Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 985
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Мамчета дали някоя е запозната с документалните неща след раждането.
Болничният ми от болницата е до 08.03 а след него още един болничен ли трябва да си взема и ако да от кой лекар? Нещо ми се върти в главата, че може от педиатъра на детето или от личният ми лекар или съм в грешка нещо.

# 136
Педиатърът издава изравнителен болничен (общо трябва да са 135 дни, вкл тези ). Хубаво е да кажеш точно от коя до коя дата са ти предните болнични, защото от НОИ правят проблем за 1 ден.

# 137
Момичета, нашия педиатър ни изписа капки Колактаза (Co-Lactase) за колики. Малчо няма силни колики, не плаче, присвива се и има газове, за половин час вечер. Имате ли някакви впечатления от тези капки? ЛЛ каза Колийф, а дамата, при която ходим на частно - Колактаза.

# 138
Ако няма силни колики защо ще му давате все пак са си лекарства това.

# 139
На мен педиатърката ми изписа Еспулизан каза при нужда да даваме. Като започна да се присвива и да се мъчи с газовете(без рев) почнахме да слагаме ама като се замислих защо въобще да го правим като не е нещо страшно на този етап. Та седят си сега и се надявам да не ги и ползваме повече!

# 140
И при нас вчера бяха първите колики. Не плачеше, но пъшка около час и малко. Мисля за сега да давам само пробиотик, ако не помогне тогава някакво лекарство. Доста четох по темата днес, та да споделя какво научих:
За колики се дават три основни типа лекарства/добавки:
- За газове - съдържащи основно СИМЕТИКОН - Еспумизан, Инфакол, Лефакс
- За лесно усвояване на млякото - съдържащи основно ЛАКТАЗА - Абоколикен, Colief
- Пробиотици - като Биогая, Омнибиотик Панда, Линекс
Освен основните си съставки някои медикаменти  имат и помощни вещества, които влияят по-различен начин.

Започнах с Омнибиотик Панда, ако не помогне мисля да включа Лефакс, ако и това не помогне- нещо за лактазата.
Деа се успокояваше, като я гушна да спи по корем върху мен, лошото е, че тези дни ми е много малко съня и аз самата започвах да заспивам, два пъти я гушнах и се отказах от страх да не я изтърва. Гимнастика още не мога да й правя, защото няма 3.5 кг.

# 141
Само да добавя, че тези със симетикон, при дълго използване, понякога водят до запек. Та ако детето има запек, може да ги спрете за малко.

# 142
На нас за коликите ни изписаха Биоамика, бебка не плаче много, но много будува трудно и е да заспи особено вечер. И аз като тебе Gebura на моменти се усещам аз как заспивам, трети ден и давам капките и вчера сякаш беше една идея по-добре. Да видим днеска как ще изкараме Confused

# 143
За коликите педи ми каза за сега да давам само биогая и от два дни ги давам. Дано се подобри. Вечер пъшка и червенее, иначе не плаче, ама виждам, че не му е комфортно и го слагам на коремчето ми по коремче. Така се успокоява и заспива.

# 144
Gebura, защо да не можеш да правиш гимнастика като няма 3,5кг ? Какъв е проблема?

# 145
Аз знам, че гимнастиката и масажите (не само мазането с олио/мляко) започват след навършване на 1 месец.
Така правих с баткото и така ще правя и сега.

# 146
Gebura, защо да не можеш да правиш гимнастика като няма 3,5кг ? Какъв е проблема?
Честно казано не знам, питах педиатъра кога да започна масажи, обръщане по коремче и гимнастика и той ми каза като стане 3.5, което би трябвало да се случи около 1ви месец.

Какъв витамин Д ще давате? За сега клоня към този на Джеймсън, но приемам препоръки за по-качествен.

# 147
Момичета, а как са ви гърдите? Коластра ми тръгна трети ден след секциото, много болезнено беше. Бебо пък ми разранява зърната (нещо май не захапва както трябва). Даже няколко дни само се изцеждах. От вчера давам гърда пак, но бебо малко го мързи вече (свикна на шише), и си заспива на гърда. Днес явно не е хапнал много и съм задържала кърма. Поне така си мисля, че е станало, защото едната ми гърда е много болезнена в един определен участък.
Дайте съвети какво да правя, моля. Изцедих с помпата докато спря съвсем да пуска капчици. Разтривах мястото докато цедях. Сложих и топъл компрес… мястото си остава адски чувствително и вече много се притеснявам от мастит
Към какъв лекар трябва да се обърна, ако нещата се влошат? АГ или личен?

# 148
И на нас ни го казаха това с 3,5кг. И масажите.
Ние даваме витамин Д на Био Баланс по препоръка на педиатърката, но понеделник на прегледа ще я питам дали да продължаваме, тъй като в АМ се съдържа витамин Д и четох, че нямало нужда да се дава допълнително. А и тези дни са толкова слънчеви и ние сме по 2-3 часа навън и приемаме естествено витамин Д 😊

При нас също има леко неразположение от колики, но не и давам все още нищо.
От ред приятели чувам как са пробвали всички възможни капки против колики и нищо не действало, а като чета упътванията, че се дава по една пипетка на всяко хранене ми се струва излишно тъпчене на детето с лекарства особено, ако положението не е критично. За сега като се разстрои най-много и помага да легне върху мен Simple Smile така веднага се успокоява.

# 149
Момичета, а как са ви гърдите? Коластра ми тръгна трети ден след секциото, много болезнено беше. Бебо пък ми разранява зърната (нещо май не захапва както трябва). Даже няколко дни само се изцеждах. От вчера давам гърда пак, но бебо малко го мързи вече (свикна на шише), и си заспива на гърда. Днес явно не е хапнал много и съм задържала кърма. Поне така си мисля, че е станало, защото едната ми гърда е много болезнена в един определен участък.
Дайте съвети какво да правя, моля. Изцедих с помпата докато спря съвсем да пуска капчици. Разтривах мястото докато цедях. Сложих и топъл компрес… мястото си остава адски чувствително и вече много се притеснявам от мастит
Към какъв лекар трябва да се обърна, ако нещата се влошат? АГ или личен?
Спокойно. Вероятно болката е като натъртено. Няма да мине веднага, дай му ден-два. Трябва да разкараш бучките, болката ще си мине сама.
Виж http://www.podkrepazakarmene.com/155-155.html
За разранени зърна следи бебето да засуква хубаво, тук е описано https://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/. Ако продължава да има проблеми, свържи се с консултант. Колкото по-рано се оправи засукването, толкова по-лесно ще е. Докато свикне отново детето на гърда, аз бих го държала максимално много кожа в кожа, да суче когато си иска и да не прегладнява. Ако задреме на гърдата, го разбуди малко.

Общи условия

Активация на акаунт