Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 047
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • sofia
Реално има 6 хранения, прави една пауза 5 часа и другите 3:30-4ч. Казаха, че е достатъчно, а и е качила 500гр за 10дни.

# 391
Но тези интервали са нормални, ако е на АМ, ако е на кърма се хранят по-често. Това ми каза консултантка по кърмене днес. За другата седмица имам час на живо с консултантка и дано до тогава удържа кърмата, пък и дано малко се увеличи. Даде ми добри съвети жената по телефона, пък да видим.
Иначе на моят очите почти се оправиха, но пък днес си събуди с няколко червени петна по лицето. И те почти минаха, според мен е реакция от кърмата. Вчера два пъти си правих чая с мед и може би е от това. А другото ново е промивките на очите с лайка, дали може да е от това според вас?
Има и друго ново от 2 дена. Много будува и после дълго спи. Днес 3 часа беше буден и видимо нещо го мъчеше, напъва се и се свива, нервничи и мрънка, после дойде време за хранене и сега спи вече повече от 3 часа като няма признаци да се събужда. Вчера имаше същото изпълнение, даже през нощта спа около 6 часа и то и ние спахме и нямаше кой да ни събуди, че да го събудим.

# 392
Сим, щом се свива и напъва са си колики. И моя е така. Има едни часове, в които доста силно му се проявяват коликите. Почва да червенее, понякога пищи, ако не успее да изкара газовете, пъшка. Та мисля да сменя лекарството с чай от копър. И дано това да му помогне и да го облекчи повече.

# 393
Мислех, че му е рано за колики. Иначе аз пия чай за кърмачки с копър и анасон, но той като приема по толкова малко кърма на ден явно не е достатъчно и ще трябва да видим за капки за колики.

# 394
За газове съм писала, много съм доволна от газ бимби. Пробвайте, изцяло натурално е и може да се дава на детето по всяко време, не само преди хранене.

Сим, кой консултант избра? И аз си мисля за консултация,  че веднъж св справяме много добре с кърменето и следващия път не се получава.

Vesibu, биберон предлагам, но като е гладна, въобще не го признава. Баща й може да я гледа само вечер 19-22 часа (Ако не яде тогава), но обикновено и аз искам да го видя и не лягам , освен ако не съм зверски уморена.

Като написах биберон, намерили ли сте начин да успокойте гладно дете да не плаче поне за 10 мин? Например ако съм в банята и тя се събуди да яде баща й да в залъже по някакъв начин?

# 395
При Ася Демирева ще ходим. Чух се с друга консултантка, която ми даде много хубави съвети, днес цял ден ще следвам насоките и, но нещо ме съмнява да се оправим сами. Той буквално лапа всичко, но не и зърната ми и на тях се изнервя, че не пускат лесно. Оригвам го по няколко пъти на ядене, че е много лаком и съответно първите пъти не се е наял още и ми захапва рамото. Викам му какво хапе там, а гърда не иска.

# 396
  • sofia
Здравейте,

Мартенско ми е бебето, но идвам тук да питам, понеже са ви по-големи бебоците.
Та, ползвате ли бебешко гнездо вече и доволни ли сте? Харесва ли го бебето? Обмислям покупка, но не съм сигурна струва ли си. Simple Smile

# 397
  • sofia
Моето дете не иска да спи в леглото, харесва си коша на количката и се бях замислила да взема гнездо, дали се чувстват по-уютно в тях се питам и аз. Някак количката е по-тясна.
Ще следя с интерес темата.

# 398
Здравейте и от мен Simple Smile Рядко успявам да се включа, но почнахме да се понагаждаме, така че ще е по-често вече.

С малко закъснение - честит празник! Аз също за първа година се чувствах все едно наистина имам празник ❤️

Тук гледам, че през много теми сте минали, та ще се отбележа, ако случайно ще съм полезна на някого.

За силиконовите зърна - аз също така кърмя. Моите зърна са плосички и бебето засуква, но не добре и ги разранява. Гледам, че и с тях още не е почнала да засуква добре, но знам че е нормално и след първия месец като свикне, може пак да се правят опити за засукване без. Мажа се с био балсама за зърна на Мустела - много помага и дори току-що намазан не ми пречи да залепя зърното. Взела съм си силиконови зърна на Medela, най-тънките и меките се водят и са в тази форма "пеперуда", в която детенцето все пак има контакт с гърдата.

Чакам тук едни приятели да ми дадат везна за бебе и да почна да я меря как наддава, че след домашния преглед, педиатъра каза да идем в кабинета чак в края на месеца и реално, ако ние не я измерим няма да знаем как се движи с теглото повече от месец след раждането. Някоя от вас мери ли бебето вкъщи?

При нас доктора само каза да си я заведем на ортопед, ако може още първия месец. Аз това го знаех и съм харесала д-р Фурлакис в "Надежда" - всички много го хвалят. Искаше ми се някъде с направление, но нямам други препоръки, а за жалост от скоро Фурлакис вече не работи с направления, но каквото - такова.

За консултант по кърмене в София - аз в МД викнах Тамара Маринова, тя е от Ла Лече лига и си работи в МД. Знам, че прави и домашни посещения, на мен много ми помогна. Също вече сме коментирали Ася и Хедра, но вярвам до тях е по-трудно да се дореди човек.

За храненията - ние също имаме по 1,2 нощни, бебата прави паузи от по 3,4,5 часа понякога и сме супер благодарни, че спим почти нормално. Нищо че специално за нощното спане е винаги при нас на спалнята. Нещо й става вечер и тогава е най-активна, съответно реве доста къде от колики, къде от нещо друго и е направо невъзможно да заспи след хранене и да я оставиш в нейното легло. Цял ден няма проблеми и си спи там, но вечер...да видим как ще го оправим това, засега се гушкаме.

Последно - не знам вие оригвате ли, на нас това ни е голямо предизвикателство и хич не ни се получава. Знам, че не всички бебета се оригват, но с толкова колики, мисля че ще я облекчи. Педиатърът ни предупреди, че с новородено оригването е много трудно и с времето ще почне да ни се получава, но засега каквито и пози да пробваме почти не става Simple Smile

Ох такъв ферман стана, че трябва наистина вече да влизам по-често, ако искам да се включа по всяка тема Grinning Grinning Grinning

# 399
  • sofia
За оригването - педи ми показа да я препятам през рамо, главата й почти виси, та от тогава се оригва всеки път, преди това нямах никакви успехи.

# 400
Първите 2 седмици нямах успехи и аз с оригването,но от тогава си се оригва всеки път на рамо. Тя и до сега след ядене си заспива почти всеки път и общо взето си спи на рамото ми докато се оригне и хайде в кошарата. Мъчат си я коликите не само вечер ами и през деня...не е нешо страшно но се случва да се събуджа от тях. Вече е на 44 дена и като че ли още не вижда...не знам нормално ли е малко се притеснявам...

# 401
Първите дни ни беше много тежко с оригването, почти не се получаваше, но с времето започна да се оригва все по-често и сега рядко не се оригва, но все още се случва.
За виждането, мъжа ми тези дни само се притесняваше, че гледал в една точка и не следял с очите. Аз му казах, че той няма 2 седмици още, така че какво очаква и че има време да се развие зрението. Днес гледах лекция, в която казаха, че след първия месец започват да следят с очи, както трябва. Иначе малкия днес ме търсеше с очи и по време на ядене само ме гледаше и като се местих и той си поместваше погледа. Той вече и главата си задържа сам за не малко време, така че развива се добре мисля.
Иначе много го мъчат коликите и ще видим да вземем това, което Гебура препоръчва. Много будува заради тях и само това не ми се струва нормално, така че ще бързаме да го облекчим.

# 402
Моята успявам да я оригна само ако е яла от шише.  От гърда никога не се оригва, но не виждам да й пречи. Иначе най-успешната пиза за оригване е като гърдата се позиционира точно срещу коремчето, доста бързо става.

За гнездото- ние сме с cooconababy и съм влюбена в него,  малката също. Мъжът ми като го взехме беше против, сега вика какво ще правим, като стане на 3 месеца и вече не можем да го ползваме. Ново е много скъпо, аз го взех от олх на половин цена и вярвам, че пак ще го продам там, то си е като ново , може да изгледа още 20 бебета.

За очичките- повечето време си гледа някъде, не към нас. Като й показвам черно бели карти повечето пъти проявява интерес към тях. Но аз почти нищо друго не съм правила за нея освен да я кърмя и да сменям памперси, надявам се скоро това да се промени.

# 403
При мен бебчо си се оригва лесно, не е имала проблем с това но след това почти винаги връща мляко. И нея я мъчат доста коликите, или будува с часове или заспива и е много неспокойна, почва да плаче и се гърчи докато спи Cry Досега я храних с кърма, цедях се и така и давах, но последно време ми намаля кърмата и се налага да и давам и АМ. Взех на Hipp но ми мирише на гадно, дали така трябва да си мирише, някой знае ли, или да ми препоръчате някое друго АМ.

# 404
Моята успявам да я оригна само ако е яла от шише.  От гърда никога не се оригва, но не виждам да й пречи. Иначе най-успешната пиза за оригване е като гърдата се позиционира точно срещу коремчето, доста бързо става.

За гнездото- ние сме с cooconababy и съм влюбена в него,  малката също. Мъжът ми като го взехме беше против, сега вика какво ще правим, като стане на 3 месеца и вече не можем да го ползваме. Ново е много скъпо, аз го взех от олх на половин цена и вярвам, че пак ще го продам там, то си е като ново , може да изгледа още 20 бебета.

За очичките- повечето време си гледа някъде, не към нас. Като й показвам черно бели карти повечето пъти проявява интерес към тях. Но аз почти нищо друго не съм правила за нея освен да я кърмя и да сменям памперси, надявам се скоро това да се промени.

За оригването и аз я премятам през рамо, просто не й се получава, но е на седмица и половина все още, сигурно с времето ещ стане. Иначе и ние сме с cocoonababy и през деня си спи супер в него, надявам се скоро и нощен сън да заимаме там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт