Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 27 971
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • sofia
И аз знам за киселото мляко, че е било масово. Както и съм чувала, че са давали "хумана" - предполагам е някакъв вид мляко или каша... Но да, по 3 месеца макс са кърмели.

# 646
Спокойствието на бебчето и майката са най-важни. Няма нищо лошо едно бебе да е на АМ. И аз понякога и давам адаптирано.

Вече сме на месец и до преди няколко дни без проблем се цедях, а сега въоцще не пускат кърма. Едва едва малко. Започват да течат като засука и използвам момента да изцедя кърма от другата гърда. Знаете ли защо така се получава това “непускане” на кърма, ако не кърмя?

# 647
Хумана е марка, но го ползват като нарицателно за АМ, защото на времето май само това е имало на пазара.
Обикновено след известно време производство на кърма се регулира спрямо нуждите на бебето и ако не цедиш постоянно, в един момент просто не става. За това и много майки се паникюсват, че нямат кърма ако не могат да изцедят с помпата. Ама е съвсем нормално.

# 648
  • София
Предполагам, че непускането на кърма с помпа е, защото когато бебето суче, се отделят хормони и затова винаги с помпа се изцежда по-малко отколкото с бебето.
И аз съм на мнението на SimD23 да пробвам да кърмя колкото успея и додавам ам.
Едно време кърменето е било част от ежедневието, жените не са са притеснявали да кърмят навсякъде както в наши дни и колкото по-често го виждаш, толкова по-естествен е процеса и се отделят хормони. Освен това като живеят няколко поколения или семейства в един дом, все някой помага за кърменето на майката. Освен това при нас и стреса е по-голям, който също влияе на кърмата.
Имам приятелка, отгледана преди 30г с кисело мляко вместо на кърма както са писали момичетата тук, така че и едно време са търсели алтернатива ако не се получи.

# 649
Цитат на: palmi4kata link=topic=1409587.msg44499506#msg44499506 date=1648026148
[/quote
Може ли линк?

Заповядай!
https://youtu.be/ppDOiKDxTfU

# 650
Ние тъкмо се прибрахме от разходка. Ариел защо само на терасата я извеждате, времето ли не позволява? Аз на 8 дни я изведох за 30 минути и от тогава стига времето да е ок сме навън за 2-3 часа. Днес беше по кратко около час и половина защото много духаше, макар че тя си е на завет в количката.
Аз за кърмене нямам какво да кажа, отдавна не се стресирам, цедя се и и давам пак кърма, изцяло е на кърма още от 2ра седмица, на 26.03 прави 2 месеца.

# 651
Момичета и аз съм така, страшна болка още от началото, зърната са ми плосички, единствения начин беше с протектори но и с тях ме болеше.Сега само се цедя с помпата, купих си електрическа двойна , даже и с нея пак изисква време, цедене, миене на шишета , стерилизиране ужас е.А не си представям с ръчна, ще откача.Така че за сега ,вече е на 5 седмици, само се цедя и давам от шише.Но сме взели Ам, храненето в 4 часа през ноща е Ам, само 1 хранене давам Ам, просто не издържам ако трябва да стана в 3 да се цедя.Като излизаме за 4-5 часа да се видим с приятели или на обяд пак взимам Ам, иначе няма как да водим нормален живот, ако не се дава дирвктно от гърда.Но и от гърда да ви кажа, това хранене на всеки 2 часа има няма, отделно мн време прекарва на гърда, заспива, буди се , дразни се.То цял ден трябва да си си вкъщи и не само това, нищо не можеш да свършиш , трябва да си нон стоп седнала( легнала) и само да кърмиш.Което наистина не ми се струва че някоя жена би била щастлива от това.Аз за сега си следвам този вариант, цедене и Ам понякога, нахранен е , расте , ака си нормално.Ще изкарам до към 5-я месец и като го захраня мисля да спирам с това цедене( кърмене).Просто нормален живот не може да се води иначе, а искам да съм спокойна, така всички са спокойни и бебо и мъжът ми.Искаме да излизаме, да пътуваме , да се виждаме с хора.Няма да се затворя вкъщи и само това да правя, рошава, дебела и нещастна.За мен която мама кърми година и повече направо си е герой💙
А и да добавя че бебчо е много спокойно бебенце, само спинка по 4-5 часа, яде и това е.Няма колики, не заспива на ръце а направо в легълцето сам.Много е спокоен, даже и не плаче често, примрънква си и само това, ако се разплаче, причината е че сме се забавили с млякото иначе нямаме никакви проблеми с него.💙

# 652
Въпрос към мамите, който хранят с ам. По колко мл давате на бебоците 90 или 120. Ивон е на месец и половина, по таблицата трябва да пие на ядене по 120, но тя едва 90 ги изпива

# 653
Въпрос към мамите, който хранят с ам. По колко мл давате на бебоците 90 или 120. Ивон е на месец и половина, по таблицата трябва да пие на ядене по 120, но тя едва 90 ги изпива
Води се по бебето. Схемите на кутията са просто примерни. Нашата е на 2 и половина месеца и яде по 150, но е мноооого лакома още от ден първи 😵
Имам приятелка нейното е на 6м и яде по 120мл. Така че както бебчето си го чувства.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 11:48 от Klow

# 654
  • sofia
Ивчето пие по 120мл още преди да навърши месец, но пък кака й никога не пиеше показаното на кутията, аз съм съгласна с горното мнение. Води се по детето.

# 655
Нашия е на 5 седмици и хапва 120мл а понякога 150мл...но е на кърма, Ам даваме само понякога но 90мл въобще не му стигат😳💙

# 656
На месец е и даваме по 100, даже връща така че според мен и е в повече. Вдигаме постепенно докато стигнем до 120мл,но главно се водим по детето.

# 657
Искам да попитам мамите които взимат левотироксин за щитовидната жлеза ( които са с хипофункция).Колко мг взимате на ден и намалиха ли ви дозата след раждането?Понеже аз бях на кръвни и тсх ми е 0,20 което ми се видя ниско, но днес бях на ендокринолог и не ми намали дозата( беше ми я увеличил по време на бременноста на 100 мг и така ми я остави).Явно заради кърменето или и аз незнам.Промърмори че хормоните още се намествали, след 1,5 месец съм пак на преглед.Родих преди 5 седмици.

# 658
Да, намалих дозата. В 8ми месец последно бях на преглед и лекарят ми каза след раждането да намаля от 100 на 50. Сега още не съм ходила след раждането, каза ми 45 дни след него да отида. Но според мен дозата ми е малко ниска (зиморничава съм, спи ми се, депресия, липса на мотивация, умирам за сладко). Но и да я вдигне, сигурно няма да стигна до 100. Или 50/75, или 75.
Моят ендокринолог иска по време на кърмене да поддържам между 1 и 3 tsh. 0.2 ми се струва доста ниско. А както идва лято, физически ще е мъчение.

# 659
Моят лекар не ми беше казал, че трябва да ида на преглед преди раждането, за да ми намали дозата. Разбрах го след като си пуснах профилактично хормоните (аз съм с хипофункция) и видях, че ТСХ от 2 ми е станало 0,1 и почти съм направила хиперфункция.
Обадих се на доктора си, той ми се накара едно хубаво колко несериозно било това, при положение, че нито един път не е ставало дума да ходя.

Сега реших да сменя лекаря и новата докторка, с която се чух ми каза да намаля дозата - аз пиех 87,5 - тя каза, че е хуабво да я свалим на 75 мг., но да не я намаляме много, защото наистина може да направя хиперфунцкия. Каза ми, че на ТСХ му трябват поне 40 дена от смяната на дозата, за да се промени стойността, затова иска да си пусна само антителата, фт3 и фт4 сега първата седмица на април и след това на 7-ми съм на преглед при нея, за да коментираме.
Хашимото може да има отношение към количеството кърма - това го говорихме и с Ася Демирева, въпреки че лекарите в бг, включително едни от най-големите светила все още си повтарят наизуст, че няма отношение. Всякакви съвременни проучвания обаче, сочат към обратното - мисля, че даже Хедра имаше хубава статия по въпроса. Това, ако някой е с подобен проблем и случайно има проблем с производството на кърма.

Общи условия

Активация на акаунт