Професионални серии за коса- тема 154

• 66 093
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Напълно разбирам и подкрепям.
Още помня как учещите за бъдещи професионалисти държаха цигарите и дежуряха по кафенетата в близост до сградата, в която им се преподава. Факт е, че преди години салон в България ставаше всяко помещение, което се ползва за бизнес, за да има някоя госпожа дейност на шеф и да се изперат парите на любимия.
По-напредналите с материала бяха мъжете, които бяха изпреварили времето си и пътуваха по любов извън България, където живо се интересуваха от тенденции и мода. От тях и до днес са най-добрите фризьори.
Останалите не се интересуват живо, чуждите езици са непозната територия, времето за семинари и да се чете и надгражда уж го няма никакво.
На принципа са да се работи с каквото има най-изгодно заредено и каквото стане - такова.
Рядкост са кадърните и които им е призвание. Съдейки по темата, в която не помня да е идвал професионалист, няма време и интерес да се научава кое как…
Не че извън България не стават грешки - стават и още как, на още по-сериозни цени и още по-плачевни резултати, защото масовия бг корен не е предизвикателство, с което всеки може да се справи и не е като да къдриш и печеш бабите с по пет кичури на главата.

# 121
И аз бих те посъветвала да обърнеш внимание върху грижата за скалпа, направи един курс с някоя от Напурите,също серията Клиникал на Алтерна е страхотна, а комбинацията от ш и пяната дава страхотен обем.
А цветът на Даниелад е страхотен. Оже би наистина, ако промениш малко нюансите, ще ти се отрази добре.

# 122
  • София
Мерси на всички за съветите.
Аз полагам грижа за скалпа но ако косата не е природно гъста трудно е.

Имам вълшебството на магнолия по оригиналната и рецепта.
Слагам го само вечерта преди миене защото иначе ми омазнява.

Имам шампоан анаген и шампоан стаминген които ползвам като преуошове преди миене.
Чудя се на мокра или суха коса да ги слагам.

Имам ампули денсифик които слагам след миебе.
Имам неотворен серум сериоксил който ще почвам като свърша денсифик.

Имам на philip kingsley едни като маски за чувствителен скалп.

Имам маската на lee staford за растеж на косата.

Имам шампоана и спрея на кингсли за обем.

Имам и купища други шампоани, оway rebuild, капките шампоан и маска, архитект, терапист и тн

Безсулфатни не ползвам защото косата ми става на кощница така че за мен почивка от силикони не е вариант.

Мия и с ДПШ имам и еластисайзър и терапии и терапевтична преса.

😂😂😂 зарибена съм на макс.

Въпросът е че цвета не става.
Сега обмислям да си боядисам корените с олаплекс със силно изветляваща с оксидант 9+ 12, да видя как ще стане.

После да боядисам и дължините но с оксидант 6. Какво мислите?

# 123
Ох това русо е голяма мъка, като не ти е природна даденост… аз виждам две опции тук- 1. Както ти си подходила първоначално-фини кичури обхващащи основата (защото май дължините са ти по-светлички) и така да просветне цялостно косата, пък вече Мата отгоре е лесен. Аз направих нещо такова, на тъмната си коса, точно с цел да просветне и се получи задоволително. Трябва ти адекватен фризьор, знам че такова животно почти не може да срещнеш у нас. Ако искаш ми пиши на лично да ти покажа моята фризьорка какво прави и да прецениш.
2. Аз лично бих се отказала от борбата за толкова светъл и капризен цвят и бих поддържала нещо малко по-тъмно от сегашното, като бих запазила кичурчетата, за да има игра.
За подстригването и формата на косата аз по скоро бих те посъветвала да седиш далеч от етажирането, защото косата ти е доста фина и шанса да те окепазят е голям. Аз държах косата на равна черта дълго време, накрая се реших и половин час обяснявах как какво и колко да ми вземат, за да запазя плътността надолу и да вкарам форма и обем. Зависи обаче ти как носиш косата, ако я предпочиташ права, за мен е излишно да вкарваш етажи, ако обаче залагаш на разчупен сешоар е добра идея.

Подкрепям тезата че колкото и грижи за скалпа да се полагат, гена не МОже да се надскочи. Има вариянти за инжекционни процедури за стимулиране на фоликулите, но там цените са дебели и никой не ти дава 1000% гаранция за задоволителен ефект, макар че имам познати, при които има такъв.

# 124
Момичета, някой ползвал ли е кератиновата преса на Joico? Имате ли отзиви?
https://beautymall.bg/profesionalna-keratinova-presa-za-kosa-joico-styler.html

# 125

Безсулфатни не ползвам защото косата ми става на кощница така че за мен почивка от силикони не е вариант.

И аз така си мислех, докато не попаднах на марката Miriam Quevedo. Купих си мини версията на линията платина и диаманти. Шампоанът се справя отлично, даже по - добре от доста сулфатни. Разкошен е! Косата се измива отлично, никакво заплитане, премиване и т н. Баксамът също е отличен. След него косата е гладка, мека, с обем, лъскава, подхранена до върховете, никакъв фриз и заплитане по краищата. Иска ти се постоянно да докосваш косата си. Пратиха ми и мостричка на розовата серия,шампоан, която е за разтеж и против косопад. Също е мн добър, но мнението ми е от едно използване.
Имаше скоро в темата ревю на тези продукти. Аз лично съм много доволна.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 14:06 от m1ma

# 126
Аз съм против тия кичури за "просветляване" ,моята коса е така airtouch го водят фризьорите ,не ми харесва, рижавото стои , и нищо не помага, затова и се налага да слизам на мат с 8 ци ,които потъмняват ,според мен си вземи хубав блондор слагай си плекса вътре дори и да има ,пробвай някъде на кичур отвътре в корена до където е по русо ,даже ако искаш застъпи малко за да видиш дали ще има щети ,после се матирай ,имаш достатъчни бои ... и покажи резултата . И все пак , помисли за друг нюанс , аз в момента съм с бежаво русо ,и приятелките много го харесват ,аз пък не ,искам сиво Blush

# 127
Момичета, някой ползвал ли е кератиновата преса на Joico? Имате ли отзиви?
https://beautymall.bg/profesionalna-keratinova-presa-za-kosa-joico-styler.html
В темата за пресите има отзиви.

# 128

И аз така си мислех, докато не попаднах на марката Miriam Quevedo. Купих си мини версията на линията платина и диаманти. Шампоанът се справя отлично, даже по - добре от доста сулфати. Разкошен е! Косата се измива отлично, никакво заплитане, премиване и т н. Баксамът също е отличен. След него косата е гладка, мека, с обем, лъскава, подхранвна до върховете, никакъв фриз и заплиране по краищата. Иска ти се постоянно да докосва косата си. Пратиха ми и мостричка на розовата серия,шампоан, която е за разтеж и против косопад. Също е мн добър, но мнението ми е от едно използване.
Имаше скоро в темата ревю на тези продукти. Аз лично съм много доволна.
От къде си купихте минита на тази линия, аз също искам да я пробвам?

# 129
аз от безсулфатните съм очарована от шампоана за руса коса на Медивита.

# 130
Марката Miriam Quevedo я намерих на две места. Моя комплект го взех от Abstore BG, тогава, около новогодишни те празници имаше отстъпка от 20% на всичко. Сега, за подарък на моята сестра, взех мини на бялата серия от Арлен, плюс универсално слънцезащитно за коса и кожа. В Арлен в момента всичко на марката е с 15 % отстъпка и има подарък мини маска със злато при поръчка над 100 лв на продукти на тази марка. Ще видя, дали ще ми я пратят,иначе и тя била уникална, според руските форуми, но не мога да инвестира наведнъж в продуктите, които искам. Скъпички са. По - нататък искам да си взема 2 много хвалени продукта - скрап за скалп и луксозен финиш - масло с бял трюфел и прах от скъпоценни камъни. Иначе ш и маската са концентрирани и е достатъчно малко количество. Задължително се престоява и с ш и с маската по 10 - Тина минути, има значение. Плюс маската също се нанася и на скалпа. Грам не омазняващ, или утежнява, поне при мен.
В черния комплект има и мн готино спрейче, финиш за блясък, защита и подхранване

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 14:05 от m1ma

# 131
Специален код за Мириам ли има в Арлен или FNL15 хваща за марката - защото няма намаление в цените иначе.
Видях марката и в Софармаси, но там не съм наясно с акциите по намаленията - ако някой може да каже нещо по това.
Отдавна ги заглеждам, тях и Медавита, но са си цени и при двете, а и нямат големи разфасофки - предпочитам ги въпреки по-голямата цена в началото.

Допълвам се :  FNL15 не хваща поръка с Мириам в Арлен.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 15:24 от Си*

# 132
Проверих и аз в Арлен, явно е свършила промоцията. Иначе автоматично на всички продукти на марката беше намалена цената. Аз поръчах в понеделник, но още не е дошла пратката. Остава другият сайт, където над 100 лв има 5%,а над 200 - 15%,че дават и мострички - едната беше шампоан от розовата серия, с екстракт от черна роза, другата серум от същата линия, който стига за доста пъти и две мостри на ВВ крем на марката.
Или да се поизчака, да видим около 8 март дали няма да се отпуснат промоцийка.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 16:17 от m1ma

# 133
И аз се надявам на осмомартенски намаления! Чакам кода на Магнолия за Медавита, надявам се на Олаплекс и Еластисайзер големи опаковки (дано има с кого да ги поделя) и се надявам да се огранича с това.🤦🏻♀

# 134
Melisande и при мен бързо матът пада и се вижда,че косата не е хубаво изсветлена-2 процедури правя вече😱,моята фризьорка е на мнение,че трябва да съм търпелива,не е възможно от раз да ме изсветли до желаното ниво без да ми съсипе косата,а аз искам ниво без оранжеви и медни нюанси,да е възможно с тониращи анти-жълто шампоани и маски да матирам,а съм с тъмна коса.В момента мат в по-тъмна гама ми се спасението.Чудя се вече дали да чакам търпеливо или да се отказвам от тази мисия….като е матирана е красива косата,ама това е “мигновен” ефект.

Общи условия

Активация на акаунт