Професионални серии за коса- тема 154

• 65 227
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Шампоаните на Напура са по-скоро лато пре-уоши. Почистват добре скалпа, но до там. За дължините нищо не правят. Та по тази причина е хубаво да се комбинират с друг шампоан.

# 691
Мен протеиновият, ако мия всеки втори ден, ме устройва. Косата ми не е дебела (за съжаление Relieved), но има към него маска-балсам и не се бях замисляла какво да правя с другите.

Ако ползвам Анаген, с какво бих могла да комбинирам? С това разполагам в момента, но бих довалила и нови неща. Нищо обаче не разбирам от комбинации и се старая да взимам от една и съща серия.

Скрит текст:

# 692
С абсолютно всичко можеш да миеш след напурите Анаген и Стамиген. Тяхното действие е насочено към скалпа.

# 693
Като видях снимките на шкафчетата ви с продукти и понеже вчера реших да си подредя моя, да огледам наличностите и комбинациите нещо ми направи впечатление - въобразявам ли си или че освен по-скъпи е намалено количеството на продуктите в опаковките ( на новите серии )
Kerastase Blond Absolu Cicaflash Intense Fortifying Treatment 250ml
Балсам Kerastase Fondant Cica Chroma Absolu 200ml
На Joico балсамите бяха по 300, последният Хидратор ми е 250
Tigi също ....

Косата ми расте, количеството намалява, ще взема да пробвам Пантейн

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 10:23 от Casual

# 694
Момичета, в Нотино са пуснали акция на големи опаковки. Видях, че има на Лореал и Алфапарф. Но досега не съм ги следяла и не знам колко са добри цените. Има ли нещо от тях, което си заслужава- не само за голяма опаковка, а по принцип?

# 695
Casual,
Kerastase Blond Absolu Cicaflash Intense Fortifying Treatment  си е цяла щедрост, той е единственият им от 250 мл.

# 696
Viktoriai имам спомен че скоро писа за Кевин Мърфи Angel шампоана и балсама, ако не се бъркам, ще споделиш ли мнение?  Търся както винаги обем и повече плътност, чудя се на тази серия или plumping, макар че 110 лв малко ми се свидят Grinning освен ако не говорим за осезаемо оплътняване и обем.
 Шампоана Денсифик ми свършва и се чудя дали да го подновя или да пробвам нещо друго с подобен ефект, така че давайте идеи!

# 697
Аз идвам да споделя мнение за Alterna Caviar Restructuring Bond Repair - Ш и Б. Ползвала съм ги 2 пъти заедно - косата я чувствам жива от корена до върха, без да е тежка или омазнена. Ще видим как ще се представят след честа употреба, но засега съм доволна от избора

# 698
Изчаквах малко да натрупам повече опит с тях, Пийч. Но определено мога да ти кажа, че обем не дават. Хубава серия са, но са по-скоро с уклон хидратация. Леки са и според мен са подходящи за нетретирани или слабо третирани коси. Мисля, че Плъмпинг серията ще ти свърши повече работа.

# 699
PeachHoney,
Densifying на Аlterna и Bain Prevention на Kerastase (който се води за косопад по принцип от серията Specifique).

# 700
Давам отзив за серията на Neuma серията за обем, шампоан, балсам и спрей за изсушаване.

Шампоанът е безсулфатен, златист на цвят и доста течен като консистенция. Измива хубаво като усещането е за балансиран шампоан, не като други шампоани за обем, които дават усещане на силен протеин и жилавост след измиване. Балсамът е доста лек, за по-дълга и суха коса няма да е достатъчно подхранващ. Много приятна миризма имат и трите продукти, заедно със спрея, на чекмедже с подправки за сладкиши, не мога да определя точно на коя подправка ми миришат.
Със спрея, обилно напръскан преди изсушаване със сешоар и въртяща четка се получава доста добър обем, който държи и на следващия ден.

Тъй като имах и от серията за обем на Алтерна, редувах с нея за да сравня кои продукти правят по-голям обем, Алтерна печели. Освен това при нея по-дълго време се запазва усещането за чиста коса, при Neuma на третия ден косата вече определено си е за миене. Алтерна държи и повече време обема и и извивките, които съм направила с четката, при Neuma - това го няма.

Все пак смятам, че серията е много добра и бих пробвала и други серии на марката.

За протокола косата ми е суха, дълга до раменете и почти нетретирана.

# 701
По повод на Пантена, последните няколко пъти се мия с Дав. Ами, косата ми изглежда като с Керастас, дори е по-хубава. В момента ги предпочитам пред Керастасите ми.

# 702
PeachHoney разгледай Acidic Bonding Concentrate на Redken.Балансирана серия,с превес на протеина,много добра,ако се ползва редовно.Идеята е явно да конкурира Дензифик и Терапист на Керастаз,но не утежнява,не е маслена,но и косата не изпръхва или да се втвърдява.Сега пуснаха и преуош,чакам го с нетърпение.

Виждам,че сте на тема Медавита,та се включвам с един мой експеримент.
Ревюто на Магнолия от преди няколко месеца ме заинтригува и поръчах няколко продукта,шампоани и маски от сериите  Beta Refibre,Nutrisubstance и Lissublime.
В продължение на пет седмици ползвах само въпросните серии и стандартните ми финиши,без да мия с ДПШ.
Beta Refibre  Съдържа ß-каротин и  комплексът Amino Concentrée,който между другото май всички серии съдържат.Реконструира, регенерира и укрепва кутикулите  и в същото време предпазва косата от увреждане, причинено от физиологични процеси (изсушаване и стареене), но и от химически вещества и фактори на околната среда.
Като аромат,леко неприятен,билков,джинджифилов...най-вероятно следствие на ß-каротина.Шампоанът е с лека гелообразна текструра,разнася се лесно.На първо шампониране почти не се разпенва,вероятно защото е безсулфатен,на второ се разпенва както сме свикнали,измива добре.Маската,като текстура и разнасяне ми напомня много на мароканската кафява капачка,със същия джинджифилов аромат като шампоана.След нея косата е плътна,но леко твърда,особено на втори ден се усеща протеиновия ефект,както и не много приятен фриз.
Nutrisubstance Основните съставки са масло от карите,жожоба в маската и разбира се комплексът Amino Concentrée.Набавя хранителни вещества и влага,предпазва косата от действието на свободните радикали. Елиминира признаците на химически и механичен стрес.
Тук вече присъстват и масла и както и ароматът,така и ефекта след ползване на серията са малко по-приятни.Шампоанът е със същата консистенция.По същия начин не се разпенва на първо шампониране.Маската е доста приятна и оставя косата мека,подхранена,жива и леко жилава.На втори ден косата е също толкова плътна и еластична,леко фризирана,ако не се ползва нещо за рефреш.
Lissublime накрая да стигна и до фаворитът. Основните съставки са царевично нишесте,жожоба в маската и Amino Concentrée, укрепва и интензивно овлажнява косата. За мека, блестяща коса с по-добра устойчивост. За дълготраен изглаждащ, анти-фриз ефект.
От трите серии,тази най-много ми хареса.Ароматът е доста странен за  мен.Някаква смесица от Bal D'Afrique на Byredo и хидратиращата серия на Марокан.Обожавам Bal D'Afrique и не харесвам твърде аромата на Марокан,но тази компилация доста ми хареса.Като мия с тази серия,след това се пръскам с любимия ми парфюм.
Консистенцията на шампоана е кремообразна и една идея по-гъста от останалите и по същия начин се разпенва.Маска е доста добра,разлигавя моментално косата и пръстите се плъзгат между кичурите без проблем.След измиване косата е напоена,страшно мека,къдриците са плътни,оформени и без никакъв фриз.На втори ден състоянието на косата е без промяна,къдриците са все така плътни и живи.

Какво ми направи впечатление след пет седмици.Косата изглеждаше добре поддържана,никакво изтощаване,проскубване или увиснали мазни къдрици.Обаче,чувствах си скалпа ужасно затлачен, а усещането за косата беше мазна,немита от седмица коса,въпреки че,изглеждаше много добре.Нямах търпение да измия с ДПШ.
Като цяло сериите ми харесаха,но аз лично не бих ползвала вече единствено и само продуктите на марката.Бих повторила маските Lissublime и Nutrisubstance.От шампоаните евентуално някога Beta Refibre,ако ми се прииска нещо протеиново.

# 703
Viktoriai имам спомен че скоро писа за Кевин Мърфи Angel шампоана и балсама, ако не се бъркам, ще споделиш ли мнение?  Търся както винаги обем и повече плътност, чудя се на тази серия или plumping, макар че 110 лв малко ми се свидят Grinning освен ако не говорим за осезаемо оплътняване и обем.
 Шампоана Денсифик ми свършва и се чудя дали да го подновя или да пробвам нещо друго с подобен ефект, така че давайте идеи!
Аз съм ползвала и двата - Plumping на небоядисана коса и Angel на боядисана. Като че ли повече обем при мене дава Plumping. От Angel не бях впечатлена, но виждам, че явно действа с натрупване и с всяко следващо измиване е по-добре. Но това, на което най-много отдавам обема, е терапията Full Again.
От Densifique също бях доволна, за разлика от Resistance, от който ми падаше косата, но от Kevin Murphy като цяло съм по-доволна. Предпочитам по-естествени съставки и това също е причина да се спра на тях. Косата ми е суха, но жива и еластична и с тези продукти обем имам поне 7 дни, естествено първите 2-3 е най-голям.
Съгласна съм, че цената не е ниска, затова ги дебна или на промоция, или в комплект с безплатен продукт.
Слагам снимка, макар да не се вижда много добре как е с Angel.

# 704
  • Някъде там
lisko3,косата ти изглежда наистина много обемна и разкошна,не знам дали е от сериите или от начина на сушене.Използвала ли си четка?Изглежда като профи оформена Simple Smile
От мен глас за серията за обем на алфапарф.
Ето тази
https://www.zlatnaribka.com/alfaparf/semi-di-lino-volume-za-obem-i-platnost
Шампоан и балсам пяна.
Най - добре обаче да се пробва в салон първо,приятелка не харесва серията и няма същия ефект като при мен.
Серията е лека и не за много трерирани коси.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 06:05 от Искрица

Общи условия

Активация на акаунт