Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 996
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Truetrue май ако си кърмиш е по-добре да не даваш АМ защото ми казаха, че детето бързо свиквало с биберон и почва да отказва гърдата 😕
Ама да деликатно е наистина и тези силиконови зърна допълнително усложняват всичко. Дано поне успеете да ги махнете тях.

# 571
  • София
На мен лично в момента ми е студено за кърмене навън, но лятото-  защо не. На някоя забутана пейчица, на сянка, където не минават много хора, не би ми било некомфортно

# 572
Ех,Klow  много добре звучи при теб!
Но не е ли малка за раница?
Мен за АМ ме притеснява ,че трябва да се консумира в рамките на час от приготвянето му.

# 573
Мен за АМ ме притеснява ,че трябва да се консумира в рамките на час от приготвянето му.

Аз затова си приготвям термос с гореща вода и нямам грижи с приготвянето навън.
Иначе не е малка за раница. Тя е от 0м.като се препоръчва детето поне да има 3кг. А тя е вече близо 6кг 😁

# 574

Иначе не е малка за раница. Тя е от 0м.като се препоръчва детето поне да има 3кг. А тя е вече близо 6кг 😁
Klow, а ще покажеш ли каква е раницата, че който съм гледала всички почват от 4+ месеца. Многоо би ми била полезна една такава раничка Blush

# 575
Много кърмени деца отказват шише, дори ако е с кърма. Така че не винаги това е опция. Особено акостава дума за еднократно хранене.

# 576
А на Ники корема му бълбука Sad Мъжът ми ме остави малко да излезе и сега големите деца са "мамооо" а Ники недоволства. И само гледам часовника.
Кърмила съм навън, включително с протектори. Опитвам се да излизам веднага след хранене, но понякога огладняват бързо. Като е гладно бебето, какво да го правя. А сме без асансьор, простото прибиране до вкъщи е една епична борба от 15 минути. Вече тотално не ми пука, който иска да гледа. Намирам по-закътана пейка и сядам зад количката.

# 577
Веси сигурно и аз скоро ще съм така и няма да ми дреме хаха Simple Smile няма да юога да махна протекторите, опитвам... ама много боли и тя не яде и се нервира.

Аз мога да покажа аз каква раница ползвам която е 0+ от 3.5кг

Моята беба е още на 24 дни, та няма още такъв режим понякога иска и през 1ч и малко да яде

# 578
И аз съм кърмила навън. Търся по неоживено място с пейка и си кърмя, но това беше, когато беше топличко. Сега на това време нося шишенце с изцедена кърма. Нашите излизания са след, като го накърмя. Иначе излизаме, когато ММ се прибере от работа или е почивка и то набързо с колата до някой парк или градинка, заради големия, че му се тича и щурее. Та, ако случайно прегладнее бебето го кърмя и в колата, поради ниските температури. За сега не смея да излизам сама и с двете деца, че другото е много щуро и ако поемем пеша до най-близката градинка (на около 1км.) и се притеснявам, че ще почне да ми бяга и няма удържане. Искам да почна да го уча да ходи спокойно, когато излизаме с Мм и бебето и да се държи за количката или за ръката ми без все да се дърпа и да тича. Но явно, ще отнеме време за това.

# 579
Ние днес цял ден бяхме навън с бебчо, около 7 чася, бяхме на обяд с приятели и на кафе след това.Взимам изцедена кърма и една доза Ам и затоплена водичка за да сложа дозата.Храних го 2 пъти през 3 часа, смених му памперса 2 пъти също навън, нося всичко, кърпички, памперси, резервни дрешки ако нещо опишка, протектор за под дупето и сменянето става в количката.Спеше през цялото време, събуди се само за да хапне.Много спокойно бебенце е.Спи много, яде и ака, колики нямаме за сега, има газове но бързо минават.Иначе ние е го държим много на ръце, само когато наистина е много ревливо положението, но не се случва често.Момента в който се поуспокои и го слагам в легълцето.Снощи даже му хванах цаката през ноща, като почне да се разбужда за ядене го взимам сънен и го храня, сменям набързо и той е още в сънено състояние и бързо го слагам в леглото без излишно дундуркане и носене .И на двата пъти снощи веднага си заспа сам.Спала съм единия път 4 часа , след храненето още 3 часа без да се събудим.💙

# 580
Деа съм я научила да яде от шише както изцедена кърма, така и АМ. С удоволствие ще кърмя на някоя пейка,  но за сега се храни по-дълго, ще ни е студено. Мисля до 3 седмици и тя ще яде по-бързо и времето ще се оправи Simple Smile

От вчера и ние сме с еластичен слинг. Klow, какви упражнения правиш във фитнеса с раницата ?

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 22:59 от Gebura

# 581

Klow, а ще покажеш ли каква е раницата, че който съм гледала всички почват от 4+ месеца. Многоо би ми била полезна една такава раничка Blush

Раничката е на Тула. Не мога да намеря модела защото е стар. Ние я взехме втора ръка от приятели, че ценово са малко скъпички. Но на кутията си пише, че е от 0 месеца.
Иначе аз в началото бях със слинг и от скоро като мина 5 кг. бебка започнах с раницата.

# 582
Тула имат намалени модели на официалния сайт
https://babytula.eu/collections/sale-carriers
Аз имам тяхна, но standart. Ще стане някъде на 7м, освен ако бебо не расте бързо. Иначе съм доволна, и я взех за 120 лв нова (пак от намалените им модели).

# 583
За акането каката не акаше по 2 дни. Сега съжалявам, че послушах тогава педиатърката и на всеки 2 дни й правех клизма. В последствие четох много статии и коментари от други майки. Ако детето не се гърчи от болка, коремчето му е меко и продължава да се храни няма проблеми. Имало деца, които акали на 4-5 дни. Иначе бебка има дни, в които ходи по-често и такива, в които по-рядко и наваксва с количество.
За разходките излизали сме 3 пъти на бързо за по час, по задачки. Веднъж извън града (на 100км). Носих изцедена кърма, но гърдите ми запопнаха много да се напрягат. При нас е оше хладно и хамалогията с две деца ми е мъка. За това излизаме на терасата.
Преди само с 1 дете къде ли не съм мятала крачоли и къде ли не сме пътували. Едва на 30 дни беше каката, когато напраихме обиколка на България от 500 км за 3 дни. Сега правим планове за Великден, обаче като се сетя за багажа и хамалогията с двете и направо ми идва да се откажа.

# 584
да попитам по-опитните кърмещи или майките с второ детенце - честотата на кърменията намалява ли след първия месец или винаги са така на по час, час и половина?

Общи условия

Активация на акаунт