Професионални серии за коса- тема 154

• 66 089
  • 761
  •   2
Отговори
# 135
Скрит текст:
Марката Miriam Quevedo я намерих на две места. Моя комплект го взех от Abstore BG, тогава, около новогодишни те празници имаше отстъпка от 20% на всичко. Сега, за подарък на моята сестра, взех мини на бялата серия от Арлен, плюс универсално слънцезащитно за коса и кожа. В Арлен в момента всичко на марката е с 15 % отстъпка и има подарък мини маска със злато при поръчка над 100 лв на продукти на тази марка. Ще видя, дали ще ми я пратят,иначе и тя била уникална, според руските форуми, но не мога да инвестира наведнъж в продуктите, които искам. Скъпички са.
По - нататък искам да си взема 2 много хвалени продукта - скрап за скалп и луксозен финиш - масло с бял трюфел и прах от скъпоценни камъни. Иначе ш и маската са концентрирани и е достатъчно малко количество. Задължително се престоява и с ш и с маската по 10 - Тина минути, има значение. Плюс маската също се нанася и на скалпа. Грам не омазняващ, или утежнява, поне при мен.
В черния комплект има и мн готино спрейче, финиш за блясък, защита и подхранване

Кое е това масло с бял трюфел, може ли линк или снимка?

Аз ползвах от тестер маслото от бял хайвер и е уникален. От години не ползвам олиа, защото силиконите ми идват в повече, това масло обаче прави косата жилава като от протеин, и едновременно с това лъскава и загладена. Определено планирам да го взема, наистина е скъпо - 100 лв., но пък е изключително икономичен, количеството от тестера, който имам стига сигурно за 6-7 пъти ползване.

# 136
Моя е грешката, объркала съм съставка та, бял кралски хайвер е, не трюфел. Точно такова действие му описват, каквото споделяш - много блясък, живина, подхранване. С времето спирал всякакъв цъфтеж, има натрупва що действие. . В някои мнения имаше и снимки - преди и след маслото, невероятна промяна. И наистина е скъпо, но било много, много икономично.

# 137
Може ли линк към това олио?

# 138
# 139
  • София
Melisande , от това, което си описала за косата си припознавам и аз  моята коса до голяма степен. И като цвят и като косъм явно са доста сходни. И аз съм с червен пигмент, а  пък искам студен нюанс русо, малко е като мисията невъзможна Smiley но засега инатливо не се отказвам. И аз съм с финни руси кичури и дължините ми са по-светли, а корена по-тъмен, оранжавеещ и бързо омазняващ се  и както ти казваш не е опция да се остави в естествен цвят дълбок корен,защото става по-зле.  При мен мата изобщо не ми хваща в корена ,а само по дължините и то на места,  там където са блондирани отделни кичури, те стават сиви много лесно , а корена продължава да рижавее.  Май и при теб е нещо такова. И ми пада мата след около 2 до 3 измивания..
 Вече започнах да си мисля, че вариантът за постигане на желания цвят при нас е цялостно обезцветяване....от което аз упорито бягам Grinning то за никой не е добра опция, каму ли за тънки, крехки коси, които не търпят много третиране и обработка, но може би само така може да се постигне равномерен хубав цвят без да излиза това оранжево. С боя при мен то винаги излиза, независимо каква е боята, дори и с най-светла и с най-силен оксидант пак рижавее, само с блондор си става светло русо, каквото искам (Това са моите наблюдения на моята коса) и затова все избирам кичурите с идеята след време с кичури да се просветли цялата коса,  но си е трудна работа в корена най-вече. Там все не  е такова каквото искам Smiley
Според мен не се подстригвай по-късо, няма нужда и от филиране на крайщата , така едва ли ще получиш повече обем, все пак корена си остава мазен и от там се губи обема. За корените може да пробваш  вода от коприва, против омазняване (и косопад), аз пръскам втора опаковка и сякаш е маалко по-добре.  А за дължините просто наблягай на много грижа - маски,масла,преуош и каквото друго още имаш. На мен ми харесва  и резултата от серии за уплътняване и обем като Densifique, въпреки,че не всеки го харесва; Може да го пробваш ако не си да видиш как ще е при теб. Успех!

# 140
  • София
Мерси за отговора Lolo, голямо накание е този мазен корен.

Аз гледах видеа по темата в youtube и попаднах на много интересно такова, където се казва - нещо което знаем - че за да стане много светло руса косата трябва да се изтегли целият пигмент от косъма и той става кух и съответно много крехък.

Ииии - това което не знаех - когато косата се повъзстанови след изветляването и почне да се заздравява (и с всички процедури дето правим) става brassy.

Та явно наистина е така защото си спомням като ми беше изтощена косата беше хубав цвят и не пожълтяваше толкова 😂😂 а сега с цялата тая грижа дето и удрям е brassy две седмици след боя

Та явно няма такова животно като здрава студен нюанс на русото коса освен ако не е побеляла . Тогава лесно става защото косъма вече няма толкова червен пигмент

# 141
Аз съм страшно доволна от цвета ми в момента .Two Hearts  с доста голям корен бях и смея да твърдя,че се получи много добре.

Обмислям покупка на dyson  и искам да питам дамите,които го имат ползват ли продукт за къдрици?

# 142
  • София
А при фризьор ли се прави или сама?

# 143
  • София
Да, Melisande, точно го каза. И според мен няма как здрава коса със студен нюанс русо. Може би ако самия естествен цвят, на косата е много много светло русо (което май е рядко) може би има тогава някакъв вариант да се получи, но не знам. .

# 144
  • София
Да, Melisande, точно го каза. И според мен няма как здрава коса със студен нюанс русо. Може би ако самия естествен цвят, на косата е много много светло русо (което май е рядко) може би има тогава някакъв вариант да се получи, но не знам. .

Да, точно това каза човекът във видеото.
Че може косата да се изсверли добре и да не жълтее само ако се бутат два тона и е естествено руса.

Каза също, да не се ползва 12% оксидант, а винаги 9%. Според него по-добре да изветлиш два пъти един след друг ( с отмиване) с 9% отколкото веднъж с 12%.
Но говореше за блондор, не знам дали това важи и за силно изветляваща боя.

Каза също косата никога да не се търка или реше докато е с блондор - нещо което одобрявам с две ръце, но фризьорките в бг не знаят, и винаги яко ми разтъркват скалпа при миенето, а той ме боли , накъсват косата, решат я като луди и не им пука. Затова и не ходя. Такава крехка коса не се дърпа по този начин особено след химическа процедура.
Тия са изплискали легена, че и пари искат за тази касапщнина.

Каза и че дори с блондор после винаги трябва тонер - така че пак идваме на момента с нашето често миене и падането на цвета.
Защото дори да изветля достатъчно косата без тонер пак ще остане “гола” тоест жълта.

Та общо взето това е моята борба 😩

Сега се чудя как да направя цялостното изсветляване, дали става със силно изсветляваща?

Той каза първо на дължините да сложа и накрая на корените, ама така няма ли корена да остане недостатъчно боядисан а дължините да се “изпепелят” от дълго стоене?

Не знам и аз вече.
Да боядисам първо само дължини с оксидант 6% или с 9% и на друго боядисване да боядисам корена?

Някой правил ли е такъв експеримент?

Разбира се ще ползвам плекс, а боята която имам е силно изсветляваща пепелива на матрикс

# 145
Сега като се замисля, когато ми направиха балеаж, първо стана много грозно, жълтеещо, рижавеещо и точно, както казваш фризьорката, така жестоко ми скуба косата с един ужасен гребен, че направо ми призля. След време(няколко матирания и шампоани за русокоски) косата придоби много хубав цвят, но беше жестоко увредена и съсипана.

# 146
Ам как първо краищата със супер изсветляваща ,и хубаво,това го правят обаче когато е малък корена и евентуално от топлината на скалпа ще хване по бързо ,но при теб ще е пагубно , изсветли корена с блондор, после ще видиш цвета и боядисай с матрикса ,но ще прецениш оксиданта . Пробвах алтерна за обем ,който хвалихте,може би е добре,но за здрава коса ,за моята изрусена косица беше зле .

# 147
Първо дължините и после корените мисля,че важи,когато се изсветлява тъмна коса. Ако дължините вече са изсветлени, мисля,че се започва от корените и после дължините. Когато за пореден път минавах от тъмна към руса, допуснах точно тази грешка. И 9% за вече изсветлени дължини ми се вижда множко..

# 148
Много съм изпуснала, ще наваксвам Hug

По началните въпроси не мога да дам мнение, защото не се боядисвам и нямам конкретен протокол, още съм на проба-грешка. Но ще ви зарадвам с две снимки "преди" и "след" участието ми в темата. Минаха прословутите шест месеца, които си бях дала за поправки (косопад след корона и след второ евентуално боледуване загуба на блясък и поява на фриз).

Изключително доволна съм от всички съвети, които последвах и ви благодаря. Мисля, че резултатът е не само осезаем, но и видим.

Скрит текст:
Първата снимка е от септември. Скъсих косата с десет сантиметра след това. Втората снимка направих вчера на същото място, за да се сравни по-добре, но косата е малко влажна. Тъй като на първата нищо не бях ползвала след измиването и на втората не се изсуших.

Третата я направих заради блясъка на слънце, на който се радвам изключително, защото това беше втората ми цел след овладяване на косопад.

Сега сменям две серии - Ланза хидратация и Милк Шейк подхранваща. Скоро ще изпробвам и комплекта на Чи Инфра. Финиши - Мароканско олио (не на всяко измиване). Преуош - капсулите на Напура (един път седмично) и един път на десетина дни еластисайзър на ФК.

За мен този комплект работи (фин косъм, малко под 40 г Simple Smile).

ПП Забравих да кажа, че почиствам скалпа веднъж в месеца с шампоана на Напура Purify.

Мélisande, ако първата снимка (със син топ) е актуалната, аз не бих променяла на косата нищо.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 22:26 от Анонимен

# 149
  • София
Melisande, да точно за това търкане, оплитане и проскубване от фризьор бях писала наскоро в друга тема , може би си видяла. Направо ад... Експериментът, за който питаш със силно изсветляващата боя съм го правила да,  само за корените го правих и съжалих много. Дължините не ги пипах, понеже те не ме дразнят така цветово Grinning Та опитах се да изсветля  израсналия корен с надежда,че този път вече ще се получи с тази ,, супер изсветляваща боя''  (на Lakme ползвах) не бях ползвала такава до тогава и възложих големи надежди. Цвета на боята беше съответно един от най-светлите от предлаганите нюанси- по спомени беше или 12/10 или 12/20 , по-скоро беше 12/20 - ,,супер светло русо перлено'' се водеше. Опциите за оксиданти към боята бяха две: или 8,4 % или 11,5% аз избрах първия 8,4. Спазвах всичко необходимо от упътването и даже викнах още две момичета за подкрепление хаха едната ме боядисваше от едната страна , а другата от др. страна, за да стане по-равномерно уж/ че аз съм с доста гъста коса и сама няма как/ Резултатът беше ужасно грозно рижо, а слагах и тонер след боята, този на lakme  лилавия - ,,безамонячен тонер за руса коса'', който е (silver) + оксидант 1.8 % към него ,стоях  4-5 мин. и накрая дължините ми бяха не сиви , а направо сиНи, а в корена ужасно рижо.. Контраст на макс. И това ми беше последния опит вкъщи Grinning Та затова моя съвет е внимавай  с тези домашни експерименти, не че фризьорите са читави, но все пак...

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 19:12 от LoLo30

Общи условия

Активация на акаунт