Професионални серии за коса- тема 154

• 66 064
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • София
...След боя правя различни терапии. Но мия с шампоан за запечатване на цвета на Oway и след това преценявам какво да ползвам. ...
... Мия с киселия шампоан на Oway и заечатвам с балсам. ...

Привет!
Това ли е шампоанът, който ползвате?
НЕУТРАЛИЗИРАЩ ШАМПОАН ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ НА КОСАТА OWAY HBALANCE SHAMPOO

Да, този е. Това е огромна разфасовка, ако ще я взимате, то поне с още 3 момичета я разделете, защото шампоана се ползва само след боядисване. Той (както и всички такъв тип шампоани) са много ниско киселинни и не е ок да се ползват извън боядисването. Макар че конкретно ОУей шампоаните да са по-нежни и с по-естествени формули от повечето други от този тип.

# 76
Аз бих била една от тези три, за да си разделим един😀
Момичета, в различните аромати еластисайзер има ли друга разлика, освен миризмата? Много са ми силни. До сега харесах този с роза, въпреки че не обичам по принцип аромата, но този е много нежен. А от него 1л откъде си взимате? Навсякъде е изчерпан🤷🏻♀

# 77
Благодаря, Мagnollia!

А има ли по-бюджетен вариант за такъв шампоан на друга марка, от който сте доволни? Ще се радвам на препоръки, защото засега не знам дали ще има с кого да разделя този на Oway Grinning

# 78
Магнолия, интересно ми е ползвала ли си шампоана и серума против косопад на O.Way и ако да, какво е мнението ти за тях? Поръчах ги преди да прочета ревюто ти за Medavita. Дали ще имат ефект срещу ковид косопад?  Изкарах вируса в края на Декември, все още не е започнала да ми капе косата, но все пак искам да съм подготвена.
Скалпа ми е чувствителен и реших да заложа на O.Way, тъй като съм ползвала други техни шампоани.
И бих искала да ти благодаря за Вълшебството. Ползвах го около 4 месеца и косата ми много се сгъсти. Не съм имала косопад и не знам какъв ще е ефекта срещу него. За съжаление обаче не ми понася някоя от съставките и не мога да го ползвам в този вид. Дали ще има ефект ако използвам само мумио във флорална вода, докато разбера от къде е проблема?

# 79
Здравейте,
Идвам с въпрос - как използвате еластисайзъра на Кингсли покрай боядисване? И да попитам за препоръки за продукти за суха коса, като ми се иска да пробвам нещо по-различно от Джойко, Марокан и Керастаз. Има ли нещо друго добро на пазара или да се придържам към протокола. Благодаря!

# 80
  • София
Здравейте,
Идвам с въпрос - как използвате еластисайзъра на Кингсли покрай боядисване? И да попитам за препоръки за продукти за суха коса, като ми се иска да пробвам нещо по-различно от Джойко, Марокан и Керастаз. Има ли нещо друго добро на пазара или да се придържам към протокола. Благодаря!

Както пише на опаковката - не се ползва 2 измивания преди и две измивания след боядисване.ч
 За суха коса има худратираща серия на philip kingsley, тамън два вида - червена и лилава, и двата са много добри

# 81
  • Варна
Принцеске намираш ли разлика при боядисването с неизмит Олаплекс, в сравнение с преди? Аз в началото като почнях така да правя установих, че косата е много по-добре, но вече от толкова време го правя, че се чудя как е било преди Joy
Магнолия ❤️ появиш ли се в темата обикновено ми пропадат плановете за НЕкупуване на козметика 😀. 
 Честно казано някаква фрапантна разлика не съм забелязала с неизмития Олаплекс,но пък аз съм някак по-спокойна. Може би цветът става една идея по- равномерен.

# 82
  • София
Магнолия, интересно ми е ползвала ли си шампоана и серума против косопад на O.Way и ако да, какво е мнението ти за тях? Поръчах ги преди да прочета ревюто ти за Medavita. Дали ще имат ефект срещу ковид косопад?  Изкарах вируса в края на Декември, все още не е започнала да ми капе косата, но все пак искам да съм подготвена.
Скалпа ми е чувствителен и реших да заложа на O.Way, тъй като съм ползвала други техни шампоани.
И бих искала да ти благодаря за Вълшебството. Ползвах го около 4 месеца и косата ми много се сгъсти. Не съм имала косопад и не знам какъв ще е ефекта срещу него. За съжаление обаче не ми понася някоя от съставките и не мога да го ползвам в този вид. Дали ще има ефект ако използвам само мумио във флорална вода, докато разбера от къде е проблема?
Имам серума против косопад на Oway, хубав е, можеш да си го ползваш. Не съм го ползвала конкретно против косопад, но периодично съм го ползвала за превенция, затова не знам дали ще повлияе подтковиден косопад, но ако го имаш започне да го ползваш по-активно, най-вероятно ще превентирш косопада. Косопад нея шампоан на Oway не съм го ползвала и нямам мнение, но аз много харесвам марката и нямам разочарование от нея.
Радвам се, че ти е харесало Вълшебството! Gift Heart
Можеш да направиш само флорална вода и Мумийо. Пак ще има много добър е ефект. Каква реакция си имала? Иначе мога да ти кажа как да си направиш тест за реакция към всяко масло. На една чаена лъжичка базово масло (може и зехтин дори) капваш 3 капки масло и мажеш под и зад ухото. Така през няколко дни можеш да пробваш маслата и да видиш дали реакцията е към някое от тях. Така можеш да пробваш и само флорална вода с Мумийо.
За една година аз промених някои неща в състава на Вълшебството, предимно в състава на етеричните масла и пропорциите им. Скоро ще публикувам новия състав Simple Smile

Магнолия ❤️ появиш ли се в темата обикновено ми пропадат плановете за НЕкупуване на козметика 😀. 
 Честно казано някаква фрапантна разлика не съм забелязала с неизмития Олаплекс,но пък аз съм някак по-спокойна. Може би цветът става една идея по- равномерен.

За равномерността и аз забелязах, но не съм го свързвала до сега с не измиването на Олаплекс.
За поръчване на МедаВита, изчакай, защото скоро ще има код за -22%, който ще ми предоставят от сайта. Имаше проблем с кода за отстъпка, който имаше за първа поръчка на сайта и аз ги уведомих. Било е техническа грешка и като реверанс ще ми изпратят многократен код за -22%, който ще публикувам на страницата ми и в групата. Казвам предварително, че не печеля нищо от ползването на кода. Аз също го чакам, защото имам да избирам подаръци за рожден ден на приятелка, за 8 март и за мен разбира се. Искам да пробвам още техни неща и много ми е любопитен мъжкия противокосопаден лосион, защото той съдържа някакво вещество, което блокира ензима 5-алфа редуктаза, който е необходим за превръщането на тестостерона в това, което е известно като DHT и така цикълът на разтеж на косъма се увеличава и Води до намаляване на загубата на коса.
Няма за кой да го пробвам, моето момче има коса Stuck Out Tongue Closed Eyes Но би бил много хубав подарък за някой мъж, който има този проблем.

Благодаря, Мagnollia!

А има ли по-бюджетен вариант за такъв шампоан на друга марка, от който сте доволни? Ще се радвам на препоръки, защото засега не знам дали ще има с кого да разделя този на Oway Grinning

Има такъв шампоан на Милк Шейк, който също е много добър, но наистина само при боядисване трябва да се ползва. Този е, но тук не е наличен, а и е голяма разфасовка. Той е от серията им Milk Shake
Color Specifics.
https://www.notino.bg/milk-shake/milk-shake-color-specifics-khid … asshita-na-cveta/

Но виж, преди теб имаше още едно момиче, което иска да си разделите шампоана на Oway, та поне още едно ако намерите и сте готови Simple Smile

# 83
Благодаря ти, Магнолия. Hug Надявам се да избегна доколкото е възможно постковид косопада. Още следващата седмица ще започна с теста на етеричните масла. Почти съм сигурна, че проблемът ми е или от безсмъртничето или от розата. Ползвах и крем за лице с роза, към който кожата ми реагираше. Но пък тя е в малко количесто - само 5 капки.
За безсмъртничето - сложих го около 3 седмици по-късно към серума. Като си гледам снимките през този период нямам пъпки. Та по-скоро клоня, че реакцията ми е към него.
Когато ми попаднеше от Вълшебството, или при допир на косата, върху лицето на следващия ден ми избиваше подкожна пъпка. Не забелязах веднага, защото мислех, че причината е друга, но когато го спрях и пъпките ми намаляха.
След като видях какъв е ефекта от него ми се иска да намеря начин да го ползвам. Очаквам с нетърпение да видя новия състав.
Прилагам снимки с резултатите, които по стигнах. Все още ми е редка косата, но за мен разликата с преди е много голяма.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 19:18 от *Didi*

# 84
  • София
Диди,
Разкошна ти е косата! И аз виждам, че има сгъстяване и освен това и цвета си променила. Добре се е получило!
Възможно е да е безсмъртничето, то е силно масло. От къде го купи? Понеже аз не правя алергични реакции и забравям да предупреждавам хората, че етеричните масла могат да предизвикат алергична реакция.
Ако констатираш реакция към безсмъртничето, ми пиши да се уговорим да ти изпратя малко флорална вода от безсмъртниче с няколко капки масло от безсмъртниче за да направиш тест за да потвърдиш дали е от безсмъртничето по принцип, или от това, което ти имаш.

Днес нещо ми доскуча и понеже скоро правих преподреждане на шкафовете с козметика за коса и изхвърлих една част, си открих ето този оцветяващ балсам на Shu Uemura Color Lustre Shades Reviving Balm Cool Brown, който съм купувала преди 2-3 години, когато ви беше косата по-скоро кестенява. Забравила съм го и сега реших да го пробвам. Не съм боядисвала косата си от края на декември и имам поне 3 см корен и доста рижави (но не красиви карамелено-златисти) нюанси по косата, които са направо ръждиви, дори и не рижави. Последните 4-5 измивания пробвам едно масло за коса в скалпа и на дължините слагам Еластисайзър смесен с разни масла и съответно затоплям. Боята пада при мен по този начин, особено ако преди Еластисайзъра с масла съм измила с ДПШ и съм отворила косъма.
Та мисълта ми е, че косата ми е ръждива, не просто рижава Grinning  Grinning  Grinning и си казах: “Какво пък! Най-много да стана кафява”  Grinning
И докато се чудех с какво да измия косата ми попадна този шампоан за обем на Гроу Горджъс, който дойде при мен в комплект с балсам за обем без отмиване като подаръци при една поръчка на продукти на марката. Иначе от 6 години не съм купила шампоан за обем Blush
Измих два пъти, косата се уплътни, напомпана сякаш. Твърда, но не заплетена.
Подсуших с кърпа и разделих косата на четири сектора. По описание на оцветяващи я балсам на Шу пише да се нанася на дължините далече от скалпа. Да се ползват ръкавици. Да се стои 5-10 минути и да се отмие. Е как далече от скалпа!? Колко далече? То най-ръждиво е точно след порасналия корен. Абе я аз да си наклепам косата оттам… Готово. Стоях 15 минути. При отмиването (над мвката в банята, да не става мазало по бежовите плочки Grinning) изтичаше кафяво-лилав цвят. Студено лилаво, към синьо бих казала. Косата беше лигава и копринена. Отмивах до чиста вода. На кърпата нямаше изцапване.
Очаквах или кафява коса или нищо и затова бях толкова много изненадана, когато цвета не беше станал тъмен, а просто ръждата беше изчезнала! Пак има бакърени нюанси, но е повече златисто, отколкото ръждиво. Тук на снимката е един тон по-бежаво отколкото е в действителност.
Следващият път (другата седмица, че скоро ще се боядисвам) ще стоя 30-35 минути да видим какво ще се случи. Ех, как обичам сполучливите експерименти. Утре ще помоля някой да благоволи да ме снима, че не съм много добра със селфитата Joy

# 85
  • София
Супер е станало, чак ми се прииска да пробвам този продукт на шу!

Аз пък се чудя ако направя терапия с олаплекс и след това боядисам корен който се опитах да изсветля преди около 3 седмици но не се получи достатъчно светло и сега нанеса силно изсветляваща боя с оксидант 6% дали ще е много зле за косата?
Прилагам снимка как е сега, на която косата е мръсна и рошава но така се вижда по-добре реалният цвят на недоизсветления корен

# 86
Здравейте момичета ! Днес получих хидратираща маска на Мароканойл с кафявата капачка, но аромата ѝ ми се струва много странен даже ужасен направо ... Някоя от вас която я ползва може ли да каже дали това е нормално и да опише аромата ...

# 87
  • София
Mélisande можеш да ползваш 6% окислител и със силноизсветляваща, просто стоиш малко повече. То иначе при бързото обезцветяване или изсветляване на косата се получават жълтите нюанси. По-бавното изсветляване е по-добро.

И понеже никой не ме снима - ето една сутрешна рошава на слаба светлина и една на сянка, но на дневна светлина. Аз лично съм доволна, че някак се преля цвета, защото иначе ръждивото беше доста неприятно, но някак най-наситено точно след черния корен. Абстрахирайте се от черния корен с бели коси Blush

# 88
Mélisande можеш да ползваш 6% окислител и със силноизсветляваща, просто стоиш малко повече. То иначе при бързото обезцветяване или изсветляване на косата се получават жълтите нюанси. По-бавното изсветляване е по-добро.

И понеже никой не ме снима - ето една сутрешна рошава на слаба светлина и една на сянка, но на дневна светлина. Аз лично съм доволна, че някак се преля цвета, защото иначе ръждивото беше доста неприятно, но някак най-наситено точно след черния корен. Абстрахирайте се от черния корен с бели коси Blush

Косата и цвета ти са уникални.
С кой номер боя си и коя?
Аз сложих една седмица на oway, но незнам защо, доста ми по тъмни.

# 89
Страхотен цвят, #Magnollia!
Момичета, искам да добавя коректор към боята при следващо боядисване, но досега никога не съм го правила. Боядисвам дълбок корен със смес 5 и 6 със 6% оксидант и дължини с 7.1. Но дължините са с оранжеви оттенъци, които много бързо избиват. Зелен коректор ли трябва да добавя, какво количество и какъв точно коректор да взема. Всяка боя си предлага и коректори или? Имам Оуей и Алтисима за дължините.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 15:35 от OliaMirchovska

Общи условия

Активация на акаунт