Професионални серии за коса- тема 154

• 66 072
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро!
Колебая се каква кърпа за коса да си взема. Заглеждам ето тези 2
https://www.aglique.bg/mobile/index/index?Id=0&langId=0

и

https://www.danita-shop.com/podarak_za_sveti_valentin_promocii/k … echta_leten_model

Дали са удобни за дълга коса? Стоят ли стабилно? Въобще заслужават ли си?

Аз взех от първите Hands V

# 61
Добро утро!
Колебая се каква кърпа за коса да си взема. Заглеждам ето тези 2
https://www.aglique.bg/mobile/index/index?Id=0&langId=0

и

https://www.danita-shop.com/podarak_za_sveti_valentin_promocii/k … echta_leten_model

Дали са удобни за дълга коса? Стоят ли стабилно? Въобще заслужават ли си?
Не ги знам тея. Имам от Decathlon за 7лв и не я заменям ❤

# 62
Запис по темата:

1. Боядисвам се с билкови бои /все още наличието на 5 бели косъма го позволява/, но следвам споменатите протоколи - ДПШ-протеин-боя-хидратация и определено има добър ефект. Ползвам от около месец Hmilk, благодарение на проба от една много мила мама от темата и много го харесвам, ще бъде от малкото продукти, които ще закупя тази година. Една колежка безобразно ми нахвали Олаплекс 3 и се кълне, че косъм не й пада от главата, но май не ми стига като стимул. Тук мненията са 50/50 за Олаплекс и още не се решавам да го пробвам, пък и не виждам голям смисъл да се плякам с него на здрава и балансирана коса..Thinking

2. Откритието ми за миналата година е масленият преуош, беше една от малкото грижи, които години наред пренебрегвах и отричах. Все си мислех, че тънката и мазна коса става още по-зле от маслата, но просто съм подбирала все тежки и съответно ефектът е бил лош. Доволна съм от ЯЧРМ, масло от ему и арган смесени с ЕМ розмарин, лавандула и мащерка. Тази година ще пробвам и други, но розмарин, ему и ЯЧРМ вече са ми незаменим спътник и няма да оставам без тях. Лошото е, че бързо свалят цвета, а правя маслена маска веднъж на 10 дни. При мен не е драма, защото натуралните бои действат коренно различно - добавят плътност, обем и здравина на косъма, успокояват и почистват скалпа.
Нови са ми продуктите на  Oway и определено ги харесвам, ще пробвам повече от марката, но наистина пестеливо с покупките, никога не съм искала да правя колекция от козметика, но за една година се озовах с 29 шампоана, 9 балсама, 4 маски и над 30 финиша Scream ще ги изсипя скоро в размените и накрая ще подарявам, че това е абсурдно количество козметика за коса под раменете, не особено гъста. Flowers Hibiscus

# 63
Joico боите взимам от Xpert Beauty, имат магазин в Парадайс и ми е удобен. Трябва да провериш цветовете в Гугъл обаче, защото в сайта нямат показани.
Много съм доволна от Lumishine crème, има и Lumishine Demi liquid която е по скоро като глос боя, но нея я има само в сайта, мисля скоро да я пробвам за дължините.
Мисля при следващото боядисване да приложа тактиката на Магнолия Heart

# 64
Имате ли любими сайтове, в които откривате Лореал и Керастас на наистина добри цени?Flowers Hibiscus

# 65
Дами, във връзка с протокола преди боядисване с Олаплекс 1 и 2, чудя се дали върху изсъхнал Олаплекс 3 мога да сложа боя? На този етап мажа корени с оксидант 3, тъй като тук там имам бели косми, но не ми се вкарва още в играта с цялостно боядисване.

# 66
  • София
Дами, във връзка с протокола преди боядисване с Олаплекс 1 и 2, чудя се дали върху изсъхнал Олаплекс 3 мога да сложа боя? На този етап мажа корени с оксидант 3, тъй като тук там имам бели косми, но не ми се вкарва още в играта с цялостно боядисване.

Разбира се. Трета стъпка всъщност е смес от първа и втора в различно съотношение.

# 67
Момичета, откъде взимате еластисайзер 1л и Олаплекс 1 и 2 голямата разфасовка?

# 68
И аз се чудя за 3 стъпка. Ползвам iplex, снощи се измих с ДШП, стоях със стъпка едно, измих и сложих стъпка 2 без да я измивам. Довечера ще се боядисвам като пак ще сложа стъпка 1 в боята, после се мия с киселинен шампоан за запечатване на цвета L`Oreal Professionnel INOA. И се чудя - колко време да стоя със стъпка 2 и кога да сложа стъпка 3

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 08:45 от VikiE

# 69
  • София
И аз се чудя за 3 стъпка. Ползвам iplex, снощи се измих с ДШП, стоях със стъпка едно, измих и сложих стъпка 2 без да я измивам. Довечера ще се боядисвам като пак ще сложа стъпка 1 в боята, после се мия с киселинен шампоан за запечатване на цвета L`Oreal Professionnel INOA. И се чудя - колко време да стоя със стъпка 2 и кога да сложа стъпка 3
Стъпка 3 е нощна терапия. Поне така работи най-добре. Но ако имате стъпка 1 и 2 не ви е нужна стъпка 3. Въпреки това ако все пак е налична, може да се ползва като преуош вечер, но след боя не е нужно да се слага спирка 3. Не миете с шампоан след стъпка едно при боядисване, а само измивате косата с вода и след това слагате стъпка 2. Добре е да е влажна косата поне 1-2 часа и затова си сложете шапчица и отгоре кърпа. Можете да останете така и цяла нощ и да миете на сутринта или да стоите няколко часа и после да миете. Но ако ще спите с втора стъпка, то махнете кърпата и поизсушете косата за да не спите с мокра коса. Може да е малко влажна, но да не е мокра.

# 70
Много благодаря, ще пропусна Ш

# 71
Момичета, откъде взимате еластисайзер 1л и Олаплекс 1 и 2 голямата разфасовка?
Еластисайзъра го взех на промоция от lookfantastic,  но беше отдавна.

# 72
  • Варна
За Олаплекс следиш немските сайтове с idealo.de. Излиза често на цена около 450лв. салонния кит. Не,че е много по-евтино от тук. В Макеъп съм го виждала на толкова,в парфимо и Елинор също. Просто иска дебнене.
Широко се шири напоследък мнението,че Олаплекс от Елинор,Парфимо и подобни били ментета....ами не съм съгласна. Вчера тествах тройка без прословутите  кодове от парфимо и си е съвсем наред. Ако някой има от фалшивата двойка Grinning с радост бих го отървала от половин кило.

Относно въпросите за запис.....
За протокола ми за боядисване съм писала много и често.
На последното измиване ползвам ДПШ на Шу и правя или олаплекс терапията като суша втората стъпка и боядисвам върху нея на другия ден или кератиновото протезиране на Ланза и ползвам за финиш Hmilck.
Боя - от две години ползвам само Oway 90-ките смесени или с 10.1 или с 9.1 или и с двете. Най-често е 90.2 споследните две плюс син и зелен коректор по едно грахче.

В боята задължително слагам Олаплекс . Мия с киселия шампоан на Oway и заечатвам с балсам. Много ми харесва тоя за блондинки на Керастаз,но също харесвам и Кингсли за блондинки,Кингсли за боядисана коса, на Шу балсама за боядисана коса.

По втория въпрос също съм писала много...... Косата ми е руса на ниво 9-10 от двайсет години.Боядисвам корени горе долу на месец до 40 дни. Откакто ползвам Oway си позволявам и седмица повече защото не ставам рижава с времето. Косата се отмива красиво и стои като дълбок корен,а не мърляво занемарена.

Сравнително прилично плътна,чуплива и благодарение на грижите доста по-гъста и жизнена от преди години.

Относно продуктите последната година се постарах да не купувам почти нищо освен Напура. Не,че ми се получи де,но.....

Протоколът ми обикновено започва с ампула Стамиген или маслен шот с основа масло черен кимион и облепиха плюс етерични. На дължините често слагам еластисайзър с ЯЧРМ. Шампоан Стамиген по скалпа и второ шампоаниране с някой друг. Маските ги сменям,а за финиш ползвам някой от термиците на Kерастаз смесен с капките Oway.

# 73
  • София
Принцеске намираш ли разлика при боядисването с неизмит Олаплекс, в сравнение с преди? Аз в началото като почнях така да правя установих, че косата е много по-добре, но вече от толкова време го правя, че се чудя как е било преди Joy

# 74
...След боя правя различни терапии. Но мия с шампоан за запечатване на цвета на Oway и след това преценявам какво да ползвам. ...
... Мия с киселия шампоан на Oway и заечатвам с балсам. ...

Привет!
Това ли е шампоанът, който ползвате?
НЕУТРАЛИЗИРАЩ ШАМПОАН ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ НА КОСАТА OWAY HBALANCE SHAMPOO

Общи условия

Активация на акаунт