Студенти в Нидерландия - 12

• 73 839
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! И аз да се включа в квартиротърсенето за първокурсничка 😄 Ако има освобождаващ квартира в Арнем през лятото ще се радвам да сподели 😉
Ще е чудесно и ако тук намеря други родители на деца, които учат или ще учат в Арнем 😀

Здравейте! И моята дъщеря ще учи в Арнем. С квартирите е някакъв ад. Има ли родители на деца, които учат в Арнем и могат да помогнат?

# 616
А аз имам по-различен въпрос. При преотстъпване (subrent) на стая за 2 месеца, какво се прави с багажа за този период?

# 617
Имам конкретен въпрос и моля з апомощ;
Видях линка към изпита на Делфт за компютърните науки; Интересува ме от тук  пишештите знаете ли /познавате ли дете, което е държало този изпит? Имам някой въпроси.

# 618
  • София
По-назад в темата има коментари след изпита на Делфт за КН.

# 619
А аз имам по-различен въпрос. При преотстъпване (subrent) на стая за 2 месеца, какво се прави с багажа за този период?

Ами разбирате се с преотстъпващия, предполагам, че визирате неговия багаж, би следвало да освободи място за Вашия. Има варианти, ако не го остави при приятели винаги може да го сложи на сторидж, има различни клетки с различни цени....
Въпрос на договорка е.
Все пак за 2 месеца няма да имате нещо особено като обем Ваш багаж, ще намерите вариант.

Ако , обаче Вие преотстъпвате и имате предвид какво да правите с Вашия багаж за периода, аналогично - по приятели или на склад....

# 620
За съжаление положението с квартирите е плачевно но се надявам да намерим нещо
Ако някой се интересува дъщеря ми освобождава квартира в Бреда 0898412633

# 621
Всички университети, където има специалност Life Science, с едно изключение, искат оценки по матури по физика, математика, химия или биология или хорариум до последната година.

Чувала съм за алтернативен изпит.

Може ли да ми кажете как се казва и какво представлява.

И пак да попитам, има ли някой с впечатление от спепиалността Life Sciences перспективите за работа в това число и в БГ

# 622
За Германия е, но на някого може да му е полезно:
https://www.bahn.com/en/offers/regional/9-euro-ticket-en

# 623
Всички университети, където има специалност Life Science, с едно изключение, искат оценки по матури по физика, математика, химия или биология или хорариум до последната година.

Чувала съм за алтернативен изпит.

Може ли да ми кажете как се казва и какво представлява.

И пак да попитам, има ли някой с впечатление от спепиалността Life Sciences перспективите за работа в това число и в БГ
https://www.boswell-beta.nl/en/exams/
Това е алтернативният изпит. На нас не ни признаха матурата по биология и взехме този, по-горе! За Маастрихт става въпрос, biomedical sciences.

# 624

Дъщеря ни завърши бакалавър Лайф Сайънс в Лайден и Делфт. В последната година си добави много часове компютри, математика.Дипломната й работа беше по персонална медицина ( с общи думи:кое лекарство е най-доброто пресонално за конкретния човек и случай) Сега завършва магистратура био информатика в Цюрих. Кара стаж в голяма , швейцарска фармацевтична компания. Много е довлна, Прави си дипломната работа, но е нещо съвместно и с тази компания. Харесва й.
Бъдещето е в дигитализация. Та си мисля, че за повечето специалности добавка компютри е добра идея

# 625
  • София
Дъщеря ми ще учи в UVA, Амстердам, в процес на търсене на квартира сме. Ако някой знае за освобождаваща се квартира или си търси съквартирант, моля нека се свърже с нас.
Благодаря.

# 626
Здравейте!
Дъщеря ми ще учи в Бреда и търсим квартира.
Моля,ако някой освобождава или познава някого,който ще освободи,да се свърже с мен на тел.0878884494!
Благодаря!

# 627
  • София
Търсенето на квартира стана тегаво. Бяхме наясно, че може да има изисквания за пол или националност (холандците предпочитат свои), обаче много сме изненадани от факта, че предпочитат хора над 20 години. И това съвсем не е изключение. Днес, когато синът ми се е интересувал за една стая, първото нещо, което са го попитали е на колко години е. Като е казал, че е на 18 (той е роден в края на годината), веднага са му отказали. Много често това изискване е записано в обявите за стаите. Това само за Бреда ли е характерно или и в други градове го има?
Синът ми много се дразни и смятам, че е прав. Че той и в началото на втори курс няма да е на 20!

# 628
  • Пловдив
Здравейте!
Дъщеря ми ще учи в Бреда и търсим квартира.
Моля,ако някой освобождава или познава някого,който ще освободи,да се свърже с мен на тел.0878884494!
Благодаря!
Писах ви на вайбър!

# 629
Здравейте! Синът ми ще учи в Лайден от септември. Търсене на квартира от три месеца насам е кошмар. Нищо от никъде.
Търсим в Лайден, Хага, Делфт....
Моля, ако някой освобождава стая или си търси съквартирант да се свърже с мен на 0885664536. Ще съм безкрайно благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт