Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 003
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета, искам да ви попитам някоя мама случайно да е правила “тържеството” за погачата преди четенето на чистата молитва? Свекървата е тук но си отива седмица преди детето да стане на 40 дни, а иска да присъства на погачата та ва това питам дали ще е проблем първо да се направи “празненството” а след това черквата?

# 556
  • Sofia
Може.
Двете са различни неща.

# 557
  • София
Аз да попитам, има ли още някой, който не обича други хора да му гушкат бебето, или повредата нещо е в моя телевизор? 😁 С каките подобни терзания не съм имала, давала съм ги да ги гушкат, аз също много бебчета съм гушкала на приятелки и роднини.
А сега.. ако някой поиска Ади направо все едно с нож ми се пробожда сърцето. Чувствам се тъпо, не искам да съм такава и се надявам да отмине скоро.
На погачата доста я погушкаха, няма как, за там предварително се бях заредила с търпение.
Но в други случаи ми е гадно ако ми я искат…

# 558
Аз правя термос с гореща вода, приготвям дозички АМ и просто си ги смесвам като съм навън.
По няколко часа прекарвам по парковете.
Тези които кърмете защо не кърмете навън? Няма нищо срамно или притеснително в това, че искате да нахраните детето си. Така като се ограничавате и следите по час всичко само ще се стресирате повече.

# 559
  • sofia
Аз точно щях да питам същото. Кърменето навън не е срамно, стига да си се прикрила добре. Не бих излязла, ако знам, че след час ще трябва да тичам наобратно. А може и по-скоро. Би ми било голям стрес.

# 560
Аз нямам нищо против кърменето навън, но все още ми е невъзможно, първо защото е много студено и второ защото кърмя с протектори. Тези протекрори постоянно се разлепят и разместват, голяма борба е с бебето. Да кърмя навън по този начин би значело тотално да се заголя, да почна да нагласям протекторите, да почне традиционната борба с бебето и прочее, просто няма как да стане. Не се получава дискретно, както за майките които директно дават цица. С цицата можеш просто малко да вдигнеш блузата и да го пъхнеш Simple Smile

Да видим сега с Ася как ще нагласим нещата, защото ако продължава тая мъка, предпочитам да давам АМ, но детето ми все пак да излиза, отколкото нон стоп да рева, защото и вкъщи едва се кърмим, камо ли навън.

# 561
Аз съм за кърменето навсякъде, то си е нещо естествено, няма защо да се крием. Ще видим, като ми дойде до главата обаче. Засега сме излизали само веднъж, че тук при нас е много студено и той спа през цялото време, а и някак си не си го представям да кърмя навън в студа.

Иначе при нас е голям проблем спането през деня. Сутрин отваря едни очи и няма заспиване, освен в слинга. И без това е доста нервен през деня, ако пропусне и дрямка, положението става страшно. А вашите бебчета искат ли постоянно на ръце? Чудя се дали ние си го научихме така вече, или просто още има нужда от близост и гушкане постоянно. Като съм сама с него, едва успявам да отида до тоалетна. Днес се опитах да го преместя от слинга в гнездото, както беше заспал, за 2 минути се ококори пак. А ми се иска, като спи през деня и аз да подремвам, че някои нощи не ми се събира много сън.

# 562
И на мен това с необходимостта от хранене  ме обърква като сме на вън.
Нашият младеж не ни дава никакъв толеранс ,когато реши че ще яде иска на мига ,като обикновено сме подготвени почти ,но през нощта или като реши да поспи повече през деня и не знаем кога ще се събуди   и ни трябва време  ,става страшно.
Слагам на гърда ,макар да не се храни ефективно така,заспива,мрънка като я изпусне,но така печелим време . И няма как и при мен да се случи на вън . С протектори и само от едната гърда.
Благодаря че споделихте за вашия опит за хранене на вън . Не съм вземала термобокс /купихме комплект ,в който трябваше да има. Но дойде без. Също и термос не съм вземала . Има ли значение марката или?
И пътували ли сте на някакви кратки разстояния -100-200 км с бебето и ако да- как  ви се получи.
И при нас е трудно заспиването  повечето време. Има дни ,в които приспивам по час за да спи 10 минути.
Никакъв режим не мога да направя.
Аз ще взема един неизползван май тай от една мама утре и се надявам да ни се получи бебеносенето.
Ние ще правим 40 дни скоро също и ни записах за чиста молитва в църквата която ни е на крачка разстояние ,парти-погача в истиндкия смисъл няма да правим.

# 563
Аз също се чудя как ще ми се получава кърменето на вън, защото съм с протектори... и в къщи винаги едната ръка държи протектора хем да не тече от някъде хем да не го мести беба, та на вън докато я наместя и го държа с едната ръка, с другата бебе ли да държа, да се покрия ли... Освен това сега наистина е студено трябва да влезна на топло, за да я храня. Чудя се как ще се получава иначе искам да си я храня на вън, а няма шанс без протектор... пробвах по съвети от Сим, боли ме тя почти не засуква, само ме хапе. А тя не иска от шише почти нищо, едвам и давам капките с малко кърма... 10-15мл изпива, а пт чая с анасон 2-3 глъдки и плюе... направо нз какво ще правя

# 564
  • София
И за мен е много студено да кърмя навън. А и като си имам двор няма къде да ходя, чак до парковете. Излизаме и ако се наложи да яде просто си влизам вътре. За по-дълги разходки смятам да изчакам да порасне повече.

# 565
Стискам палци да ви се получи бебеносенето. Аз без слинга съм загубена, трябва да го разнасям непрекъснато на ръце, а вече си натежава. Днес пробвах така, за да мога да го оставя след това, по-малко от половин час по-късно ми отказаха гърба и ръцете, а той още не беше заспал.
Аз при кърмене задължително му придържам главата, както и гърдата, защото много лесно изпускаше вакума в началото. Сега е позадобрял, надявам се след известно време да нямаме проблеми и да можем да се храним спокойно навсякъде, че иначе и аз трябва да се разсъблека доста за целта. Тази небрежна поза с блузата отгоре и нищо да не се вижда, не знам как я постигат. Може би, като е по-голямо бебчето и си държи само главата ще е по-лесно.

# 566
Някоя ходила при Ася или която ще ходи, може ли да види точно какви мокри кърпички използва и да каже? Сигурна съм, че ги споменаваше и в някоя онлайн лекция, но коя и по кое време, нямам време да преглеждам всичко и да търся.

# 567
Някоя ходила при Ася или която ще ходи, може ли да види точно какви мокри кърпички използва и да каже? Сигурна съм, че ги споменаваше и в някоя онлайн лекция, но коя и по кое време, нямам време да преглеждам всичко и да търся.

Аз ще ходя във вторник и ще ти кажа Simple Smile

# 568
Хм това с протекторите наистина е деликатно, ако трябва да се придържа. За друго което се сещам е да изцеждате и да носите шише с кърма, но ако не иска от шише пак не е вариант. 🤔
Иначе ние си пътувахме вече и даже мислим и да летим със самолет другия месец, но както казах моята бебка си е изцяло на АМ и аз нямам проблеми да я храня на всякъде. А и вече е на 2 месеца и седмица и си има и режим с храненията на 4 часа през деня, така че ми е много лесно да си преценя кога ще я храня. Може би трябва да станат малко по-големи бебчетата знам ли 🤷‍♀️
Иначе аз буквално я водя навсякъде 😆
По приятели, на фитнес, на езда, на къси преходи, по ресторанти 🤣
За бебеносенето съм абсолютно за. Ние в началото бяхме със слинг, сега вече сме с ергономична раница и с нея си ходя навсякъде и върша всичко... даже във фитнеса на пътеката съм с нея 😁

# 569
  • sofia
Със силиконови зърна е специфично, да - не съобразих тази ситуация, като коментирах за кърменето навън. ✌🏻
Klow, като те чета и се размечтавам за тази  независимост, която дава храненето с АМ. Ние като сме на кърма и аз като не цедя, за да складирам, като изляза сама съм супер нервна и бързам брутално, за да се върна навреме за следващото хранене, което таткото няма как да случи без мляко. И си мислех за такива ситуации дали да не имаме вкъщи АМ, но не знам бебока как би го приел.

Общи условия

Активация на акаунт