Гобленарски раздумки - тема 148

• 53 792
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Всички ли шиете готови гоблени или правите свои комплектации? Харесах и свалих няколко схеми от руските сайтове. Въпросът ми е на каква панама шиете - на 16 или 22? Сега шия на "Милена стил" един букет с божури, но не мога да се ориентирам каква е панамата. Коя големина е за предпочитане? Сигурно излиза по-изгодно да си купиш готов, но пусто като все ме влекат едни пейзажи, дето ги няма.
На схемата трябва да пише каква е панамата. Там където е легендата с конците, най-отгоре обикновенно.

В случая е 14 каунт бяла и се шие кръстат бод.

# 511
Момичета, помагайте. Тези дни си харесах едно гобленче на Дименшънс, ама вече го нямало като комплектовка, та ако случайно някоя от вас има схема ще помоля за нея.

# 512
  • Варна
Свалях от иголки.нет и там няма описание на панамата .

# 513
Свалях от иголки.нет и там няма описание на панамата .
В такъв случай търся онлайн оригиналната комплектовка на съответния гоблен и там на опаковката пише цвета и каунта на панамата

# 514
Зависи колко виждаш.22каунта е старата гобленова панама.Аз шия на 14 или 16 повече кръстче.Класическите гоблени съм ги правила на 16 каунт с гобленов бод,но 3 нишки.

# 515
Внимавайте с иголки.нет. Има много некачествени схеми.

# 516
Днес е четвъртък и мисля да покажа етап.
Преди:

След усилено шиене 2 седмици се получи това:

Динков, направо ти завиждам за това чорапче, благородно  все пак. А семплера става супер. Този контраст между бяло и червено. Чакам и малкия семплер да видя.
Тихерула, чакам етап и от теб. Менчето го напълни, но очаквам и покрай него да видя.
Дид, грейват цветята.

# 517
  • Варна
Момичета, помагайте. Тези дни си харесах едно гобленче на Дименшънс, ама вече го нямало като комплектовка, та ако случайно някоя от вас има схема ще помоля за нея.

Имам схемата, прати ми на ЛС мейл за да я пратя.

Иначе, от години май не шия готови комплекти. Предпочитам 16 и 18 каунта панама, съобразявам със сложността и видовете бодове и бекстич.
Дори неща които съм шила в готов комплект на 14каунта сега ме дразнят чисто визуално.

# 518
Всички ли шиете готови гоблени или правите свои комплектации? Харесах и свалих няколко схеми от руските сайтове. Въпросът ми е на каква панама шиете - на 16 или 22? Сега шия на "Милена стил" един букет с божури, но не мога да се ориентирам каква е панамата. Коя големина е за предпочитане? Сигурно излиза по-изгодно да си купиш готов, но пусто като все ме влекат едни пейзажи, дето ги няма.

Аз си купувам схеми и конците и панама отделно (голямо удоволствие ми е да си купя конците и панамата, с комплектите тази тръпка я няма). Основно на 14 каунт шия, някои са на 16 и пак е добре. На по-дребно не бих шила. Само 1-2 пъти съм купувала комплекти.

# 519
  • София
Изпуснах четвъртъка, но пък да се похваля с готовите вече гоблени, и трите заминаха за рамки и естествено имам нови три започнати.

Много се радвам на всичките ви етапи, чудесни са всички.

# 520
  • Бургас
Здравейте момичета! Винаги ме вдъхновявате с вашите произведения . Днес дойде и моят дългоочакван гоблен .Надявам се  в скоро време да се захвана с него .

# 521
Здравейте момичета! Винаги ме вдъхновявате с вашите произведения . Днес дойде и моят дългоочакван гоблен .Надявам се  в скоро време да се захвана с него .

Шия го в момента. Много отдавна го исках.

# 522
Аз от 2007 г си окомплектовам сама гоблени със схеми от нета /основно от несъществуващия вече форум/. Както са ви писали от иголки не са добри схемите /поне такива отзиви съм чела/, лично аз от там по схеми не съм шила, за да избегна гаф. Винаги съм си търсила дадения гоблен от други сайтове. И до днес шия по разпечатани от тогава схеми:stuck_out_tongue_winking_eye: Последно ших гоблени на Хаед от там, което ми отне години /поради липса на време за шиене/. Сега пак не шия, заради бебето, но пък плакна очи във вашите. Иначе на читавите схеми отгоре пише каунта на панамата, както и цвета и размерите на готовия гоблен. Понякога пише при различни каунти и човек може сам да избере. В руските форуми също има доста схеми.

# 523
Кой е несъществуващият форум.
Аз с личен антирекорд, почнах четвърти, въпреки, че се бях заела да се уча да плета кукли Simple Smile  появи се китайска схема-имитация, а аз истинската поредица отдавна съм й хвърлила око. И така, започнах още един Simple Smile

За два дни само толкова

# 524
Кой е несъществуващият форум.
Аз с личен антирекорд, почнах четвърти, въпреки, че се бях заела да се уча да плета кукли Simple Smile  появи се китайска схема-имитация, а аз истинската поредица отдавна съм й хвърлила око. И така, започнах още един Simple Smile

За два дни само толкова

goblenite.org
Мисля, че се поддържа нещо, но не е това, което беше. Всички се разпръснаха по Facebook  гобленарски групи.

Общи условия

Активация на акаунт