Препоръки за бойлер за баня

• 47 209
  • 246
  •   2
Отговори
# 195
Ето това е проточния вкъщи, 7 киловата. Захранва успешно душ, мивка в банята и кухнята. На душа сме с термостатен смесител, настроен на 38 градуса. Струята е почти като от ТЕЦ. В кухнята докарва и вряла вода. Показвала съм го тук. Размерите са му, не ми се смейте, педя и половина на педя и половина. Ето го

# 196
duhi_puhi, deaf  благодаря Flowers Hibiscus
 за препоръката !
22 г вярна служба е като сбъднат сън.
Модел нещо, снимчица с обяснения като за блондинка. Може и на лично  да не досаждам на другите.

tetka_the_best точно в целта!  Благодаря за снимките, видях 1вата на предишна страница и го потърсих този бойлер. Намерих го с мощност 8.5 kw. Назад в темата препоръчват 20 kw и сега се чудя дали 8.5 kw са достатъчни за
удобството, което търся.
Трябва да избера и купя бойлера предварително за извеждане на връзки, захранване с ток и вода.
По-скоро ще се доверя на вашия опит.
Може ли в шкаф, килер ? Трябва ли да има подов сифон, капе ли вода от него някъде си ?

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 21:13 от *TeddyBee*

# 197
Теси,модел "Гейзер". Няма как да се сбърка...

# 198
Е, то този модел едва ли съществува, по снимка не можах да го намеря изобщо. Надписи няма никакви от почистващите препарати 😁 Знам, че е 6 кв - изглежда малък, но върши достатъчно работа.
https://bauhaus.bg/protochen-boyler-eldom-beta7-72486b/p/16743
Нещо такова, но си ползваме душа от обичайния смесите, само го завинтваме към бойлера, когато спре топлата вода... Иначе стои без душ към него.

# 199
Теси може да го сложите където си поискате на тръбите,докато този на Елдом – само накрая на тръбите...

# 200
Нашия е монтиран в банята, той си е направен за там, визирам копчетата. Нищо не тече от него. Описала съм как се справя 7 киловата, така че 8,5 още по-добре. Когато го слагахме си спомням, че ММ сложи по-издръжлив предпазител на таблото. Много съм доволна, че имам топла вода навсякъде. Ползваме го при профилактика и аварии вече 5 години.

# 201
duhi_puhi, бойлер със слушалка не ми е вариант. Добре, че сподели, не знаех, че има и такъв.
Предложеният от deaf обмислям, за монтаж в килер, да може да захранва душ, мивка.
tetka_the_best, благодаря, че ми обърна внимание за предпазителя. Не че аз ще го монтирам, но ще контролирам и ще имам претенции  Joy
И ще трябва да монтирам 2 бр бойлера по 1 на щранг.
Благодаря за споделеното, че мощност 8.5kw би била достатъчна и най-вече че нищо не капе. С тези мини размери, може би ще може да се монтира прибрано над вграденото казанче, размечтах се  Hug

# 202
Предпазителят в апартамента е едно, но проверете този в таблото на ЧЕЗ (или който Ви е там доставчика) при електромера. Там ако е слаб няма да може да работи този бойлер какъвто и предпазител да сложите в апартамента. Най-често това и трифазното захранване (което казахте, че имате, са проблемите при инсталиране на проточен бойлер).

Ако няма мощност се пуска заявка за обследване и се плаща такса за увеличаванено й ако е възможно. Няколко стотин лева и около 1.5-2 мес минимум срок за изпълнение.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 14:40 от drago_2008

# 203
  • Бургас
а сечението на проводниците за тези киловати достатъчни ли са, че иначе рискувате пожар

# 204
Въпроса с мощността на поточните бойлери както често се случва - не е черно-бял. Няма общоприета достатъчна и недостатъчна мощност. Вие с 30 градусова вода къпете ли се? Някои понеже се къпят, а с 45? Защото и такива има. Някои се къпят с 2 литра в минута, други с 20, а може и едновременно да се ползва от кухня и баня този бойлер, това са логични неща. 15-18Kw е идеалния вариант, бойлера ще се справя с нуждите на почти всяко семейство. И вече може да вървите надолу в мощността за сметка на някакво неудобство за някой тип хора каквито вие може да не сте и никога да не ги усетите.
А за модел, на мен ми харесват поточните бойлери на Аристон.

# 205
drago_2008, musicdoubl3, сърдечно благодаря за коментарите и съветите ! Безценни Flowers Hibiscus всичко това ще го изговоря с ел майстор. То дано да няма нужда аз да му казвам какво, къде, как, че по-добре друг да търся  Joy

atom3, съвсем уместни забележки !
Всичко е въпрос на навик. Синът, ако го питаш, всяка вода над 20 градуса му е ок. Ама той е плувец и си е свикнал зиме-лете студ Joy За мен по-топличко, по-добре. Затова бойлерът да поддържа топличка вода, който с каквато предпочита.
Препоръката за Аристон е супер. Имам 1 хоризонтален, 80 лтр, на 25г вярна служба във време на профирактика и ремонти на ТЕЦ-а. Много бих се радвала да са си запазили качеството до ден днешен.
Търсих Аристон проточен и намирам само този
https://www.technopolis.bg/bg/Protochni-bojleri/Protochen-bojler … EU/p/653805 
Може ли идеи, препоръки за модел, линк да погледна Hug

# 206
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Привет, поизчетох темите тук и мненията ми за бойлерите и блокирах тотално. Излиза, че този уред се купува на късмет и каквото стане.
Май по-трудно решение не съм вземала досега за закупуване на уред.
Моля ако все пак някой има идея и аргумент за сравнително здрав и качествен модел, който би ми препоръчал.

Имам чувството, че накрая ще заложа на визията.
Гледах тези модели на Аристон
ARISTON VLS EVO 80 EU
ARISTON SHP ECO EVO 80V 1.8
Обемен бойлер ARISTON LYDOS HYBRID WI-FI 80

Макар че опита ми с тази марка (поради причината, че само той се събираше в шкафа) е, че протича и 2та пъти на 7-8 година.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 12:41 от BlueSky7

# 207
Как си живяла до сега щом един бойлер те затруднява? Не е по-трудно от избора на редица други уреди за дома(климатици, хладилници, перални). Има много варианти защото има много ситуации пред които са изправени различните хора. Коментара ти не дава достатъчно контекст за да се направи конкретна препоръка. Здрави и качествени са повечето бойлери на пазара или пък нито един бойлер защото всеки има различна представа за такива общи приказки.

# 208
Хора, помагайте, че поредната авария на Топлофикация ме свари, когато не съм в кондиция, и полудях Tired Face Това не се издържа, през седмица без топла вода и колкото и да е удобно, ще се откажа от техните услуги. Правих банята преди десетина години и накарах майсторите да направят изводи за бойлер. Дали са ги направили както трябва нямам идея, нищо не разбирам. Моля за предложения за хоризонтален бойлер, който да сложа над сушилнята, като разстоянието до вентилатора е малко повече от 60 см, от тавана до сушилнята също е малко повече от 60 см. Ще мога ли да намеря модел, който да влезе в това пространство? Разбира се, от утре ще започна да чета и да търся, ако може само да ме ориентирате дали нещо ще ми свърши работа или трябва да си остана във връзка с омразната Топлофикация, докато фалита или смъртта ни раздели Trollface

Става въпрос за малко жилище, бойлерът ще захранва само душ и една чешма, всички уреди си работят със студена вода.
Скрит текст:

# 209
Ако съм разбрала правилно задачата, на първо търсене:
https://vimax.bg/boileri/horizontalni-boyleri/horizontalen-boile … rder=ASC&limit=12
https://vimax.bg/boileri/horizontalni-boyleri/horizontalen-boyle … rder=ASC&limit=12  - на този поне управлението му е от дясно

Помисли дали може да го закачиш над вратата, така може да е с повечко обем.

Общи условия

Активация на акаунт