Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 025
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
За АМ, аз дохранвам с Хип Комбиотик, защото такова са давали в болницата и не ми мирише гадно, придобива гаден мирис около 2 часа след като е направено, като мия шишетата и усещам тогава.

# 406
Първия цвят, който бебетата различават е червен - ярък, наситен, като на 🌹. Превръзката ми за очи е червена и се изненадах един ден, когато син ми реагира радостно още като влязох в стаята. Чу ме и ме видя. Така се зачетох за цветовете и зрението в нета. Но на колко дена беше- ще ви излъжа точно ( може би 30тина).
Иначе все още виждат много размазано и не могат да фокусират, виждат силуети.

Моя син имаше колики, когато беше на смесено хранене - повече кърма с дохранване на АМ и обратното. В момента, в който се примирих, че няма да  си върна кърмата, и го оставих на АМ, коликите спряха. Оставих кърмата и я смесвах, когато започнах захранването - смесвах варения зеленчук с кърма, за да е рядко, вместо с водичката му.

# 407
Здравейте! Не съм писала скоро,сънят за мен е мираж, а напоследък забравям елементарни неща, от изтощение предполагам. Малката има колики и педиатърката предписа Абоколикен,  дано да подейства,защото много ме е жал за нея! Една близка обаче много ми похвали продуктите на Мама Натура, има и за колики, обаче са хомеопатични и действат с натрупване. Вие имате ли опит и мнение, ще се радвам да го споделите!

# 408
Аз за коликите давах биоамика, но не виждах ефект и сега съм поръчала лефакс. Иначе много ми похвалиха и боуен терапийте

# 409
Това за червения цвят обяснява много, днес съм с дразнещо ярко червена блуза и явна заради това все към мен се върти. Grinning

# 410
Здравейте момичета, не съм се включвала скоро но ви следя.
Калоян е вече на почти 40дни и на консултацията на един месец беше качил 1 200 гр и 5см което според педиатърката е супер.
Той е само на кърма след като кмахме гомеми проблеми в началото, но благодарение на консултантката по кърмене всичко се нареди. Ние ходихме при Ася Демирева и я препоръчвам горещо...страхотен човек.
Имаме си запушени слъзни каналчета, и ходихме при детски офталмолог, където ни посъветваха да не капем нищо, а само масажчета и редовно почистване и ефект има.
Относно гнездото подариха ни гнездо на Cotton hug by shapes и бих казала че това е най-полезнето нещо за бебето което имаме. От ден първи си спи в него през деня, направо ми е страхотно улеснение.

# 411
  • София
Здравейте! Днес Ади прави 40 дни, ходихме на църква рано сутринта за чиста молитва. Много приятно беше.. Въпреки големия студ. 🥶
Също така каките ѝ днес стават на 5г. И следобяд ни предстои двоен празник, в много тесен кръг - рожден ден и погача. 🤗
Желаем ви хубав ден! ❤

# 412
Owly за ортопеда с направление мога да ти препоръчам в 7ДКЦ, дето е близо до ул. Опълченска. Там водих големия два пъти при д-р Георгиев и съм доволна от прегледа. Човека си му измери с уред крачетата, погледна го как са му и каза, че е всичко наред. Зададох му 2,3 въпроса и на тях ми отговори. Сега и Алекс, ще го водя при него, но трябва да видя за телефонния му номер, че и аз го нямам.
Иначе скоро сме на първи преглед на 17.03 и ще пиша да споделя, как е минало. А днес съм на профилактичен преглед и аз да ме погледне докторката ми на ехографа.
Алекс също има доста колики и въпреки, че му давам от Еспумизана и се изпръцква пак си го мъчат. Иначе от вчера му варя зърна от копър и му давам преди всяко хърмене и тая нощ беше сравнително по-спокоен и повече часове спеше и по-малко мъки от коликите. Надявам се от копъра да е ефекта и ще го наблюдавам тези дни как, ще е и дали наистина повлиява и облекчава и ще кажа. Иначе заради коликите и той има повече часове на будуване. Понякога по 3,4 часа наведнъж.
Другата седмица прави 40дни и гиворих със свещеника и ще отидем за чиста молитва в петък. А самата погача и обреда, ще го направя ден след това(събота), че да могат да дойдат гостенките. 😊

# 413
От мен малко тъп въпрос Grinning Как броите дните? Смисъл ден 1 е деня на раждането или от следващия ден?

# 414
  • Sofia
Здравейте! Днес Ади прави 40 дни, ходихме на църква рано сутринта за чиста молитва. Много приятно беше.. Въпреки големия студ. 🥶
Също така каките ѝ днес стават на 5г. И следобяд ни предстои двоен празник, в много тесен кръг - рожден ден и погача. 🤗
Желаем ви хубав ден! ❤
Колко време е молитвата,носи ли се нещо и колко струва?

# 415
От мен малко тъп въпрос Grinning Как броите дните? Смисъл ден 1 е деня на раждането или от следващия ден?
Аз ги броя от следващия. Не знам дали е правилно, но бебко се роди на 04.02 и на 05.02 е на един ден. Поне моята логика е такава. Relaxed

# 416
Брои се деня на раждането. Имам приятел свещеник, той ми каза. Не се носи нищо попринцип, но аз занесох питка и сладки да се почерпят хората. Самата молитва е около 10 минути.

# 417
  • София
Ние ги брояхме 40те дни от деня след раждането. Наш познат свещеник ни каза, че е правилно и по двата начина - някои си го включват и самия ден на раждане, други броят от следващия.
Ние избрахме втория вариант, защото ни хареса,  че съвпада с рождения ден на сестрите ѝ.
Занесохме домашна питка с мед, траеше 10тина мин. Не ни искаха парички, но оставихме 20лв.

# 418
Аз да ви попитам сега на какви помощи имаме право и за кои къде се ходи и какви документи се подават? Сега ще ходи таткото да вземе акта за раждане и доколкото знам направо може да подаде декларация за еднократна помощ от общината или е от държавата, не съм сигурна дори в това. После за детски в социалните ли се ходи? За майчинство работодателя ли прави всичко? И при родители с висше образование има ли разлика при някоя от помощите?

# 419
Moni4ka2020 много мерси за препоръката - сега ще го погледна д-р Георгиев Simple Smile

Искам и друг въпрос да ви питам - знаете ли някой лекар - УНГ или стоматолог-хирург, добър в проблемите с юздичката при бебетата, който да прави консултации през Healee да речем? Много изисквания станаха, но идеята ми е, ако може да му пратя клипче + снимки и да каже дали според него има някакъв проблем и дали изобщо има нужда да водим беба на преглед или не. Ако има проблем и идем на преглед, е ясно, че ще я коригираме, но ми се искаше, ако може да не се разнасяме за няма нищо. Тоест ако няма проблем или индикации за такъв, да минем само с онлайн консултация.

Общи условия

Активация на акаунт