Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 981
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Моето момиче вчера вдигна 38.5 след ваксините. Беше много неприятно Sad
Смъкнахме с панадол, бул пач и компреси с оцет.

# 616
  • София
Klow не слагайте повече от 1 ваксина наведнъж. Това е страшен стрес за организма на бебето.
Аз да питам кърмещите мами как издържате психически с недоспиването. С каката някак имах сили и не ми пречеше толкова липсата на сън, но сега 10 години по-късно се чувствам като прегазена с валяк. Нощес се будеше през 1час, и то не от глад, защото на 2 минута е заспал върху гърдата. Накрая след последната смяна на памперса изцока и двете гърди ако въобще имаше какво и заспа в 6ч. До 8:15 когато пак изцока и двете и пак заспа. Не му стига ли... Не знам. Предните две вечери си спа много добре в 1ч се събуди после в 4 и после в 7. Чудя се довечера дали да не му дам АМ да може да поспи повече та и аз с него. Нямам сили за нищо. Така се разтроих в 5ч сутринта едвам заспах после. На всичко отгоре днес имам рожден ден и изобщо не ми е празнично. Реве ми се....

# 617
И на нас ни предстоят другата седмица ваксините...хич не искам да ги слагам защото ще я боли, ще е кисела и се моля да не вдига температура... Confused

# 618
Elasmen , същата работа сме. Надявах се като качи килограми да стане по-добре, защото се роди 2700, но сега е 4500 и не се е подобрило кой знае колко положението. През нощта някак се храни по-бързо, но през деня като зацикли е ужас, от 8 я храня. Смешното е, че и на шише заспива.
Аз съм решила да накарам таткото да си вземе четвъртък и петък отпуск и 4 дни да си разделим поравно гледането на детето. И него за съжаление го разглезих,  покрай факта че кърмя и че той ходи на работа се получава, че той само си играе с нея по час на ден, а всичко останало е моя задача. Но аз не мога да продължавам така и да остана позитивна , така че е време за промяна, даже съм закъсняла Grinning

# 619
Действайте момичета с това татковците да гледат бебетата. Аз моя хич не го щадя. Даже съботата съм му казала, че ще съм навън, а той ще гледа детето. И без това имам работа ще го съчетая да разпусна малко. Да напазарувам, да купя на детето някоя и друга дреха. А другата седмица имам час за маникюр и фризьор защото вече не се търпя Grinning

# 620
Аз след консултация с Ася се включвам да кажа каквото бях обещала:

- за мокрите кърпи - на марката DM-ската Babylove, тези които са мазничките Babylove Ol - https://www.dm.de/babylove-oel-pflegetuecher-p4010355130471.html

- за това дето постоянно се дърпат при сукане било то със силиконов протектор или от шише - каза, че всички бебета го правят, но не успях да задълбая на темата 'защо', тъй като при нас имаше прекалено много други казуси

- за болката, когато сте с протектори (поне мен много ме боли при засукване с протектор) - също е нормално, защото с протектор детето засуква много плитко, не става както на цицата и при самото издърпване на зърното боли много.

Иначе ние сме с 1000 проблема, Ася ни направи един тегав план за следване в следващите 2 седмици, който има за цел да научи Ериката да суче от гърда нормално количество. За жалост докато го правим аз едва ли ще мога да изляза някъде - таткото ще я извежда и дай Боже след 2 седмици вече да суче нормално. Ако пък не, ще видим после какво да правим, но ще опитам със сигурност де Simple Smile

# 621
При мен кърменето е приятно, защото съм приела, че е време за почивка. Не че иначе много работя, но по време на кърмене не ми е гузно. Взимам си телефона и си чета нещо Simple Smile Само гледам като седна, да имам вода и нещо за ядене наблизо. И зарядно.
Иначе самото физическо усещане не е кой знае какво. В началото като бяха разранени, даже болеше. Но удоволствието да седна и никой да не иска нищо от мен е неописуемо.

# 622
Owly, когато имаш време и желание, разкажи какво толкова има.

По въпроса с кърменето- днес гледах интересни клипчета на английски как да увеличим силата на струята (и бебето да се нахранва по-бързо) и да ви кажа действат. Основното е да сме спокойни и щастливи като първото с новородено е малко трудно. Методите, които запомних и пробвах са:
Дълбоко дишане и издишане
Разходка
Кожа в кожа
Помирясване на бебето
Към тях бих добавила добра храна и най-вече сън, забелязала съм, че като успея да спя рязко се увеличава кърмата и обратно.

Едит: По колко време вашите бебоци будуват на ден, без да ядат? Кълна се, Деа само яде и спи, на ден има около час да прави нещо друго, и то само като я разсеем, и пак след малко иска да яде. На 45 дни е.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 16:24 от Gebura

# 623
При Ники - буди се, сменям памперс, ако не е нервен го оставям на корем за минута-две. Яде сравнително бързо. Или заспива на гърдата, или е буден 5 минути. И толкова. Ако се наложи да сменям памперс след яденето, си увеличава будуването с още 5 минути. И така до следващо събуждане. На 24 дни

# 624
  • София
Аз днес ходих при АГ на първи преглед след раждането. Каза, че всичко е наред и да си взема стягащо бельо, иначе винаги ще имам корем.
Водих Малчо на детски гастроентеролог, защото имаше проблеми и сменихме млякото с по-специална формула. Той каза, че всички ам са еднакви, тъй като има изисквания за състава им и разликата на новото мляко е, че един вид по-лесно се усвоява от организма. Изписа му рецепта да го взимаме от касата и да го заведа отново след три месеца.
Тъй като е на смесено хранене, лекаря каза да спазвам диета без прясно и кисело мляко, без боб, леща, грах и т.н., без шоколад или по-скоро без храни, съдържащи какао.
Пиете ли чай за кърмачки и усещате ли ефект? По колко пиете и на коя марка?

# 625
И Кари е така ако няма колики... до преди няколко дни бодуваше повече, ма май беше период на 27 дни е.

Гиг аз пия на Хип и лактеса съм пила също. Пия по 2 пъти на ден, според мен има ефект освен за кърмата и за стомаха на бебо пу пу поне за сега.

# 626
Включвам се да разкажа за кърменето.

Ами, както имах съмнения, се оказа, че бебката има много скъсена юздичка, само че на горната устна. Също така езичето е по-плътно и вместо да засуче зърното, тя го избутва с език.
За юздичката - лошото е, че за разлика от тази на езика, тази на горната устна не е препоръчително да се пипа преди да излязат постоянните зъби. Ако се коригира има риск от проблеми с разстояние м/у зъбите, логопедични пролеми и прочее. Аз също така не съм сигурна, че искам да я коригираме, защото да речем че поемем този риск и го направим и накрая кърменето пак не ни се получи - ще е било тотално напразно.

Отделно моите зърна са си плосички, което е още по-голямо затруднение за нея. Изискват много оформяне, което ми е много болезнено. Тя реално може да отвори уста, за да засуче, само ако се разреве хубаво - това и Ася го констатира. Иначе просто не може да си отвори устата толкова, заради спецификата на горната устничка.

Ася ни направи план за следване, който и Сим следва и знае колко е тегав и като цяло съм готова да пробвам, но след вчерашните първи опити, не съм сигурна че ще се получи. Мен зърната след 3-тото кърмене толкова ме боляха, че за 4-то така и не успях да я сложа. Другото, което много ме тормози е, че детето трябва да го разревавам хубаво по 10 пъти на всяко хранене - тя често изпуска вакуума и за да засуче наново се изисква да ревне ужасно на ново...според мен е голям стрес за нея, а и за мен. Вчера от толкова рев мисля, че се поревъзбуди и седя будна, нервна и ревяща от 4 следобед до 11 вечерта, което за новородено е страшно много. Днес ще говоря с Ася как да го променим това, но ако ще е такова мъчение за нея съм по-склонна да почна да се цедя просто докато имам кърма и да й давам с шише или с протектори, отколкото да я тормозим. Както казах и на Сим - в нашия случай не съм сигурна, че ползите от кърменето ще надвишат негативите от тоя стрес за нея на всяко хранене....

# 627
  • София
Аз бих се отказала от кърменето ако трябва да карам детето да реве по този начин. Децата израстнали на АМ не са по-малко деца. Кърмих каката до 1 година и 1 мес и не мога да кажа, че беше по-здрава от племенниците които бяха на АМ. Даже напротив тя има алергии, а те не. Ако е стрес всеки път когато трябва да кърмя за мен и за детето, бих избрала АМ.

# 628
Аз съм много за кърменето, обаче не на всяка цена. Това обаче ми се струва прекалено и с извинение, ама направо съдистично. Да се разревава детето по този начин за мен не е приемливо. По- добре се цеди и давай така, ако трябва и на смесено хранене, ако трябва и само АМ. Така няма никой да е толкова стресиран. Все пак храненето е на 2-3часа. Това дете общо взето постоянно ще трябва да реве... Понякога сякаш тези консултанти не се чуват какво говорят. Може на много жени да е помогнала, но трябва да знаеш и кога да кажеш, че няма да се получат нещата.

# 629
Owly, сега като писа се загледах и май и моята има къса горна юздичка.

Присъединявам се към горните мнения, кърменето не е на всяка цена. По-добре ти и бебка да сте спокойни и щастливи, вместо да се мъчите взаимно.

Общи условия

Активация на акаунт