Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 990
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Привет на всички бъдещи мами и мами!🥰
Да питам за болницата PCR-test за Covid-19 изискват ли Ви на място и някаква такса заплаща ли се ?

# 181
На мен в МД--Варна ми направиха при приема и не съм плащала. След това ми направиха пак заради температура от гърдите и пак не съм платила нищо.

# 182
Есенна, аз нямам болки, включително и от операцията, но усещам зверска умора. Днес например имах възможност да изляза сама навън за час и отказах, определено ми липсва енергия. Предполагам трябва да мине някакво време след раждането, включително да се нагодим към новия режим на спане.

Yaneva, зависи от политиката на болницата. В Шейново не се заплаща.

# 183
Аз също ако имам възможност да изляза се замислям да изляза или да спя...не мога да кажа, че св чувствам зле от операцията, по скоро от това недоспиване, все още имам нужда от повечко сън, че с моите накъсани 5 макс 6 часа не е много добре. Надявам се че ще свикна скоро с новия режим на спане, че нощем като храня Ния и се усещам как клюмам...

# 184
Здравейте на всички! Идвам да се включа в темата за родените м. февруари с моята малка Анастасия,  родена на 18.02 2022г. с тегло 3200гр. 51 см! Понеже ми е първо раждане, всичко ми е  ново и само се притеснявам,имам един въпрос- малката си хапва доволно и веднага заспива,но по време на съм издава звуци, понякога все едно ще заплаче, но това е за секунди и после пак си спи, та въпроса ми е дали това е неспокоен сън и какво да направя, да си спи спокойно?

# 185
Gebura, вкъщи само по бодито ли стои и надолу с боси крачета?

Ние вкъщи държим около 22 градуса плюс/минус и до скоро я обличах с боди с къс ръкав, отгоре ромпър и чорапки и завита с поларено одеало, ама ми се струва, че я претоплях така и сега я обличам само с ромпър и завивам с памучно одеало. А вечер спим на 20-21 градуса и е пак само с ромпър и с чувал 2.5 тог, ама пак ми се струва, че й е топло. В упътването за чувала пише, че на тази температура трябва да е само по боди с дълъг ръкав ама сякаш не смея да я оставя с голи крачета.
Вие как обличате бебоците през деня и нощем и на каква температура?
Иначе навън още излизаме с космонавта, отдолу както си стои облечена вкъщи плюс елече. Това на 12-14 градуса.

Lyuba, аз от една седмица започнах да давам коликинд. Може и да си въобразявам, но като че ли има ефект и не се напъва толкова много. Давам 2-3 пъти на ден като успея. Иначе освен него давам био амика и пробиотик.

Моничка, и аз имам такъв проблем. Казаха ми да пия детралекс, свещички и крем за мазане, ама още не съм започнала, та не мога да кажа какъв ефект ще има. И аз за сега само се мажа с крем, но според мен няма да минат само с това.

И моята е с бебешко акне вече втора седмица. Минавам само с физиологичен разтвор. Докторката каза да чакам, щяло да си мине само. Ако не мине до седмица й изписа някакъв крем на Avene. Но доколкото знам в повечето случаи си минава от само себе си и не е нужно да се третира. При нас обаче имам чувството, че едни минават, нови се появяват 🤷🏻♀

За повръщането и хълцането след хранене поне 20мин я нося права в мен и я слагам на антирефлуксна възглавница. А вие настрани или по гръб слагате бебоците да лягат?

Някой беше питал по-назад за консултанти по къпане. Знам, че има акушерки, които ходят на домашни посещения, но не мога да помогна с контакти. Трябва да се поразпита.

Иначе аз онзи ден правих онлайн консултация с консултант по кърмене. Доволна съм като цяло, заслужава си, ако имате някакви въпроси или съмнения. Коригирахме позата, в която кърмя и как да я слагам на гърда да засуче. До сега кърмех само с протектори, сега ще се опитвам да я науча да суче без. Уж успява да засуче ама е свикнала да смуче тези протектори и не винаги си отваря добре устата, та мъчим се за сега.

Тези, които кърмите, будите ли бебетата на някакъв интервал или ги оставяте сами да се събудят? Моята понякога и по 3 часа и половина спи, това през деня. Оставям си я за сега ама не знам дали не й бърка нощното заспиване, че последните дни по 3 часа не може да заспи вечер 🙄

Малко дълъг пост стана, ама от няколко дни само чета и чак сега успях да се включа Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 18:34 от smiley-girl

# 186
Smiley, да, само по боди с дълъг ръкав и отгоре мерино одеало и чорапки . Понякога се чудя дали не я обличам тънко, но като я пипна, е топла, к за сега не мисля в къщи да я обличам повече. Жалко, че купих толкова много дрехи, имам чувството, че мога да отгледам едновременно 4 бебета.
Оставям я да спи винаги по гръб, само главичката обръщам настрани.
Преди я будех на 3 часа, откакто педиатъра ми каза, че жълтеницата е минала, спрях. Но тя сама си спазва повечето време 3 часа, особено вечер, през деня има две малко по дълги паузи.

Моля те, сподели какво ти казаха за силиконовите зърна, как ще ги махнеш? Много ме дразнят, но два пъти пробвах да и дам гърда без тях и не засука. А нямам плоски или вдлъбнати зърна, просто са малки, на теория трябва да мога да кърмя без силиконовите

# 187
Gebura, каза ми да й давам да засуче в поза кръстосана люлка. Като отвори уста и да я бутна с раменцата към гърдата и да държа докато засуче. После вече като е засукала хубаво да си я местя на другата гърда.
И при мен  в началото не се получаваше, но се оказа, че аз й слагам главата по встрани от гърдата. Освен това тя явно е свикнала с протекторите и още не си отваря много устата за да засуче хубаво ами смуче все едно е биберон 😅 Според мен опитвай на всяко хранене и ако не успява слагай после протектора. Все в един момент ще се получи.

# 188
Аз да ви кажа обличам детето явно доста...е на 22 макс 23 градуса си е с боди с дълъг ръкав и ромпър плюс чорапи, което май е доста ама да не му е студено Grinning
  Имаме сериозен проблем със дългите будувания и не знам да се свързвам ли с консултант за това спане или е период просто...но другата седмица прави месец и не знам редно ли е да вкарвам някакъв режим или да си я оставям да си спи когато иска...

# 189
Нина, отгоре слагаш ли и одеал/чувалче? Ако не слагаш, според мен е съвсем ок боди+ромпър. За консултанта според мен се свържи, на тази възраст не трябва да будуват много и въпреки че не може да се говори за режим на толкова малко бебче, по-добре да не му се превъзбужда нервната система.

Аз пък имам проблем с кратките дрямки Joy. По точно казано колко продължава кърменето- Деа суче активно около 50 минути, но тези 50 минути са накъсани от около 4 дрямки по 5 минути, и като се добави смяната на памперс, стерилизиране и т.н. се получава, че кърменето ми е доста времеемко. При вас бебеците правят ли такива дрямки?

Smiley, благодаря! Ще продължа да опитвам. И аз мисля да мина през консултация, но за сега всеки ден доусъвършенстваме по нещо в позата и засукването и ще си дам още седмица време да видя до къде ще я докарам сама.

# 190
Нина, и при нас имаше такъв период, даже не знам дали е отминал. Сутрин като се събуди и по 2 часа не заспива, после цял ден спи и вечерта след къпането още 3 часа будуване. Аз си наумих, че е защото й е много топло, сега пробвам да я държа по-леко облечена да видим 😅

# 191
Да взема и аз да я обличам по леко,току виж се оправило положението. Grinning

# 192
Оо и при мен има будуване... по 1-2 часа не спи след ядене.. аз заспивам но тя нее Joy

# 193
По принцип няма причина да я държиш навлечена, но не будува от топлото. Обратното- от топло се успиват повече. Вчера баба й дойде да я види, дадох я да я гушка, тя пък освен да я гушка я увила на няколко ката в мерино одеалото и малката спа 5 часа, чак се бях притеснила.

От това, което съм чела, будуват заради новите впечатления / информация, която придобиват и обработват, превъзбужда се нервната им система и затова имат нужда от нашата помощ за заспиване. Някоя мама с повече опит да се включи да каже Grinning.

# 194
  • sofia
За спането на бебенцата, в родилното казаха да спинкат по гръб и само главичката да сменя позицията си на 3ч

Общи условия

Активация на акаунт