Професионални серии за коса- тема 154

• 66 080
  • 761
  •   2
Отговори
# 105
Имам цялата серия на CHI Keratin и я харесвам, мирише страхотно, но не е лек протеин. Ако сложа от всичко, както е описано по стъпки, косата ми стои суха и матирана, а моята носи много на протеин...

# 106
Аз също съм фен на Чи Кератин, ползвам цялата серия. Не знам обаче как е в комбинация с Редкен екстрийм. Защо не заложиш на балсама Редкен Екстрийм, след като  имаш шампоана?

# 107
  • Пловдив
Ползвала съм го преди балсама на Редкен и ми се искаше нещо по-различно. А от шампоана ми се разхвърчава косата и затова не искам да взимам и балсама, а да пробвам дали няма да оправя положението с друг балсам Simple Smile, т.е да не са от една серия и марка.

# 108
Magnolia, PeachHoney, lisko3,
Страхотни цветове и стайлинг на косите ви. Направо сте за бан!
Magnolia,
Това смесване на оксидантите има ли някаква особеност? В какво съотношение го правиш и има ли разлика дали се нанася в корени и на дължини (ако е 9 цялата коса)?

# 109
Как съм ви пропуснала ...
По въпросите : 1 . Имам много за мрънкане , протокола преди боя ,дпш ,олаплекс ,понеже съм с балеаж ,правя матиране вкъщи, какви ли не комбинации ,алфапарф 9.21 с 3 % ,опърлени краища ,незадоволителен мат харесвам по сиво, голдуел тонираща боя 9bs , 10 v ,10 p ,изчистено русо с блясък, шампоани и маски лилави сини фанола ,фармавита - не добър ефект, харесвам матиращия на керастаз, приемам съвет за аналог пробва ми се нещо ...
2. За сега ме подминава "следродилния косопад" с ампулите на напура , мн лошо впечатление ми прави ,комплект от рибата по скъп, от колкото единични бройки да си вземеш  Astonished
Моля ,за препоръка нещо маскиращо за  сухи краища ,имам доста неща ,но все пак вие сте с повече опит.

# 110
  • София
Знам че има отделна тема за прически, но не я следя и ми се искаше да питам и вас за съвет.
От години косата ми е една и съща и макар да полагам много грижи, не се харесвам.

За съжаление имам едновременно доста от най-неприятните недостатъци, а именно:

- мазни корени
- много сухи, крехки, накъсващи и оплитащи се дължини
- тънък косъм
- не много обем
- червен пигмент

Косата ми е с дължина малко под раменете, път леко на една страна с асиметричен бритон който е почти с дължината на косата, права като праз, изветлена цялостно и подстригана на черта.
Прилагам снимки.
Естествен цвят между 5 и 6 с червен пигмент.

Проблемите ми:

1.  както всяка коса с червен пигмент - бързо след боядисване ми пада нюанса на боята и косата остава без пигмент с грозен ръждиво жълтеещ цвят. Тъй като съм много бяла, ми отива само много светло рус цвят, който обаче ми е почти невъзможно да постигна.

2 Това че е с мазни корени допълнително засилва проблема тъй като всеки ден почти трябва да я мия, а така падат много по-бързо всякакви пигменти и матове

3. Вариант с дължок корен е абсурд, тъй като на тънка коса със склонност към омазняване и без обем дълбокият корен изглежда мазен небоядисан и гаден (пробвала съм)

4. Тъй като съм с мноооого бяла, чак плашещо бяла кожа през повечето врмее от годината, никак не ми отива кафяво, нито червено.

5. Тъй като нямам и обем и гъстота, нямам много иБор за прически

6. Тъй като косата е крехка, не мога да я къдря често

Та съм в безизходица.
Моля за предложения за промяна на прическата покрай тези параметри.
Прилагам снимки като форума леко променя и на живо е по-жълта

# 111
  • Пловдив
Косата ти е красива, аз не бих я пипала. Може би, ако ползваш уплътняващи продукти, които придават и обем, ще изглежда още по-добре. Например аз уплътняване получавам от серията Архитект на Керастаз, Лалга и изобщо от всички протеинови серии. Хубав обем в корена имам от хидратиращия тоник на Филип Кингсли.
Да, тънка е косата ти, но ако я подстрижеш по-късо според мен ще залепне на главата ти и няма да си доволна.
Друг вариант е пластове, за да се вдигне малко горния пласт.
Защо не пробваш кератинова терапия в салон примерно? Аз правих терапията на Ланза - да, скъпа беше, може би около 80лв (платих 40, защото салонът имаше промоция 50% миналата година), но след това косъмът беше супер уплътнен и имах сериозен обем поне 2 месеца. Аз от това бягам - имам си достатъчно обем и коса, но за теб може да е задоволително.

# 112
Mélisande,
Подобни прически ще можеш не само да постигнеш лесно, но и ще ти отиват:

Ако се престрашиш да скъсиш още малко:

Идея е да разчиташ на по-дебели диадеми, тип тиара, които видимо ще придадат обем. Шапки за студено време също е подходящо, ако ги носиш така:

# 113
  • Варна
https://www.arlen.bg/product/22249/izglezhdashta-grizha-za-blyas … -gloss-210ml.html

Това ми звучи като K- water.....и май ще го пробвам

# 114
  • Някъде там
И на мен така ми звучи.
Аз също мисля да го пробвам Blush.
Melisande, според не променяй дължината. Прическата ти е хубава.
За да изглежда по добре бих  те посъветвала да заложиш на продукти които омекотяват и приглаждат сухите краища.

За обем в корените много харесвам текстуриращите спрейчета.

# 115
Дами пробвали ли сте тази нова серия? Моя близка я е пробвала при фризьора си, ароматът много й допаднал и се допита до мен дали знам парфюм, на който наподобява. За съжаление няма къде да я помириша и ще се радвам ако ми дадете идея към какво да я насоча.

# 116
  • София
Melisande на светлокожи момичета много добре пасват джинджър коси 🙃, така решаваш проблема и с червения пигмент.

# 117
  • София

Melisande аз също съм  много светла ,но от както подържам по-перлен и дори по-златист цвят много си харесвам цвета и повече ми отива на кожата .Ако я изсветли фризьор ,после можеш всякакъв нюанс да подържаш.Според мен не е достатъчно изсветлена косата . Аз също съм с упорит червен пигмент,но пепелно не харесвам на моята кожа.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 09:08 от danielad

# 118
  • София
Ами аз ходих на фризьор доста пъти но резултата винаги е много зле. Или е жълто, или няма разлика.
Показвам последният случай.
Това е след часове в салона където първо резултата ми се стори обещаващ :

Нооо ако раЗгледаме по внимателно - идеята беше изсветляване с тънки кичури издухвани със сешоар, за да стане цялостно по светла

И забележете сега след първо измиване вкъщи

Както се вижда косата отново не беше изсветлена, мата падна след две измивания и остана същата работа, само дето олекнах 200 лв и 5 часа .
Та като чуя фризьор настръхвам

# 119
Според мен една сериозна грижа от скалпа не би навредила също - Стамиген и маслени маски с етерични масла, арганово по дължините. ФК за мазни корени и сухи краища, ампулите на Лореал Аминексил дават сила на косата и доста обем, не омазняват. И аз съм с тънка коса, склонна към омазняване. Сериоксил е също страхотен. На мен малко почивка от силиконите ми идва чудесно - заложила съм на Оуей, които и лекуват, силиконите само замазват щетите в голямата си част. Поне при мен тези неща помогнаха и за обем и за здравина, особено за плътност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт