Гобленарски раздумки - тема 148

• 54 223
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Тихерула прекрасен е. И рамката много му подхожда. Очите ми останах в него. Със здраве да си го гледаш и много да му се радваш! Heart

etty775 колкото и да е досадно,  според мен го довърши както си трябва. Не ми е съвсем ОК така. Hug

# 226
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
динковче, мисля те. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

много, много те мисля Simple Smile

и ако щеш вярвай и това ми харесва. Simple Smile

това май е пълен комплект

# 227
  • sof
Тихерула, Изключителен! Великолепно рамкиране! Много удачно и чак ми се чини, че е леееко синя основата, макар, че пише да е бяло. Направо си го зачислявям в бъдещите, гледам и едни макове предлагат от Мережка, те пък с пчела/оса/търтейче, което си кореспондира с пеперудата тука. Ще видим с тая война как върви търговията с тези хора. Възхищавам ти се! Вкл. И на обемния етап от Бабетка!

Semelyna, стискам палци! Обаждай се.

Оlenkа63, това е също много обемен етап и то сега съвсем „прогледна“ сюжета! Красиво се получава, следя, щом казваш две, значи две седмици, макар с това вече темпо, като гледам как се кефиш, и ти ще финишираш скоро, колкото и да е голям.

st. Dobri, мерси, има запаси от по-първите й модели, ще се въздържа; сега съм в движение и няма възможности за снимки на спокойствие, но си действам по текущия семплер, да кажа и този стил взе да ми допада, най-сериозно... купих си най-новото й, само заради крокито... (Lo and Behold на Long Dog Sampler).

Имам скоро повод и зяпях в 123stitch, и с изумление фиксирах, че много и то от по-новите модели на Dim са описани като “imported”, т.е. вече май производството е твърдо извън US, то ясно, че няма къде, освен в Китай да предположим... ама някак си, ок, честно си го изписват, ама сантиментално ми стана, м?

Всички сте прелестни, извинете за дългия пост, че отегчавам сигурно!

# 228
  • Карлово
Тихерула, Изключителен! Великолепно рамкиране! Много удачно и чак ми се чини, че е леееко синя основата, макар, че пише да е бяло.
dinkov2, благодаря за суперлативите!! Аз съм си тихерула Wink Yum .В малкото ни градско ателиенце  за мой късмет, въпреки не особено богатия избор, имаше точно това, което исках. А панамата си е бледо синьо- тюрказено, затова и бялото паспарту и вътрешната рамка в същата тоналност...( В превод от сайта ледено синьо)

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 14:29 от тихерула

# 229
Мережка мислех, че са украинци, ама в сайта им пише, че фирмата е регистрирана в Полша. Няма санкции за тях.

# 230
Избрах си новия проект. Ето този:

Има обаче доста знаци в ключа, които са дадени с два различни цвята.
Та искам да ви питам, трябва ли да ги усуквам или не?
Много са сладки тези ботушки. Откъде си ги избрахте?

# 231
Браво момичета прекрасни неща показвате.
Аз пък търся схеми на един стар гоблен и един от съвременните 🙂

Ако някоя от вас ги има и може да помогне ще и бъда безкрайно благодарна.

# 232
Стария гоблен е с много лош рисунък,тъмен и стои на пиксели.Виждала съм го ушит-не се хабете.

# 233
Аз си завърших пролетния аромат на Овен, снимката не е много добра, но като рамкирам ще покажа пак. Като казах рамка, може ли да ми препоръчате програма/сайт за виртуални рамки? 

# 234
Здравейте.
Мери, рамките бг имат виртуални рамки. Не мога да погледна в момента повече.
Сутринта бях писала нещо, но го затрих отново.
Как закрепяте единично кръстче? Уж беше стегнато и след малко се разхлаби и разши. Имам една част довършена, но ще покажа в четвъртък. Много ми е напрегнато тези дни....
Лека вечер.

# 235
Стария гоблен е с много лош рисунък,тъмен и стои на пиксели.Виждала съм го ушит-не се хабете.

Благодаря за съвета. Аз го видях само на тази снимка и реших, че е от лошото и качество.

# 236

Как закрепяте единично кръстче? Уж беше стегнато и след малко се разхлаби и разши.
Аз подпъхвам конците под съседни бодове

# 237

Как закрепяте единично кръстче? Уж беше стегнато и след малко се разхлаби и разши.

То е само в нищото Simple Smile

# 238
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

То е само в нищото Simple Smile

На прима виста:
1. С капка течен силикон;
2. С малко възелче от задната страна;
3. Тук е по-дълго:
Като започвам бод вземам единична нишка, която сгъвам на 2. Образува се примка - самозатягаща се. Бодвам първият път, после вторят път, и на гърба промушвам иглата в примката. Завършвам или под съседни конци, дори и да е по-далеч ушитото по-гъсто - не е драма, или както вече писах - завръзвам някакси...

Просто давам идеи...

# 239
  • Бургас
Бих предложила микрозакрепка   https://www.youtube.com/watch?v=X9ZFjZeBmpU
https://www.youtube.com/watch?v=skoY1ZAcs_Y

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 16:14 от pyypi

Общи условия

Активация на акаунт