Препоръки за бойлер за баня

• 47 215
  • 246
  •   2
Отговори
# 225
  • София
Какво ви е мнението за този бойлер.Три челно семейство ,топлата вода единствено от него.Ще се окачва високо и вграден в шкаф.Няма предвиден сифон,проблем ли ще е?Ще се справя ли с нужната топла вода,или и 80л ще е достатъчен.

https://vimax.bg/horizontalen-boiler-tedan-standard-bt-120-inox-hd.html

# 226
Здравейте, мнение за този бойлер и самия сайт?
https://technika.bg/product/35413/boyler-eldom-100-l-3kw-vertika … OoeRoCPEMQAvD_BwE

# 227
Аз съм поръчвала от този сайт точно бойлер, но друга марка. Всичко беше точно.

# 228
Имат физически магазин. Можете да се обадите или да отидете на място, ако сте в София.

# 229
Какво ви е мнението за този бойлер.Три челно семейство ,топлата вода единствено от него.Ще се окачва високо и вграден в шкаф.Няма предвиден сифон,проблем ли ще е?Ще се справя ли с нужната топла вода,или и 80л ще е достатъчен.

https://vimax.bg/horizontalen-boiler-tedan-standard-bt-120-inox-hd.html
120 л е по-добре. Да има, а не да се къпеш на страх. По другите въпроси не мога да отговоря, защото имаме сифон и това, което капе от възвратния клапан по тръбичка отива в него.

# 230
Аз съм поръчвала от този сайт точно бойлер, но друга марка. Всичко беше точно.
А Вие какъв бойлер (марка и модел си поръчахте и доволна ли сте от него?

'Имат физически магазин. Можете да се обадите или да отидете на място, ако сте в София." - от гр. Варна съм.

Търсим качествен бойлер.

# 231
Аз съм поръчвала от този сайт...
А Вие какъв бойлер (марка и модел си поръчахте и доволна ли сте от него?
Плосък Аристон. В заглавието му пише 100л, в описанието 80, а според мен е 60л😆
Не съм доволна заради малкото вода, иначе няма друг проблем.
Сега ще купувам обемен 150л, но още не съм избрала какъв да е.

# 232
Здравейте Simple Smile Последните дни пада голяма главоблъсканица с избора на бойлер за новия ни дом и имам нужда от малко помощ от по-опитните. Чета темите тук, ровя из интернет и коментари под различни модели… и честно казано изборът става все по-объркващ и по-труден Simple Smile

Ето накратко условията и насоките, които имам до момента (или поне си мисля, че имам):
  • София, домакинството сме 2 души
  • Електрическо захранване (без серпентина)
  • Първите 1-2 години бойлерът ще е основният източник на топла вода, после би трябвало да стане резервен (блокът е предвиден да мине към Топлофикация)
  • Монтажът ще бъде в килер (с плочки) в коридора - задължително хоризонтален, защото отдолу ще стоят пералня и сушилня една върху друга
  • Мястото позволява до около 119 см дължина и 55 см диаметър - плосък модел също е опция, като лично на мен ми допадат доста (въпреки че хоризонтален и правоъгълен изглежда да са доста непрепоръчван вариант)
  • Дренажът от възвратния клапан ще влиза в канала на пералнята - потвърдили сме с майстора, че няма да има проблеми това да се случи
  • Ел. изводите са отляво, а ВиК - отдолу, така че най-добре е модел с ляво разположение. Възможно е да се преместят и от дясно
  • От прочетеното клоня към неръждавейка (по-здрава, поне на теория), но честно казано тук съм леко объркан - според много мнения е доста до късмет
  • Желаният капацитет е ~100 литра, тъй като първите 1-2 години ще е основният (единственият) ни уред за топла вода
  • Бюджетът е ~900 лв за нещо наистина добро
  • Wi-Fi е приятен бонус, който ми допада доста, но със сигурност не е определящ

Това са вариантите, на които се спрях след всичките мнения и коментари:

Ще ми е много полезно да чуя реални впечатления - кое е здраво, кое си струва парите и какво бихте избегнали. Особено ако някой е купувал бойлер през последната година, ще е златно, защото когато се върна назад години наред, разликите в мненията са огромни - явно качеството на едни и същи марки се мени доста.

Благодаря на всички, които ще се включат!
Хубава и много спокойна неделя! 😄

# 233
  • В небето
Здравейте Simple Smile Последните дни пада голяма главоблъсканица с избора на бойлер за новия ни дом и имам нужда от малко помощ от по-опитните. Чета темите тук, ровя из интернет и коментари под различни модели… и честно казано изборът става все по-объркващ и по-труден Simple Smile

Ето накратко условията и насоките, които имам до момента (или поне си мисля, че имам):
  • София, домакинството сме 2 души
  • Електрическо захранване (без серпентина)
  • Първите 1-2 години бойлерът ще е основният източник на топла вода, после би трябвало да стане резервен (блокът е предвиден да мине към Топлофикация)
  • Монтажът ще бъде в килер (с плочки) в коридора - задължително хоризонтален, защото отдолу ще стоят пералня и сушилня една върху друга
  • Мястото позволява до около 119 см дължина и 55 см диаметър - плосък модел също е опция, като лично на мен ми допадат доста (въпреки че хоризонтален и правоъгълен изглежда да са доста непрепоръчван вариант)
  • Дренажът от възвратния клапан ще влиза в канала на пералнята - потвърдили сме с майстора, че няма да има проблеми това да се случи
  • Ел. изводите са отляво, а ВиК - отдолу, така че най-добре е модел с ляво разположение. Възможно е да се преместят и от дясно
  • От прочетеното клоня към неръждавейка (по-здрава, поне на теория), но честно казано тук съм леко объркан - според много мнения е доста до късмет
  • Желаният капацитет е ~100 литра, тъй като първите 1-2 години ще е основният (единственият) ни уред за топла вода
  • Бюджетът е ~900 лв за нещо наистина добро
  • Wi-Fi е приятен бонус, който ми допада доста, но със сигурност не е определящ

Това са вариантите, на които се спрях след всичките мнения и коментари:

Ще ми е много полезно да чуя реални впечатления - кое е здраво, кое си струва парите и какво бихте избегнали. Особено ако някой е купувал бойлер през последната година, ще е златно, защото когато се върна назад години наред, разликите в мненията са огромни - явно качеството на едни и същи марки се мени доста.

Благодаря на всички, които ще се включат!
Хубава и много спокойна неделя! 😄
Без да съм компетентен при бойлерите, бих Ви препоръчал да търсите модели от производителите Tedan (сръбски - противно на мнението Ви, смятам, че са доста по-качествени като изработка от родните марки бойлери), Atlantic (френски производител, но произвежда в Египет, където качеството е много високо) и Cata (испански производител, продават се от Интерсервиз Узунови - майсторът, който ми прави банята е с тази марка, 50 л. и твърди, че е страхотен и икономичен). Вкъщи, макар да сме на централно топлоподаване, поради много охраниченото място, лятото поставихме плосък бойлер на Atlantic (50 л., реално са 40 л.). Работи страхотно (това с възвратния много зависи как майсторът, който го монтира, свърже фитингите - при мене няма и капка), на мене количеството вода ми стига, на дъщеря ни - не, но то са песни под душа, то е чудо:laughing:).
След като можете да си позволите голям обемен бойлер, вземете 80-100 л., абсолютно достатъчни ще бъдат за двучленното Ви семейство, както и за ползване на топла вода в кухнята.
За типа нагревател нямам идея кой е по-надежден.
В София водата е мека и няма толкова значение дали ще купите бойлер с водосъдържател от емайл или неръждавейка.
Не Ви обвързвам с посочените производители, но към момента със сигурност държат на качеството.
Поздрави.

# 234
И аз препоръчва Tedan и Atlantic. Вземете по възможност неръждаем, защото с Топлофикация все ще Ви се случи профилактика или авария. И да е емайлиран няма драма. На Tedan са с 6 г. гаранция, а  иноксовите им - с 10 г.
Бих предложила в кухнята да инсталирате проточен или малък обемен бойлер под мивката, защото няма да източвате и разреждате големия. А там се пуска вода доста често. Ние така направихме.

# 235
mordohai - благодаря за страхотните съвети. Изключително полезни. Интересното е, че само изглежда, че има много място, а реално не е точно така. Тъй като дължината е 119 см, повечето плоски бойлери просто не се побират, тъй като 122+ см. И от тук идва и ограничението - хем искаме по-голям обем, ама мястото не стига.

• Tedan - от тях започнах още в самото начало и почти се бяхме решили на такъв, но просто е пълно с толкова негативни коментари, че така и не успявам да се надъхам повече за тази марка.

• Atlantic - това беше първият ми избор за марка и съответно техните плоски модели са прекрасни, но за жалост 100 литровите (80 литра ефективно) не се побират в пространството, което имаме. Затова и там се спрях на тези, които се водят, че побират 80 литра, но ефективно за 65 литра - Atlantic Vertigo Essential Smart 80 или Atlantic Vertigo Steatite WiFi 80.

Вторият определено ми звучи като по-добрият вариант заради по-мощните нагреватели и добавеният WiFi. Основният ми минуст тук е, че двата нагревателя не могат да работят едновременно. Предполагам, че и вие сте взели точно такъв, но по-малкия обем. Ако е така, дали може да споделиш малко информация относно колко бързо загрява наистина, и горе-долу колко време на къпане успявате да хванете (разбира се с пеенето под душа и водата на макс... само топлофикация помага Grinning)

• Cata - тук изглежда, че бойлера освен че е малко по-маломощен, но пък нагревателите са сухи и могат да работят едновременно. Единственото, което ме притеснява е, че не намирам много мнения за тях, а пък Интер Маркет магазина има страшно много негативни коментари в последните години - Cata CTRS-100-REV Slim E-SMART.

drago_2008 - Нещата се препоркиват с казаното от mordohai, за което страшно много ти благодаря.
  • Относно неръждаваемите... за жалост почти няма такива освен тези на Tedan. А там наистина имам големи притеснения след всичко прочетено и нещо не успявам да се надъхам за тях (а пасват прекрасно на всичките ни изисквания). Ето и един вариант, който страшно ми хареса и отговаря на всичко, което искаме - TEDAN Classic INOX 80 литра, хоризонтален, неръждаем, ел. изводи отляво, тръби отдолу, 3 kW

• Проточният бойлер е добър вариант за кухнята и това ще го мислим после в движение.

Гледам, че въпреки мненията Tedan е страшно препоръчван. Дали може да споделите от първа ръка допира си с тях?
Благодаря ви - страшно полезна информация!

Продължих с търсенето и ето резултатите от него:

Като цяло това са вариантите, за които се чудя:
  • 1. Atlantic Vertigo Steatite WiFi 80
  • 1. Ariston VELIS PRO WIFI 80 EU - общо взето са страшно подобни с първия, но друга марка
  • 2. Eldom WH10046BR
  • 3. Atlantic Vertigo Essential Smart 80
  • 4. TEDAN Classic INOX 80

Така ги класирах след препрочитане на всичките ви полезни коментари (благодаря ви от сърце). Всякакви мнения по тази класация и избор са повече от добре дошли.
    Благодаря на всички!

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 11:11 от zdravko.nestorov

# 236
  • София
Включвам се в темата отново: реших да спра договореностите с Топлофикация в провинцията, тъй като апартамента ми е на последен етаж, докато се качи топла вода и източвам доста, което ми струва скъпо. Ще слагам бойлер, даже мисля да сложа същия като резервния ни за профилактики тук, в София, Елдом. Все пак нямам срок и обмислям. Трябва ми бойлер за място, където ходя десетина уикенда в годината.
Стана ми интересно, обаче за бойлерите Атлантик, че са френски, но се правят в Египет. На мен ми ги препоръча търговец от провинцията, който ми каза, че са френски, но се правят в Украйна. Всъщност къде се правят тези бойлери Атлантик? На мен ми хареса много един техен по-плосък модел, но ако се правят в Египет съвсем се отказвам.

# 237
  • София
Аз за първи път чета, че истинският обем на бойлера е по-малък от посочения. Понеже се каня да купя 30 литров, да не се окаже, че събира колкото каната за вода?
Иначе се спрях (и по съвет на един съфорумец) на Анлантик, има и Електролукс, но само в емаг, а те ми скъсаха нервите с една поръчка.

# 238
  • София
Доколкото аз разбрах обема наистина е по-малък, заради изолациите, които бойлера има в наши дни. Обаче, дали важи за всички обеми - нямам представа.

# 239
Има бойлери на които пише 80, а реално са 65 л, то е посочено в спецификациите, така че четете!

zdravko.nestorov и днес в Mr Bricolage може да си поръчате бойлер с 25% намаление дори на неналични модели в магазина на Ботевградско шосе, София.
Препоръчвам бойлер, който е с нагревател 3кВ, тези които са дадени със сбор на мощностите са с два водосъдържателя. В едното "отделение" водата се топли по-бързо от другото. Изглеждат ето така и обикновено те са с по-малък реален обем.

Моят опит е с бойлер с 1 цял водосъдържател с нагревател 3 кВ и съм изключително доволна.

Общи условия

Активация на акаунт