Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 992
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Променя се. Някои дни е начесто, някои по-рядко. При моите деца вечер беше по-често от сутрин. Със зъбите пак се променя, там нощем беше най-зле.

# 586
  • София
Мамите от София извеждате ли бебетата на разходка вчера и днес? Има вятър и се притеснявам, вчера излезнахме за 15минути. Сега ми се искаше да излезнем, но ми се видя, че духа и се колебая. Има ли проблем според вас да извеждам бебока в такова време?

# 587
  • София
Ние бяхме вчера 2 часа навън, а днес - 1. Няма проблем да излизат на вятър. Проблемна е само мъглата.

# 588
И ние бяхме в Борисовата 2 часа и по обед грееше страхотно слънчице.

# 589
  • София
Вчера и днес излизахме по 1 час в квартала.
Нямам търпение от другата седмица да се покачат температурите и да правим по-дълги разходки, и не само в квартала. 🤗

# 590
И ние бяхме 2 часа и половина навън и сега не мога да го събудя да яде и се притеснявам да не го простудих. Никога не е бил толкова заспал.

# 591
Мамита да ви попитам вие почиствате ли устичките на бебенцата с някакви кърпички? Напоследък ми излиза ето тази реклама и се чудя трябва ли да се прави или не? Кари е не две седмици и е на АМ давам ѝ водичка слез всяко хранене но пак има мляко по езика и ме притеснява да не хване млечица.

https://www.boots.com/brush-baby-teething-wipes-10215598?cm_mmc= … &gclsrc=aw.ds

# 592
Не чистя устата, не давам вода. На кърма е. След кърмене езикът е бял, но до следващото кърмене бялото се маха.

# 593
Здравеúте! Аз съм от януарската тема, но тъú като вие сте неимоверно по-активни, пък и бебето ми и без това се роди през февруари, реших да попитам тук: има ли измежду вас маúка на постоянно плачещо (без причина) бебе? Имам предвид не просто мрънкане, а истеричен рев? Моето е на 6 седмици, от 7мия си ден плачеше, но го отдавах на коликите. Е, справихме се с тях, но тя продължава да се дере. Нахранена, суха, с предостатъчно близост и пак плаче- понякога 30 мин на ден, понякога по цял ден Sad
Отчаяна съм, хора! Знам, че има по-плачливи деца, знам, че проблемът е, че не могат да преработят впечатленията си (или пък имат родова травма), знам и че не съм единствената, но го знам само на теория. На практика на всички бебетата им са спокоúни, спящи ангелчета. Та реших да попитам- има ли още някоя в клуба?

П.С. Бяхме на лекар- и тоú и акушерката ми изключват физическа причина за плача.

# 594
Хора, как се справяте с коликите??? Давам чай от копър,  давам чай Бебезан, купих коланче с черешови костилки,  капки Абоколикен,но вечер след 19ч до към 22ч е един рев и едно нервничене и свиване на крачета, ужас направо! През деня е толкова спокойна и добричка, спинка си по много, хапва си добре,но вечер е ад! Да сменя ли капките или да изчакам още малко?

# 595
Н.Диаз не мога да ти кажа, че имам плачливо бебе, но сама си отговаряш на въпроса каква може да е причината за плача. Не знам как да те окуража, някоя по опитна мама да каже, просто остани колкото се може по спокойна когато се случва.
Ариел моята всяка вечер като се събуди към 5и30 6 или 7 зависи как е бил деня и дремките, заспива в 10и30 11 или 12. Няма вечер в която да заспи по рано. Коликите си почват тогава и свикнахме някак че ще спи към тези часове. Но пък си махна едното ядене и си спим по 5 часа преди да се събуди.

# 596
И при нас от една седмица е ужас. Ако не спи или не яде, значи плаче. Мислех, че е скок в растежа, обаче прекалено дълго продължава вече.. Плаче на сън, на събуждане. Има редки моменти, след като се наяде, когато е спокоен за 10 минути и това е. Заспиването е ужасно трудно, а сега и вечер спря да си спи в леглото. Спи само върху възглавницата за кърмене, преместя ли го и се почва. А така аз успявам само да дремна в полуседнало положение и на следващия ден съм гроги. Не знам вече колики ли са, какво. На всичкото отгоре не е акал вече 2 дни и това също ме притеснява, макар че знам, че при кърмените бебета е нормално. Чудя се дали и това не го тормози. Абе общо взето, мечтая да се оправи времето вече, че поне да правим разходки през деня, понеже навън спи спокойно и да има малко мир няколко часа.

# 597
  • София
N.Diaz, моето първо бебче беше така (затова и двете са с разлика от близо 8 години 😂). Израства се - знам, че не звучи много окуражително, но за съжаление си е малко до темперамент. Първо са колики, после зъби, после нещо друго, но просто детенце си е такова. Недостатъчното сън е нещото, което при нас имаше най-голяма роля. В момента, в който го научих да заспива сам нощем, започнах да го слагам още в 8 и съкратих броя на дневните дрямки за сметка на продължителността и имаше огромна промяна (но това стана към 3-4 месеца). Като цяло експериментирай какво за вас ще работи и бъди отворена към възможности, както и да опитваш отново нещо, което в миналото не е сработило. Но няма по-криво бебе от недоспалото.

# 598
Tartaleta, как ако не е тайна си го научила да заспива сам?

# 599
И при мен бебка сама свикна да си заспива в кошарката но само първия час си спи спокойно после е нещо страшно... много шава, плаче на сън и е доста неспокойна... вчера ми казаха да я повивам или да използвам антистрес пелена..  една позната си е взела и при нея бебче на 2 месеца спала по 6-7 часа непробудно вечер.. някой по опитна мама от тука дали е ползвал да си каже мнението или да е чувала нещо за тези пелени Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт