Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 008
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Аз живея в чужбина и на място не мога да отида Sad запазила съм онлайн консултация с нея, но знам че не е същото.
На мен силиконовите зърна не ми помогнаха и аз ги махмах още в началото, но искам да ми помогнат с позицията и с това да знам дали детето се наяжда

# 541
В общи линии му държа гърдата през цялото време, за да оформя повърхност, която да засуква, зърната сами се оформят и без силиконовите, когато бебето тръгне да суче.

За депресията, аз съм в ужасна. Също на моменти съм супер, но хване ли ме и просто едва едва правя всичко, само ми се лежи и рева. При мен е, заради раждането. Още не мога да го преживея, че се получи по този начин, че не видях детето си. Общо взето не преживях раждането и не се чувствам като жена, преминала през такова и станала майка. Много странно е чувството, но като се сетя за някои неща от онзи ден и направо потъвам в мъка и сълзи. Бебо хълцаше като легнах на операционната маса, точно преди да ме срежат и приспят и сега всеки път като хълца се разревавам. Вчера бях много зле и ревах цял ден. Ако не ми мине до месец и половина или два, мисля да потърся професионална помощ.

# 542
Аз депресията я минах първата седмица след изписването. Сега по скоро се ядосвам понякога на приятеля ми, не че не гледа малката като си дойде, но сутрин вместо да я храни докато свърша нещо той си пие кафето...откачам. Случвало се е да отида до тоалетна по обяд чак ако нещо е нервна и е все в ръцете ми, но ще се нагодим няма как.

# 543
  • София
Надявам се да не обидя никой, но ако вие не им кажете на мъжете ей ела го вземи това дете гушни го малко да хапна, да ида до тоалетната те няма да се сетят. Казвайте им ако не можете да сготвите или изперете те да го правят. Мъжете не мислят като нас и от там ни тръгват проблемите. Никой не очаква от вас да вършите всичко сами, само трябва да си го кажете. Ще ви е по-лесно и на вас. Мм се грижи сега изцяло за голямото дете, а аз се занимавам с бебето. Готви който може, чисти майка ми. Пера когато мога. Подреждам когато мога. И аз рева от време на време като не се наспя, ама знам че и това ще мине. Като гледам голямото дете се чудя кога мина това време, тази година става на 10г. Вече има черни точки по носа, вчера се похвали че има гадже... Няма по ценни спомени от бебешките. 🍼❤️😁

# 544
Оо аз не съм от тези които си мълчат ама хич не ми се отдава Grinning Разбира се че му казвам, ясно ми е че не мисли като мен ама така ще е, ще се оправи и това.

# 545
Sim23какво означава кърмене със сонда?

# 546
Ами има една сонда, която в единия край е потопена в шише с АМ, а другия край го мушкам в устата на бебето, докато е на гърда и така хеп суче от мен малкото кърма, която имам, хем дърпа и АМ и така не се отказва да суче, когато гърдата не пуска и я стимулира повече.

# 547
Мамчета, моята Ана не се е изхождала от 12 часа, знам че не е голям период,но се притеснявам, защото по принцип на денонощие пълни по 4 памперса, а сега не е... някакви домашни методи за разхлабване, ако знаете, не ми се иска да прибягвам до клизми или лекарства, на 4 седмици е...

# 548
Ариел, в един момент бебетата намаляват броя на изхожданията. Деа ходеше по голяма нужда 4-5 пъти на ден, сега 1-2 пъти, но пък компенсира с количество.

При всички случаи не бих правила клизма преди да са минали 48 часа от последно изхождане. Ако те притеснява, мърдай крачетата все едно прави колело. Ако не подейства, масажирай коремчето в посока на часовникова стрелка. Ако и това не подейства, пиши пак, ще потърся видео за един конкретен масаж.

# 549
За изхождането - във всички групи, статии и прочее пише, че за новородено е нормално и по 1 път на няколко дена да се изхожда т.е. да има 1 акане за 3 дни да речем. На мен ми се струва мега странно това, като знам Ериката как поне 2 пъти на ден осира положението, но било нормално. Също имай предвид, че бебетата на АМ акат по малко - не помня вече кой кърмеше тука и кой не Simple Smile

Сим - много се радвам на обратната връзка за Ася. Аз каквато съм ревлива напоследък (както казах, крайно нетипично за мен), малко съм в криза преди срещата с нея. Уж от нищо не ми пука, ама от всичкия зор дето видях с кърменето все имам чувството, че ще почне да ми се кара как нищо не правя като хората и ще ревна там Grinning Grinning Grinning Знам, че е абсурдно, но то всичко ме притеснява - малко се чувствам все едно ще ходя на изпит. Искам да те попитам - мислех си дали не трябва да се опитам да наглася така нещата, че като идем и на бебето да му е време за хранене? Малко ще ми е трудно, но мога да опитам. Вие как процедирахте?

За депресията - не знам депресия ли е, ама наистина често ми се доплаква. За мъжете - моят супер много помага с всичко, ама и аз се изнервям като вас. Днес примерно вече втори ден само аз гледам беба по цял ден и исках поне кафето си да изпия 1 път докато е топло и 5 минути никой да не ме занимава, обаче той пак отиде да върши нещо, бебето изпадна в истерия и аз пак се разстроих много. Същото ми е и с разходките - ние сега с това смесено хранене тя прави големи интервали между храненията - примерно 2.5-3 часа. Храня я и докато се нагласим да излизаме ми показва, че остава 1.5 часа до следващото хранене. Докато стигнем до някоя градинка/парк, вече остава 1 час и аз мега много се напрягам. Само мисля как всеки момент трябва да тръгваме обратно, защото не мога да й удължавам интервала на 4 часа, ще стане мега много. И цялата тая драма почва да ме отказва да излизам, дето преди не можеше да ме накара човек да се прибера....на вас как ви се получава с разходките? Или поне в началото, докато бебето беше на 2-3 седмици как ви се получаваше?

# 550
Ами аз като записвах часа бях толкова отчаяна, че просто гледах за следващия свободен час, въобще не мислех за храненето му. Вчера точно преди да излизаме на там и той започна да търси храна, така че се получи идеално, че беше гладен. Иначе вкъщи не се получават толкова добре нещата, колкото там, но гледам какво да подобрявам и дано скоро имаме по-голям напредък.

# 551
Ами аз като записвах часа бях толкова отчаяна, че просто гледах за следващия свободен час, въобще не мислех за храненето му. Вчера точно преди да излизаме на там и той започна да търси храна, така че се получи идеално, че беше гладен. Иначе вкъщи не се получават толкова добре нещата, колкото там, но гледам какво да подобрявам и дано скоро имаме по-голям напредък.

Да, това ми е другото притеснение - че там ще стане и после като се прибера нищо няма да ми се получи. Ама да видим...

# 552
Не е нищо, просто е малко по-трудно вкъщи сам като си. Аз нямам и удобен диван като нейния и няма много къде да седна удобно като там и това ме спъва най-много.

# 553
И мен ме притесняваха разходките в началото. Но ми се случи да я храня на пейка, да се разплаче че е гладна тогава бързах да се прибера, не че нямах мляко в мен просто беше по хладно и нямаше как да я храня навън. Гледам да я нахраня, преди това се обличам аз, глася и нещата и след хранене и оригване я обличам и тръгваме, обикновено заспива веднага но се е случвало и да си будува докато заспи по някое време. Гледам да съобразя къде да ходя и кога ще се събуди евентуално.

# 554
И аз така правя, обличам се, будя го, оправям го и го храня, оригвам и излизаме, до сега навън все е спал. Винаги приготвям едно шише с АМ, ако имам шише с кърма ще я взема нея, топля и слагам в термобокс. До сега сме излизали 2 пъти де, но винаги е минавало добре, първия път го храних на пейка, че стояхме много часове навън. От днес е на 3 седмици бебо.

Общи условия

Активация на акаунт