Професионални серии за коса- тема 154

• 66 093
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде там
Melisande, моята фризьорка така ми мръдна цвета на косата.
Със боя 11/21 или 10/21.
Моята коса е почти черна и съвсем леко мръдна цвета. Направи го така да може да използваме 6 ци следващия път а не 4 ки Simple Smile.
Редактирам да попитам.
Привършва ми втора опаковка целиген(това е вълшебен спрей за моята коса).
Косата ми се сгъсти, имам много растежи, много съм доволна.
Колко време без прекъсване мога да го използвам?
Сега съм решила да си взема отново спрея на ланза, за да разнообразя.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 05:52 от Искрица

# 151
  • Варна
Зависи как го ползваш. Ако е само след къпане не е нужно да го спираш,но щом си решила да смениш с Ланза направи го. После пак можеш да се върнеш на Меди

# 152
  • виртуално
Zlatna ribka
-20% на PHILIP KINGSLEY само днес

# 153
Момичета, да ви се примоля пак да ми препоръчате нов режим, за боядисана, нормална към суха, плътна, чуплива коса ниво 5, която суша с четка и сешоар на 7-10 дни.
Следя последните 2-3 теми, защото наскоро ме боядисаха за първи път, но все още се губя в морето от информация. Благодаря!

# 154
Момичета, някоя от вас има ли впечатления от комплекта на Alfaparf - Lisse Design Keratin Therapy? Търсих с търсачката, но нищо не ми излезе... Четох из разни ревюта, че на косите на някои момичета са станали много сухи след кератина?

# 155
  • София
Аз съм страшно доволна от цвета ми в момента .Two Hearts  с доста голям корен бях и смея да твърдя,че се получи много добре.

Обмислям покупка на dyson  и искам да питам дамите,които го имат ползват ли продукт за къдрици?

При мен къдриците издържат само няколко часа, дори не и цял ден, но моята коса е много мека. Ще пробвам със фиксиращи финиши и ако намеря нещо подходящо за задържане на къдриците ще пиша. Ако някой може да предложи подходящ продукт ще съм благодарна. 🙂

# 156
Общ пост с цел съвет Simple Smile

Протокол за преди-след боядисване нямам, от вас чувам, че трябва протеин преди и хидратация след. Със сигурност ще се зачета, просто времето ми е ужасно кът и затова разчитам на съвет. Моята коса се боядисва в цвят, изключително близък до естествения, последния път умишлено не направихме балеаж, а просто едно шоколадово кафяво и съм -15 см, тоест косичката е в доста добро състояние. Но е права като праз и фина, целта на грижата ми е да ми даде обем и да я държа в оптимално здраво състояние, защото расте бързо, но се накъсва. Подстрижката е оптимална - възможно най-дебела част от косата е равна, за да е устойчива на механично триене, и нямам нищо филирано.

Бих искала препоръки генерално и опции за шампоан и балсам - явно и протеинови, и хидратиращи ще трябват и разчитам на Вашия съвет какво и кога Simple Smile Останалите продукти ще опиша.

Шампоани
Редувам. Ниоксин 3 и 4 бяха меко казано провал и съм изумена след всички прочетени хвалби тук. Последното ново изпробвано е Alfaparf SEMI DI LINO VOLUME VOLUMIZING LOW SHAMPOO - точно нулев обем, косата след него е и доста лигава, беше мазна за необичайно кратък период от време. Предупредиха ме, че е безсулфатен и подозирах, че няма да ми хареса - така е. Да го задържа за хидратиращ или за употреба, когато се наложи по-често миене? Веднъж на 2 седмици използвам Елсев с глина - обемът е нечовешки след него, но е силен и по-често миене с него не ми се отразява добре. Друго ново ми е шампоанът за обем на Doori, препоръчаха ми и този от Зоя. Как ви се струва? Доста ме изкушава.

След шампоана използвам отскоро 2-минутен реконструктор на Aphogee, за момента - на всяко второ миене, не всеки път.

Балсам
Изразходвам голяма опаковка от зелената серия за обем на Loreal Professionel. Опитах се да мина метър и да я пропусна след реконструктора, но не се получи. Определено под душа не усетих нужда от балсам, но след изсушаване - да. Харесвам го, но привършва и съм отворена към нещо ново.

След измиване нанасям Сметаната на Milk Shake и спрей на Lakme за обем в корените.

Pre-wash за дължините нямам (само за скалп), какво бихте препоръчали? Сега от намаленията мисля да закупя прочутия Еластайзър и да го ползвам както съветват за моя тип коса - веднъж на 2 седмици. За другите пъти преди измиването дали да не е просто едно масло от гроздови семки?

От намалението в Рибката мисля да пусна поръчка за серията за обем и Еластайзъра. Ако посъветвате друго - и него Grinning

Генерално моята коса обича протеини, правят я плътна някак. Но разбирам, че трябва да има баланс с хидратация, защото от там идва гъвкавостта, която пък й позволява да не се накъсва?

# 157
bambinnah, моят съвет е да се научите сама от какво има нужда косата ви. Виждам, че имате някакъв ориентир и започнете от там. Много пари съм трошала във форумни любимци, които са се оказали катастрофа за моята коса и това е напълно нормално. Аз имам нетипичната за тази тема коса - здрава, небоядисана и без много проблеми. А и все пак сме в темата за профи продукти и цената не е малка. Няма как да разчитате на друг да ви каже подходящата грижа, трябва си четене и проба-грешка. Успех!

# 158
Момичета,моля за мнение за шампоана и ампулите на Алфапарф с/у косопад. И въобще като марка - хубави ли са продуктите? Май само тях не съм пробвала...
Благодаря!

# 159
  • Toronto
Не мога да се стърпя да не споделя за този пусти Dyson, дето му се точех от лятото! Знам, че е много скъп и това ме спираше да си го купя, но най-после ММ ми го подари и не спирам да го ползвам! Не съм очаквала, че толкова ще ми хареса. Моята коса по принцип е тънка, боядисвам, изрусявам кичури и т.н., така че търсех вариант по-щадящ от преса или маша. Другият проблем, който имам е, че косата ми не държи никакво стилизиране за повече от няколко часа, че и по-малко. Например навивам кичур по кичур, хиляда часа, и докато отида на работа, вече са се отпуснали, мъка ви казвам! С дайсъна първо е много лесно, второ е щадящо косата защото фактически действа с въздух, трето - къдриците ми стоят цял ден, прилатам няколко снимки, първата е от сутринта, втората - след работа:

Знам, знам, че е скъп, но който може да си го позволи, и има проблемна като моята коса, препоръчвам го с 2 ръце.

# 160
Аз съм страшно доволна от цвета ми в момента .Two Hearts  с доста голям корен бях и смея да твърдя,че се получи много добре.

Обмислям покупка на dyson  и искам да питам дамите,които го имат ползват ли продукт за къдрици?

При мен къдриците издържат само няколко часа, дори не и цял ден, но моята коса е много мека. Ще пробвам със фиксиращи финиши и ако намеря нещо подходящо за задържане на къдриците ще пиша. Ако някой може да предложи подходящ продукт ще съм благодарна. 🙂
При мен добра комбинация даваше термото на Керастас https://www.notino.bg/kerastase/k-stilizirassho-mljako-za-toplin … tirane-na-kosata/ и този спрей https://www.notino.bg/loreal-professionnel/tecni-art-pli-termo-f … sh-sprej-za-kosa/. Слагах първо млякото, после върху големи кучири пръсках от спрея и започвах да навивам. И двата продукта ми свършиха преди време, но ще ги подновя, тъй като не намерих достойни заместници. Докато съм на Алтерна вълна поръчах https://www.arlen.bg/product/5521/termo-aktivirashtia-sprey-za-n … roller-147ml.html, но уви не се спогаждаме. Не знам дали аз не мога да преценя точното количество или продукта просто е кофти, но не държи форма и косата става лепкава. Друго, което съм забелязала, поне при моята коса е, че за да задържи форма трябва кучирите да са максимално влажни и да изсъхнат добре на самата ролка, после задържане на студена струя.
От намалението на рибите на Филип Кингсли взех хранителната добавка, протеин и ексфолираща маска.

# 161
  • Някъде там
Зависи как го ползваш. Ако е само след къпане не е нужно да го спираш,но щом си решила да смениш с Ланза направи го. После пак можеш да се върнеш на Меди
Принцеса, благодаря ти за коментара.
Да, само след баня започнах да го изпозлвам.Имам много нови растежи и косата ми видимо се сгъсти, но аз използвам доста неща.
Пия витамини, приемам протеин,мия със сгъстяващ шампоан виши, балсам в корените отново на виши и завършвам със спрея Simple Smile
Доста се грижа за скалпа си.От там  тръгва здравата коса все пак.
Поръчах си Изглaждаща грижа за блясък на боядисана коса Kerastase Chroma Absolu Gloss от арлен с код FNL10,статуса и е проверена, до сега не съм виждала такъв статус на поръчка.
Какво означава това? Rolling Eyes

# 162
  • Варна
mechetaishan на Алтерна читав финиш за маша е https://www.arlen.bg/product/1646/termozashtiten-sprey-s-hayver- … -spray-125ml.html.
Ползвам го и с дифузера. Фиксацията не е много силна и като разрешеш буклите с ръце изчезва,но държи форма доста добре.

Искрица чакам да кажеш как е новата чудесия. Дразни ме спирта в K-water иначе я харесвам много. Понеделник ще дойде вероятно.

# 163
На 16.02. и аз направих поръчка от Арлен, дори очаквах да я получа на следващия ден, но статусът и при мен седи проверена. Предполагам нямат в наличност нещата и чакат доставчиците, тъй като принципно са супер бързи.
Поръчах от K-pak серията на Joico Ш и М и класическото мароканско олио с риск да не си паснем 🤔
Да кажа и за капките на Oway. За мен наистина са уникални. Не знам точно как да опиша ефекта - имат лечебно действие, а блясъка след тях е видим до следващо къпане. Ползвам напоследък по-често преса, но нямам поражения. Заслужават да се пробват !

# 164
  • Някъде там
На 16.02. и аз направих поръчка от Арлен, дори очаквах да я получа на следващия ден, но статусът и при мен седи проверена. Предполагам нямат в наличност нещата и чакат доставчиците, тъй като принципно са супер бързи.
Поръчах от K-pak серията на Joico Ш и М и класическото мароканско олио с риск да не си паснем 🤔
Да кажа и за капките на Oway. За мен наистина са уникални. Не знам точно как да опиша ефекта - имат лечебно действие, а блясъка след тях е видим до следващо къпане. Ползвам напоследък по-често преса, но нямам поражения. Заслужават да се пробват !
Пратката ми е в Спиди вече, а в сайта на Арлен е с този статус Simple Smile
Днес ще отида да я взема, но ще я пробвам във вторник чак.
Вчера изпробвах взех го заради двата руси кичура на голямата ми дъщеря, но фризьорката ми каза да си го използвам и аз.
Това е първия тониращ балсам който ми докара косата до лигавост Simple Smile
Повечето балсами, които съм изпробвала и са тониращи ми поизсушават малко дължините.Този ми подейства като терапия.Не съм с руса коса, косъма ми е тънък,но косата ми има жълтеещи и рижави отенъци.Не забелязах да се е справил с тях, но пък ефекта и състоянието на косата ми след него ми харесват и то много Simple Smile.
Утре ще го пробвам и на русите кичури на дъщеря ми.

Общи условия

Активация на акаунт