Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 969
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Скоковете на растежа са си точно това, което описвате, но често е придружено и с нервност, не само с постоянен глад.
През първата годинка съм ги наблюдавала много отчетливо, от там нататък спрях да се оглеждам за тях, защото са по-рядко, въпреки че пак се усещат.

# 91
Е може и да е много рано за такива скокове при мен, наблюдавам промяна в спането, но не и в раздразнение или друго. Апетит си има, просто не спи като преди. Аз не я кърмя, но и давам само кърма от шише, възможно е както каза Оули просто да иска повече кърма и да се буди по често...

# 92
Ние сме на АМ и пак има период на будуване, днес беше от 8:30 до 11:30. Не плаче, не мрънка, нищо. Просто си стои буден и се оглежда. Вече се оформят и им е интересно, въпреки че не съм сигурна дали виждат нещо още или само им е интересна светлината/сенките.

# 93
А успява ли сам да заспива или на ръце. Моята май почна да свиква на ръце, като я оставя в леглото си стои, но не заспива. Прозява се ама хич не и се заспива сама, което трябва да го коригирам възможно най-скоро.

# 94
Последно за кърменето - към втори месец и после към трети и двете деца ми направиха кърмачески стачки. Отказваха гърда, освен в полузаспало състояние или да засучат докато се движа. Тогава много удобно ми беше да засучат, докато съм на фитнес топка, а после си се премествам да ми е удобно. Тегаво е, но за 2-3 дни, до седмица и минава. Просто отменям всякакви ангажименти и чакам да мине.

# 95
Нина, да успява да заспи сам в легълцето/количката или още докато яде. На ръце не съм го приспивала още, много е кротък, да не казвам голяма дума.
Взимам го на ръце когато будува, но гледам да не е твърде много. Все пак 2-3 часа изцяло на ръце.. ще свикне сигурно. Гушкам го малко, радваме му се и после го слагам до мен на леглото и той си гледа. Или в количката/кошарката. Баткото беше свикнал на ръце да заспива и то с люлеене. Ами, останах без ръце и гръб. 😀😀

# 96
Аз също не искам да е така. Тя предимно си заспива докато я храня изчаквам 5 минути и я местя в кошарата. Понякога обаче се събужда като я оставям и си стои и не плаче, ама ако я оставя да си заспи сама и не иска. Стои си може и 30 минути да е и в един момент почва да плаче и се налага да я взема...ще го оправя надявам се това. Blush

# 97
Даваш ли залъгалка? аз забелязах, че понякога си я търси и му помага да се успи, ако не може самичък. Но понякога го взимам на ръце просто да го подържа, не да го приспивам, и той си заспива. Избягвам наистина, с баткото много трудно се отказахме от люлеенето на ръце. Беше на 1 годинка и продължавахме да го люлеем. После започнахме да обясняваме, че е голям, включихме и музикална играчка-прожектор, с която свикна и си я слуша и заспива. Вече на 3годинки и още си търси мечето.
За това и на малкия купих Бухалчето Оли и го пускам понякога, още не редовно, но след месец-два ще започна на всяко лягане да го пускам, за да свикне, че пуснем ли го - време е за сън. С баткото проработи много добре.

# 98
Не давам залагалки, тя ги плюе. Честно казано не се и мъча много да и ги тикам, за мен е по добре, че не иска. Макар, че може би от друга страна ще ми е по трудно без тях в дадени ситуации.

# 99
О, да, да. При нас пикът на залъгалката беше при никненето на зъби, докато не излязоха всички не я остави. Преди и след това не я търсеше. Очаквам и с малкия така да се развият нещата. Аз не му я тикам, държи я за 5 минутки и я плюе 😀

# 100
Е ако стигнем до там, да се принудя да я дам, значи вече е станало тегаво положението Grinning
  Кажете ми моля как да направя къпането да не е рев и чудо. Сигурна съм че плаче защото е гладна, обаче пък не може да я храня и тогава...вместо да ми е приятен процеса, направо ми е стрес и не мога да я масажирам като хората...

# 101
Докъм 4ти месец децата нямат необходимото развитие, за да манипулират. Така че ако искат на ръце, вероятно им трябва близост. А и нали разправят за четвърти триместър, че децата всъщност се раждат недоносени, за да имат шанс да минат през таза на майката. И следващите 3 месеца си се нуждаят от гушкане.
При нас баткото беше ужас за заспиване, почна да спи сега (на 5г, като спи със сестра си в една стая и не го е толкова страх). Малкото си спеше идеално от 2м до 7м и после със зъбите стана тежко. 7м-1г спеше в мен само. И на 1г почнах да я тренирам да заспива сама, за 3-4 седмици имаше добър прогрес.
Сега ще видим дали малкото е като сестра си (ДАНО!) или пак ще изкупвам лоша карма - аз също не съм спала до 5г.

# 102
Моята мадама утре става на 1 месец и от 3-4 дена е просто нетърпима през деня. Не знам скок в растежа ли е какво е обаче ми идва да се гръмна. От сутрин до вечер е непрекъснат рев и мрънкане. Ако я взема в себе си може евентуално да заспи, но оставя ли я в кошарата започва обратно броене и наддава рев веднага. Вечерта банята я отпуска много, храня я и си спи добре до следващата сутрин когато това се повтаря. Трябваше днес да сме на първи преглед при педиатърката, но го отмениха за следващата седмица, а толкова исках да си задам 1000 -та въпроси.

# 103
Записвам се и аз. Благодаря за темата. Heart

# 104
Здравейте момичета!
От днес сме си в къщи ,няколко часа вече.
Не успях да закърмя,а днес мисля че вече имам малко кърма
Но не мога да го сложа  в подходящата поза .не може да засуче ,зърното  ми не е оформено според мен  и не знам какво да направя за да се случат нещата.
В болницата хранех с АМ,сега взехме  на Hipp за в къщи.
Да следвам таблиците за приготвяне на млякото и препоръчителните хранения  ли?
60мл вода и 2 мерителни лъжички от млякото ми се вижда много .
Утре ще дойде да ми види личната лекарка на бебчо,ще се посъветвам.
Вие какви насоки ще ми дадете?

Общи условия

Активация на акаунт