Естетични процедури за лице и тяло – 44 тема

• 82 303
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
За съжаление не знам. Момичето не си спомня какво и е казала, изобщо не е запозната, за първи път си прави каквото и да било и просто се е доверила.

В паспорта й трябва да е вписано - да погледне. Как е днес?
Няма паспорт, иначе днес и се струва, че поизчезва синьото. Какво смятате, че се е случило, от Restylane ли става такава реакция и опасно ли е?

# 316
  • в 1001-та нощ
А коя е лекарката?

# 317
  • I want it all and I want it now.
Да попита, какво и е слагано за да си знае за в бьдеще.

# 318
В провинцията е правено, не е известно име, но уж е с опит. Какво мислите, че може да се е получило, дали е опасно състояние, дали да идва към София и да търсим консултация с някой друг?

# 319
Може да е станало запушване на кръвоносен съд.

# 320
  • в 1001-та нощ
При запушването на кр. съд спира кръвоснабдяването на тъканите с риск от некроза и зоната побелява. Тук изглежда има засегнати капиляри - вижда се мрежата. Причините може да са различни - вкл. хормоналния фон и др. Само можем да гадаем. Аз не съм лекар, а и нямам такъв опит - затова и не гадая.

Ако отидете при друг лекар - какво ще кажете, като дори не знаете какво е инжектирано. С игла ли е поставян продукта или с канюла? Попитайте поне за продукта и можете да се консултирате и със съдов лекар.

# 321
  • Варна
На мен ми изглежда като спукани кръвоносни съдчета,капилярчета, вероятно ще посинее и още. Бих вземала Арника, също мазане а Арника гел и подобни.

# 322
  • в 1001-та нощ
Странното е, че засегнатите капиляри са доста над зоната, в която е работено. Правени са назолабиалните линии, а засегнатите капиляри са над устната и носа. Мисля беше посочено и че цялата една страна е така.

# 323
Аз знам от личен опит,че преди подобни процедуре не се пие аспирин И подобни такива! Не мисля,че  е някакво опасно състояние,сигурно някое кръвоносно съдче е засегнато,изчакайте поне 7-10 дни... Слагала съм филъри през живота си И при мене са се полючавали синини,но отшумяват след дни-така,че няма място за сериозни притеснения.

# 324
  • Варна
От едната страна е само, ако беше някаква алергична реакция щеше да е двустранно. Дамата вероятно е с чувствителна и тънка кожа, реагира бурно. Така мисля, че е от спукано съдче, но разбира се няма как да съм сигурна.

# 325
При запушването на кр. съд спира кръвоснабдяването на тъканите с риск от некроза и зоната побелява. Тук изглежда има засегнати капиляри - вижда се мрежата. Причините може да са различни - вкл. хормоналния фон и др. Само можем да гадаем. Аз не съм лекар, а и нямам такъв опит - затова и не гадая.

Ако отидете при друг лекар - какво ще кажете, като дори не знаете какво е инжектирано. С игла ли е поставян продукта или с канюла? Попитайте поне за продукта и можете да се консултирате и със съдов лекар.
Алена, много благодаря за отговора! По късно момичето отново ще се свърже с лекарката и ще разбере какво точно и е поставено. Иначе странното е, че е започнала да посинява над устната, после е тръгнало към носа и се е разпростряло настрани, не и в инжектираната зона, има и малко там, но основно е друга зона.

# 326
  • в 1001-та нощ
Имах среща с приятелка лекар преди малко и попитах какво мисли за този случай, доколкото само по снимка може да се прецени. По нейни думи това е класическа некроза (не мога да пресъздам с точния лекарски изказ). В началото зоната побелява, а после тръгва описаната реакция. Ако филърът е хиалуронов - се прилагат високи дози от ензима, който го разгражда (хиалуронидаза). Не искам да създавам паника, но ако е така - трябва да се действа незабавно.

# 327
Понеже съм виждала снимки на други такива случаи, но не помня къде, за да покажа, и аз сметнах, че е некроза от запушен съд и затова написах, че за мен е сериозно състояние.Дано не съм права.

# 328
  • в 1001-та нощ
Аз за първи път виждам, само за побеляването зная и съм изненадана лекар да не разпознае това и да не вземе мерки незабавно.

# 329
Аз за първи път виждам, само за побеляването зная и съм изненадана лекар да не разпознае това и да не вземе мерки незабавно.
Казала е че за първи път и се случва подобно нещо, не е побелявало иначе, докато и е правила другата страна, първата е взела да посинява, първо над устната и после тръгнало на горе. Сега е по добре, взело е да намалява малко.

Общи условия

Активация на акаунт