.
Един малко глупав въпрос,ЖК нали не е задължителна?
Предишната бременност се записах само проформа в една поликлиника за болничните, но се следях основно в Шейново, като си плащах всеки преглед. Сега се следя в Щерев и там май няма ЖК.
Следя се на частно и аз и ходя на Жк заради болничния само, няма проблем да е така. Аз лично на този АГ по ЗК му нямам никакво доверие и ходя колкото да се отчета, ползвам си безплатните изледвания и ги пращам на другия ми АГ да ги разчита. За възглавницата за бременни - взех си още от самото начало, защото ги бях видяла на доста сериозна промоция, една вечер спах с нея и се събудих толкова изкривена, че не може да бъде. За сега си спя без нищо и ми е окей, даже спя по корем с един свит крак нагоре.

# 134
  • Асеновград
Минавам да се похваля! Днес бях пак на преглед, всичко е наред! И околоплодните води са се нормализирали, каза че са перфектни, и бебето е порастнало, пак му мери главата, видях му гръбначния стълб и личицето.😍 Ииии пола вече на 99% е сигурен затова ще ви кажа!!
 💙💙💙 ЩЕ СИ ИМАМЕ МОМЧЕЕЕ!💙💙💙😁Много съм щастлива, аз усещах че ще е момче, както и всички покрай мен ми казваха момче момчее..😁😂 
 Продължавам обаче да си пия дузодрила който е за разширяване на кръвоносните съдове, каза и че има вероятност да вдигам високо кръвно по време на втория триместър, затова трябва да съм го мерила често. Не знам как го прецени това, тя един път не ми е мерила кръвното, а аз попринцип съм си с ниско кръвно, одеве го мерих, хем вечер ми е най-високо, беше 118/67. Може би заради лекарствата, го каза, не разбрах точно.
Погледна и резултатите от БХС, каза че са перфектни. Имам и две снимчици, вече си личи че е човече.
На мен термина ми го изчислява на ехографа по последен ден от менструалния цикъл, само че аз не помня кой точно ден беше, и казвам 21-ви октомври всеки път, но дали е на 20,21 или 22-ри един бог знае😃 каза че термина ми си остава същия -05.08. Тя гледа все пак и като размери на бебето, по това също се ориентират. 140гр 12см каза че е днес. За см не стм много сигурна, чух 14, обаче аз като вляза в кабинета и от вълнение нищо не помня😂голяма съм шматка. Та в 16-та седмица каза че съм. Аз изгубих ориентация вече, приложенията както ме даваха с 1 сед. напред, сега изостават, но това е защото си смених телефона с нов и трябваше наново да въвеждам всичко в приложенията и нещата се объркаха.

Иначе и аз доста се въртя, нали по гръб не било хубаво, по корем вече не мога, а много обичам по корем да спя и сега само ляво и дясно и се въртя по цяла вечер, обмислям и аз покупката на такава възглавница.

Общи условия

Активация на акаунт