Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 965
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • sofia
Момичета, аз официално се нареждам с бебе Ива в редиците ви. Днес се роди мъничето 2150гр , но казват, че е стабилна. Надявам се да обменяме опит и да си помагаме дълго време.

# 106
Здравейте момичета!
От днес сме си в къщи ,няколко часа вече.
Не успях да закърмя,а днес мисля че вече имам малко кърма
Но не мога да го сложа  в подходящата поза .не може да засуче ,зърното  ми не е оформено според мен  и не знам какво да направя за да се случат нещата.
В болницата хранех с АМ,сега взехме  на Hipp за в къщи.
Да следвам таблиците за приготвяне на млякото и препоръчителните хранения  ли?
60мл вода и 2 мерителни лъжички от млякото ми се вижда много .
Утре ще дойде да ми види личната лекарка на бебчо,ще се посъветвам.
Вие какви насоки ще ми дадете?

На мен още ми е трудно с позата. Пробвала ли си първо малко да стимулираш зърното с помпата?
Аз минах изцяло на изцеждане даже от 2-3 дни. Ужасно трудоемко е, но бях с брутални рагади точно защото не можем да се позиционираме нещо добре, и малчо не може да захапе както трябва.

# 107
Здравейте момичета!
Но не мога да го сложа  в подходящата поза .не може да засуче ,зърното  ми не е оформено според мен  и не знам какво да направя за да се случат нещата.
[/quote

Ние сме изцяло на АМ. В болницата ми казаха като започне от 30 мл, за трети ден вдигам всеки ден 10 мл. Т.е. ако е на 6 дни даваш 60 мл. И така до като станат 70 мл. После до 14 ден по 70 мл. От 14 ден по 80 мл. От 21 ден на всеки 10 дни по 10 мл повече. Разбира се това е ориентировъчно. Зависи на бебчо стига ли му, много ли му е. Ако да речем след 2 часа рак е гладно, значи му а малко. Ние се храним 7 пъти на ден. По същата схема бях и с голямото ми дете. Тя ядеше по-малко от това. А сега доста повече. Понеже не мога да напрамя 70 или 80, правя с 90 мл вода и три лъжички мляко. После с изхвърлям малко, за да е горе долу точно или я спирам преди да преяде и да повърне.

# 108
Здравейте момичета!
Честито прибиране!
Видя ли тази статия https://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/ има доста подробно описание как да сложиш бебето. Също може да пробваш силиконови зърна, или да хванеш с 2 пръста успоредно на устата и да приплъзваш от носа към устичката.
Най-добре се получава, ако бебето е сънено и още не е озверяло от глад. Т.е. почни да пробваш на първо размърдване след сън.
Свържи се с консултант, сигурно ще даде още идеи.
Ако не суче, цеди гърдите след всяко хранене на бебето (и може да даваш изцеденото на следващо хранене). Целта е да имаш поне 8 кърмения/изцеждания на денонощие, по-добре повече. Стискам палци!

# 109
Честита дъщеричка Люба!
Да е много здрава и щастлива!

Аз имам сериозен проблем и  имам нужда от помощ.
В рамките на час много се влоших,болката е силна,гърдите стегнати и твърди ,не мога да го опиша добре,усеща се постоянна и пареща болка . Огромни са в сравнение с моя размер,не мога да спя,да лежа ,нищо
Пробвах с топъл душ и компреси ,без успех
Свързах се с консултант от моя район още в болницата,когато кърма нямаше,сега ще разчитам  на помощ от нея,но дайте и вие съвети!!! Не се търпи

# 110
Sun and shine, честито прибиране! Ако искаш да кърмим, задължително първо слагай на гърда, после дохранвай. Само ако е много озверело дай няколко глътки АМ да се успокой. И ползвай често помпата, но докато гледаш бебето как спи, а не в друга стая. Вземи си чай за кърмачки. И бъди спокойна, може да стане, но е трудно и иска търпение.

Вземи си силиконови зърна.  Моите реагират на студ и допир, не са плоски или вдлъбнати, и пак ми се наложи да ползвам. Хамалогия е със стерилизацията   но ни се получава, само на кърма е бебето.

Ако ти е първо втвърдяване на гърдите, задължително студени компреси, в никакъв случай топли. Това е така нареченото слизане на кърмата. При мен стана в болницата, слагах хавлия със студена вода, но щом си вкъщи  ползвай нещо от фризера, най добре от онези гелобразните торбички за охлаждане. До 24 часа ще отмине, само всеки път, щом ги усетиш по-топли от останалата част на тялото, слагай охлаждане. Както и бебето да суче, но първо мъжът ти да бяга за силиконови зърна.

Аз да попитам горе долу колко време кърмите едноседмично бебе? Защото ние понякога стигаме до 2 часа и имам чувството, че ме ползва за залъгалка. Заспива, като се размърдам пак засуква и трябва да променя нещо

Owly, би ли добавила размерите на госпожицата - роди се 2770 48 см.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 08:20 от Gebura

# 111
Sun and shine както каза Gebura това е слизане на кърмата. На мен също ми се случи докато бях в болницата и ми казаха веднага да се изцедя колкото може повече, за да не получа запушване на каналите.
После много ме отпусна и вече си кърмех нормално след това.

# 112
Sun and shine, виж дали тук пише нещо полезно https://xedra.wordpress.com/2017/02/01/engorgement/
Може да пробваш и със зелеви листа (махаш жилите, налагаш навсякъде освен по ареолата).
Ако вдигнеш температура и болката е локализирана, по-скоро е запушване. http://www.podkrepazakarmene.com/155-155.html
Дано скоро мине. Може да пробваш и на ръка да изцедиш, при някои жени се получава по-добре https://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/
Gebura, браво! Аз бих държала детето колкото иска. Като бих гледала дали суче активно, или само си дреме. Ако дреме, бих пробвала да разбудя малко (мърдам краче, гъделичкам по ухото, ако не става -оригвам, ако не става - смяна на памперс). Ако детето е по-навлечено, може да му се приспива от това.
Баткото ядеше по час всеки път, той се роди доста слаб. Ако ака и пишка, значи яде достатъчно. Настани се да ти е удобно и си вземи някоя книга/филм, иначе не се издържа.

# 113
Добавила съм новите бебенца Heart Нека всеки да си казва, ако нещо липсва като информация на първата страничка. Понякога в отчетната тема се казва само, че се е родило бебенце - без името и мерките, друг път се казва само името и мерките липсват и аз ги записвам, както са обявени, докато някоя мама не каже какво да добавя Simple Smile

# 114
  • sofia
Бебе Ива е на 14.02 Simple Smile
Моля за корекция и благодаря

# 115
Ако може и нас да ни добавите Simple Smile бебе Калоян роден на 04.02.2022 3270гр 52 см
И да ви попитам момичета, вашите бебенца имат ли секрети от очичките ? Нашия младеж от днес има повече секреция от едното оченце, като гурелчета почиствам с физиологичен разтвор, но се чудя дали е нормално.

# 116
Нормално е, и с двете деца го наблюдавах. Почиствам с вода или чай от лайка. Жлезите започват да работят и секретира. Почиства се отвън навътре всяко око с различен тампон. ⭐

# 117
Към майчетата със секцио- с какво третирате разрезът и от кога? Мен самата линия не ме дразни, но там, където бяха конците, има три корички, които ме мъчат. Чудя се дали не мога да напръснам с цикатрадина, минаха 8 дни от операцията.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 19:51 от Gebura

# 118
Майчета, вие кога мислите да излизате с бебчетата на разходки? 😊
Ние днес излезнахме с ММ и двете деца. Просто не се стърпях вече, че тия дни от както ни изписаха (петък) си стоим само вкъщи, а исках малко поне да се разтъпчем, че имаше и слънчице за бебчо! Облякох си го добре и с едно чувалче и одеалце и хайде на разходка за 30мин. Днес му е 8 ден от раждането и се чудех дали е ок, че съм го изкарала толкова рано. Все пак беше за малко и гледах да е добре затоплен, пък и тези дни времето, ще е слънчево с по-високи температури. 😊

# 119
Честито, Мони Simple Smile Да сте здрави Simple Smile И ние излязохме на 8-9 ден.

Общи условия

Активация на акаунт