Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 985
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
И моята госпожица се буди на 3-4 часа, според мен още са малки за дълги паузи.

Вашите бебета хълцат ли? Моето хълца всеки ден, като почне поне по 3-4 минути хълца. Давам глътка вода, не помага. Други идеи?

И още един  смешен въпрос- на всяка смяна на памперс мия на чешмата, като използвам душ гел за бебето. Обикновено има и наакано.  Роднина се учуди, че всеки път използвам измивен продукт. Как е правилно?

И аз бях с планирано секцио, всичко мина наред.

# 166
Oх, и нашия много хълца. На ден поне веднъж, два пъти.
За миенето на чешмата.. в болницата ни казаха, че не е задължително на всяка смяна да е с измивен продукт. Просто да е с вода.

# 167
Аз не ползвам всеки път, измивен продукт. Достатъчно ми се струва да мине през чешмата, е ако е много наакано положението тогава ползвам. Моята госпожица рядко изкарва 3 часа, за 4 не говорим да спи. На 3 седмици е де не мога да искам някакъв свръх режим просто се зачудих.

# 168
И моята хълца доста. Аз не я мия след смяна на памперс. Ползвам от мокрите кърпи “water wipes”. За сега съм доволна. Чакам да падне пъпчето и тогава ще я къпя. Тук така препоръчват. След това по веднъж в седмица.
Моята много плаче, когато я преобуваме, скъсва се да реве, направо се дере даже.
Кърма още нямам, след секцио съм, имам коластра и цедя на помпата, слагам и бебка на гърда, да стимулира, но за момента нямам голям успех. Коластрата, която изцедя й я давам преди дохранване с АМ.
Много искам да ми се получи с кърменето, макар и за малко. Но в крайна сметка, знам че е важно да е нахранена и здрава. Вече има много добри алтернативи на кърмата и много деца израстват на АМ. Опитвам се да не го приемам за драма.

# 169
Ади, мила, не го приемай като драма кърменето. Баткото ми порастна с АМ, 20дни го кърмих грубо. Ами, здраво голямо момче ми е вече, енергично, растеше си много добре като беше на АМ и не се е разболявал.
Малкият сега също е на АМ от 10тия си ден. Ами, наддава си много добре и е много спокоен.
Така че, не е драма, че е на кърма.

# 170
И моята хълца доста. Аз не я мия след смяна на памперс. Ползвам от мокрите кърпи “water wipes”. За сега съм доволна. Чакам да падне пъпчето и тогава ще я къпя. Тук така препоръчват. След това по веднъж в седмица.
Моята много плаче, когато я преобуваме, скъсва се да реве, направо се дере даже.
Кърма още нямам, след секцио съм, имам коластра и цедя на помпата, слагам и бебка на гърда, да стимулира, но за момента нямам голям успех. Коластрата, която изцедя й я давам преди дохранване с АМ.
Много искам да ми се получи с кърменето, макар и за малко. Но в крайна сметка, знам че е важно да е нахранена и здрава. Вече има много добри алтернативи на кърмата и много деца израстват на АМ. Опитвам се да не го приемам за драма.
Коластрата си е кърма Simple Smile така че имаш. Въпросът сега е с количеството. Като си спокойна, нещата ще станат по-добре. Пък колкото стане, всеки ден с поне малко кърма е бонус.

# 171
Благодаря ви, момичета. Гледам да не го мисля много, но няма да лъжа, че ми е много емоционално и по някакъв начин го чувствам като личен провал. Знам, че е глупаво, но явно сега и хормоните си оказват влияние. Днеска както я гледах и ми текнаха сълзите. Ще отмине и тоя период.

# 172
И нашата си хълца 1-2 пъти  на ден особено като избързам след храна да я сложа легнала.
Аз мия дупето на мивката на всяка смяна, а кърпички само, ако сме навън, но препарат не използвам. Казаха ми, че не е хубаво толкова често, тъй като бебетата не се потят и не са мръсни. Къпем всеки ден във ваната и след това тя си спи по 4 часа много дълбоко. Явно много я изтощава, но и много и харесва. Мия главичката и тялото с препарат веднъж в седмицата.
За кърменето не си го слагай толкова на сърце. Ако едно дете е изцяло на кърма съвсем не означава, че няма да боледува  😆
Познавам много майки, които кърмеха по 1 година и децата им са вечно болни.
Имунната система на човек се гради цял живот чрез добра храна, спорт и тн. и съвсем не зависи от това колко е бил кърмен.
Нито аз, нито приятеля ми сме кърмени и двамата не сме пили антибиотик през живота си, така че въобще не го мисли толкова. Разбира се, ако можеш си кърми съвсем не казвам, че е лошо. Аз успях да кърмя иначе 3 седмици и също минах на АМ, защото ми спря кърмата, но бебка си наддава добре и е спокойна.

# 173
Ще разредя препарата явно. Добре, че не е зачервена и не се бели, не съм нанесла за сега някакви щети на кожата. Моята логика беше, че където е имало ако, трябва да измия с препарат. А в болницата абсолютно нищо не ни обясниха за каквото и да е.

Цитирам си поста от друга тема, с молба пак за съвет:
Утре ще изкарвам за първи път малката и ми е малко притеснено как да я облека. Очаква се 13-16 градуса, мисля да е с памучно боди с дълъг ръкав, памучки ританки, якенце и само на крачетата мерино одеало. Шапка и чорапки. Ок ли е? Вкъщи не я държа навлечена, поддържаме температура 21 градуса и е облечена с памучно боди с дълъг ръкав и завита с мерино одеало. Когато не е в мен стои в cocoonababy, в упътването пише, че в него е една идея по-топло отколкото в самата стая.

# 174
Gebura според мен е добре.
Аз винаги си взимам второ одеалце за всеки случай, което слагам в краката и, ако стане хладно и го намятам.

# 175
И моя сладур хълца всеки ден почти по 1-2 пъти, но явно трябва да го държа по-дълго време изправен след хранене. Иначе вечер си се буди през 2-3часа. Мъчат си го коликите и затова се буди на често. Появи му се някакво бебешко акне. Едни ситни пъпчици. Някаква идея с какво да го третирам или трябва да ги оставя да си отминат. Има малко по личицето, на гърдичките. Иначе го мажа след къпане с мляко за тяло, че да му се хидратира кожата, че на места му се бели.

# 176
  • sofia
На лекциите в Токуда казаха да не мажем децата с олио след 20-30 ден, тъй като запушвало порите и засилвало бебешкото акне. Давам го като инфо, ако на някой ще е полезно.

За колики някой ползва ли Коликинд?

# 177
Да и аз си мислех с олиото да започна към втория месец. За сега само малко мляко му слагам и то най-вече на местата дето му се лющи кожата.
Есенна аь след първото раждане имах един много силен спазъм и остра болка ниско долу, но не беше от матката и яйчниците, а беше нещо на чарвата. Просто разпознавам болката от яйчник или матка. При мен не беше такава болката, а една много по-болезнена и прерязваща. Дано ти е преминало. Свърза ли се с лекар? Кажи, като можеш какво е положението. 😕
Момичета и аз да задам един леко глупав въпрос. Как сте с изхожданията? Според вас нормално ли е да ходя по-голяма нужда през 2 дни, та чак на третия. Преди си ходех всеки ден. Родих нормално, но скоро се появиха и хемороиди и се мажа с мехлем Хеморел, но при изхождане има и неприятна болка. Дали не трябва нещо да се пие орално при вътрешни такива? Ако някой е имал такива случки да сподели, как се е справил с тази несгода? 😬

# 178
Тук съм, по-добре съм. Благодаря за загрижеността, дами! 💖
Майка ми дойде на помощ с децата днес, а аз си лежа и почивам. Отмина болката след Спазмалгон и после Нурофен. На моменти леко се обажда, но по-скоро като дискомфорт.
Като цяло усещам, че доста по -бавно се възстановявам този път. С баткото за седмица бях като чисто нова, дето се казва, а сега.. 1 шев имам и продължава да ми опъва, постоянно нещо ме наболява, голяма умора усещам, още много лесно се изморявам като изляза до магазина дори, нямам много сила да вдигна нещо по-тежко. Изненадвам се.

# 179
Есенна можеш да продължиш да взимаш комбинирани витамини за бременни. Аз още си ги пия Актив Мама и също така си пия Омнибиотик 6. Той е чревната флора за имунитета  и доки ми каза, че също е доста полезен и за бебето, понеже кърмя и го предавам и на него.

Общи условия

Активация на акаунт