Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 989
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Ние днес бяхме на консултация и и сложиха 3 ваксини. Сега трябва да я следя за температура. Иначе всичко е наред, расте и се развива добре според педиатърката.

# 601
  • София
Mim4ence7o, много помага повиването. Не знам какво е антистрес пелена, но можеш да повиваш с обикновена или има чувалчета и за ръцете - woombie и гро знам, че имат. Идеята е да не се стряска бебето.

Fentiss, за съжаление при нас лесните методи не сработиха и накрая порева 2-3 дена докато стане. Детайли за който му е интересно:

Скрит текст:
Иначе принципът е започваш или от първа дрямка или от вечерта преди сън и работиш само това. Създаваш рутина - едно и също всеки път - смяна, масаж, песничка или там каквото… Повиваш, пускаш бял шум. За малки бебета може биберон. И вече зависи от бебето. Някои само така заспиват. Други ги потупват по дупето в леглото, трети ги галят. Ако не става, може да полюшкаш (но връщаш бебето унесено, но будно в леглото). И така докато стане. Следваща стъпка е оставяш и се връщаш ако заплаче - като можеш да увеличаваш времето. Първо на минута, после на 2-5-10 и така. При голямото ми дете нищо от това не сработи и накрая го оставих да реве и излязох. Той и без това ревеше постоянно дори и при приспиването. 45 минути рева първата вечер и заспа и спа добре. Втората вечер 10 минути рев и повече не е ревал.
Не искам да го правя отново, защото е ужасно усещането бебето ти да се дере от рев, а ти да не го утешиш. Но с тези 45+10 минути рев спрях часове и часове реване.
Не е подходящо за бебета под 4 месеца това оставяне обаче, пък и понеже е драстично, е хубаво да се пробва всичко останало първо. Но с научаването да заспива само, детето спира да се буди на 45 минути (защото като св събуди и може да заспи само) и отпада нервността на вечно превъзбуденото бебе.

# 602
Някое бебе спи ли с отворени очи? От известно време нашият заспива с отворени очи и познавам, че е заспал по дишането и върти очите, притваря ги и по някое време ги затваря напълно. И баща му редовно спи с отворени очи и му викам точно това ли намери да даде на детето.

# 603
  • sofia
Моята средна щерка така спеше и с времето се промени, много смешно беше, не знаеш гледа ли те или спи.

# 604
Биха и ваксините сутринта в 9. Не знам дали е защото и биха 2те задължителни едновременно плюс ротавирусна в устата, но е супер крива и само плаче от тогава.
За майките на които им предстоят ваксините по-добре поговорете с педиатрите дали е по-добре двете или една по една да се слагат.

# 605
При нас мисля, че се слагат 6 наведнъж, така че ще видим как ще е. Имаме час за началото на април

# 606
Някои от ваксините са многокомпонентни.
Аз лично предпочитам да са наведнъж. Така стреса за детето е по- малък. Веднъж месечно и се приключва. Иначе на 2 седмица да се боде, точно минат 2-3 дни в следене на температура, имунитета пада, криви са няколко дни и айде пак на ново. Отделно, че започват да разбират и още с приближаването на кабинета и започва да реве. Поне при дъщеря ми беше така. Сега със сина ми пак ще ги слагаме по график, само да е здрав и да не се налага отлагане.

# 607
Ние ще слагаме една по една задължителните ваксини (+ единия път ще добавим ротавирусната). Но според мен е напълно нормално бебето да е кисело следващите ден-два. Аз си го представям ваксинирането да се усеща като леко разболяване. А от ротавирусната може да го боли коремчето - при дъщеря ми болката в коремчето продължи 2-3 дни и акаше зелено.
Баткото все още понякога спи с отворени очи. Баща му също е спал така. Доколкото знам е наследствено. Ако смееш, може да прекараш ръка по лицето и да затвориш очите. Теоретично е по-добре да са затворени, за да не се изсушават. Но пък има риск да се събуди.
Cry it out метода за приспиване не проработи при баткото (пробвахме на около 10м), не бих си го причинила повече. При сестра му проработи метода вземи-остави, беше на 1г. Всички тези методи май се препоръчват за деца на 4+ месеца, нашите са още малки.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 17:27 от vesibu

# 608
Имам въпрос към опитните мами.От кога кърменето става приятна част?
Братовчедка ми обесняваше колко приятно било кърменето, щяла съм да видя.. Еми вече сме почти месец и не ми е въобще любима част. В по-голямата част аз се изнервям, особено през нощта, когато уж в гладна, а само спи на гърдата. И сега беше гладна, слагам я и яде 3мин и започна да се лигави.

# 609
Момичета,бебчо тези дни връща мляко май след всяко хранене.
Оригинали сме го,държали сме го изправен и въпреки това ,дори и след повече от  час  след като е бил нахранен
Притеснявам се
Някоя с подобен опит и съвет?

# 610
Нашият започна да връща около 3-4 седмица. Тогава точно правих консултация с Хедра. Каза, че на бебчетата, които имат рефлукс, тогава им се появява по принцип. Нормално е, ако само връща по малко, без да повръща на фонтан, не е проблем.

# 611
А рефлуксът в повръщане на фонтан ли се изразява?

# 612
Аз още от началото купих от тези чувалчета за повиване на гро и съм много доволна. Определено я успокояваше като й прибера ръцете и спеше спокойно. Но аз ги ползвах само за нощния сън. При повиването обаче трябва да се внимава за позицията на крачетата. Не трябва да е стегнато и да стоят прави, трябва да може да си ги свива като жабка Simple Smile

Ваксините ще ги започваме от следващия месец, но ще ги слагаме една по една всеки месец.

Blue Girl, за кърменето при мен и двата пъти отне около 2 месеца това, но си е индивидуално. Имам приятелки, на които така и не им харесваше да кърмят.

# 613
Хора, как се справяте с коликите??? Давам чай от копър,  давам чай Бебезан, купих коланче с черешови костилки,  капки Абоколикен,но вечер след 19ч до към 22ч е един рев и едно нервничене и свиване на крачета, ужас направо! През деня е толкова спокойна и добричка, спинка си по много, хапва си добре,но вечер е ад! Да сменя ли капките или да изчакам още малко?

При нас е същото положението, само че по-зле, почва се от 20.00 часа и успява да заспи към 2.00 часа..

# 614
А рефлуксът в повръщане на фонтан ли се изразява?
Не, обикновеното връщане също се води рефлукс, но по-лек и отшумява от само себе си на по-късен етап. При повръщането на фонтан вече трябва да се вземат мерки, евентуално посещение на детски гастроентеролог.

Общи условия

Активация на акаунт