Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 969
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Секрет от окото е нормално да има. И нашата имаше на едното око и скед седмица се оправи. Почиствахме с преварена вода и тампон от вън на вътре и никога не се повтаря.
Ние я изкарахме на 10тия ден, а беше -5 градуса тогава. От тогава сне всеки ден навън по 2 - 3 часа, а уикендите и по 5 часа сме били. Така че давай смело бебчетата имат нужда от въздух. Simple Smile

# 121
И ние излязохме на 10 ден. Днес бяхме 2 часа навън, утре мисля пак.
Gebura на мен ми изписаха Kelo Cote гел. Мажа го с него, за сега не виждам нещо кой знае какво. За цената си трябва да прави чудеса, ще го видим. Иначе си имам и Цикатридина спрей ама той пуска бяло и всичко става мазало след него.

# 122
[video][/video]
На мен ми изписаха Оксикорт. Пръскам 2 пъти на ден, ако не забравя.

# 123
Аз първо почиствам със спирт 70% и после пръскам с цикатридина. Минавам 3-4 пъти самия разрез всеки път с различно напоено тампонче

# 124
Въпрос - бебетата ми са на 4 седмици. Според таблици за детски сън, трябва да изкарват между 45 и 60 мин будни между дрямки, но моите изобщо не го правят. Изкарват по-малко. Хапват и кажи речи веднага отнасят плувката. Чудя се нормално ли е, при вас какви са моделите? Да консултирам ли с педиатър?

# 125
Аз не ги спазвам тези прозорци на будуване, оставям го ако му се спи - да спи, ако му се будува - да будува. Не мисля, че е проблем.
Ако искаш, за твое спокойствие, се консултирай с педиатър. Но ако са спокойни и нямат жълтеница не виждам повод за притеснение

# 126
  • София
Тео, и моето бебе доста си спинка. Е, има и моменти, в които се кокори и оглежда, ноо предимно хапва, спи и пълни памперсите.
Не бих се притеснявала. Аз отдавна спрях да ги гледам тези таблици. Децата не могат да бъдат еднакви. ❤

# 127
При мен е обратното, кокори се по час, някой път и повече

# 128
Момичета, помагайте.
Нещата с кърменето изобщо не се получават. Днес ми е 6 ден от секциото, но кърма още нямам. Гърдите ми са твърди и болезнени. Като се събуди, слагам бебето на гърда първо (аз съм с протектори заради зърната), тя захапва, много е болезнено, но виждам, че почти не пуска нищо. Стимулирам и с помпа, пак не става. Отчаяна съм вече, не знам какво да правя. Някакви съвети?

# 129
Кратък студен компрес, за да облекчи болката или изцеждане до облекчаване с помпата, не до пълно изцеждане на гърдата? Това се сещам, въпреки че нямам богат опит с кърменето.. ако не, знам, че във форума има тема за въпроси свързани с кърмене и там пишат и консултанти, може да пишеш там също.

# 130
При мен така и не станаха нещата с кърменето след секцио. Опитвам да не се стресирам много, макар да е гадно.

# 131
Ние днес имахме час при консултант по кърмене и да ви кажа определно си заслужава. Показахме си всичко кое как става. За първи път от раждането насам не се чувствам толкова объркана и изпкашена. Според мен ако ви мъчат разни неща с кърменето определено потърсете консултант. Да не говорим още колко допълнителна и изключително полезна информация получихме за този час и половина. Препоръчвам с две ръце.

# 132
Моята има периоди в които си будува след като я нахраня, стои си и си гледа ама после вместо да си заспи си иска пак малко да яде и тогава заспива.

# 133
  • София
Извинете, че нахълтвам така, но ви чета и искам да помогна. Ръчно изцеждане, ако не става с помпата, първо се слага за малко топъл компрес и почвате да цедите докато леко имекнат, после може да продължите с помпата, или да сложите детето. Когато са твърди бебето не може да захапе хубаво зърното. След като изцедите тогава се слага студен компрес.
Ето и една полезна статия за първите седмици след раждането, кога и как да се цедите.

https://www.namama.bg/article/koga-e-neobhodimo-da-se-izcejdam/

Момичета, помагайте.
Нещата с кърменето изобщо не се получават. Днес ми е 6 ден от секциото, но кърма още нямам. Гърдите ми са твърди и болезнени. Като се събуди, слагам бебето на гърда първо (аз съм с протектори заради зърната), тя захапва, много е болезнено, но виждам, че почти не пуска нищо. Стимулирам и с помпа, пак не става. Отчаяна съм вече, не знам какво да правя. Някакви съвети?

# 134
Моята има периоди в които си будува след като я нахраня, стои си и си гледа ама после вместо да си заспи си иска пак малко да яде и тогава заспива.
Същото е и при нас, едно към едно.
Топлият компрес, от опит казвам, допълнително стимулира производството на кърма, аз така предизвиках моята в болницата. А студеният облекчава болката и тежестта в гърдите, но не съм сигурна дали се прилага преди или след храненето. Топлият е със сигурност преди.

Общи условия

Активация на акаунт