Професионални серии за коса- тема 154

• 66 096
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Включвам се с бърз отзив за комплекта за кератиново изправяне на Alfaparf. Търсих информация, питах тук, явно не е особено популярен.

https://www.arlen.bg/product/6155/komplekt-za-trayno-izpravyane- … moothing-kit.html

Поръчах го от арлен с някакъв код и беше около 75 лв.

Косата ми е под рамената, не е особено гъста. Продуктите ще ми стигнат за още поне веднъж, доста е бюджетен.

Много се притеснявах дали въобще да го ползвам, защото четох доста кофти мнения, но в крайна сметка се престраших. Плюс беше, че не съдържа формалдехид, което е вредната съставка в подобни продукти на други марки.

Четох, че втората стъпка е с доста неприятен аромат, но при мен нямаше нищо такова. Гледах едно видео, в което се казва, че има силен аромат ако косата не е идеално изсушена.

Спазих всички инструкции, отне ми почти три часа.

Ефектът според мен е... брутален. Сега ми е интересно в дългосрочен план как ще се отрази и колко време ще има ефект.

Прилагам снимки, не идеално качество, но мисля дават някаква представа.

Веднага след измиване с първата стъпка

Ефектът след

Пропуснах да кача, че четох, че пипа цвета и действително е така според мен. Моята стана малко по-светла, което за мен е добре, защото беше прекалено тъмна. Сега е доста по-натурална.

# 166
Миналия месец направих кератиновата терапия на Алфапарф при фризьор. Веднага след процедурата косата ми беше доста добре. Но още след първото измиване се усещаше доста суха. Появиха се експлозии, започна да цъфти. А когато я намокря мирише ужасно, дори и сега, месец след процедурата. Не бих повторила.
Косата ми е тънка, с балеаж. През декември изкарах Ковид и може би и той оказва някакво влияние.
Jollie, бих искала да те помоля, когато измиеш косата си следващия път да пишеш дали и твоята мирише неприятно.

# 167
Здравейте, момичета.
Скачам в темата с молба за съвети и насоки. Никога не съм използвала професионални продукти за коса, изключително "боса" съм в тази област, затова ще се радвам на всякакви насоки.
Накратко:
Боядисвам в медни нюанси с дрогерийни бои - основно Лореал. Шампоаните, които използвам, също са дрогерийни. Косата ми цъфти доста. Корените са мазни, дължините са сухи, заплитат се, косата е накъсана, изгоряла.
Към каква серия за грижа да се насоча - за възстановяване и подхранване, за хидратация, нещо друго, комбинация от различни серии? Иска ми се да намаля цъфтежа и да заздравя косата.

# 168
# 169
  • Някъде там
Искам да ви попитам какво става като се смеси боя на ниво 8 със 6- ца.
7 ца ли се получава?
Писах си с фризьорката ми и тя предложи дължините да ги направи с 08А и 06P
.
Записах си час за април месец.
Тази комбинация ми предлага.

# 170
Искам да ви попитам какво става като се смеси боя на ниво 8 със 6- ца.
7 ца ли се получава?
Писах си с фризьорката ми и тя предложи дължините да ги направи с 08А и 06P
.
Записах си час за април месец.
Тази комбинация ми предлага.
На теория трябва да се получи 7, обаче е важна пропорцията, която за различните марки може да е различна. Често срещана формула за 7-ца е 1 част 6 + 2 части 8. Не знам дали това важи и за течната Ланза.

# 171
Момичета, да ви споделя и аз своя резултат след боядисване. Това е след третото измиване вече. И така ми харесва надявам се на се задържи цвета.
Използвах бои и коректори на Lakme. Цвят 1/2 - 6/13(Тъмно Русо пепелно златист), и 1/2 - 7/00 (Средно Русо). Добавих син и зелен коректор + колорплекс. Оксидант 2/3 - 5,4%, и 1/3 - 8,4. Колебаех се кой оксидант и каква пропорция, затова реших да сложа и малко по-силен. Косата изобщо не е изтощена. Стоях около 45 мин. Стана доста тъмна след първото измиване, направо си беше черна. Мисля, че прекалих малко с коректорите, леко синееше. Grinning Но пък сега е наистина тъмно сива, без гадни ръждиви оттенъци,които напоследък ме преследват. Корена не го боядисвам, тъй като моят цвят е тъмно пепелно русо и затова търся същия или една идея по-светъл цвят, а и така не горя косата в корена. За трайност ще споделя по-нататък, но определено за следващото боядисване ще взема и по-светлото пепелно. Поръчах боите на 13.02 и за да мога да се възползвам от - 14% трябваха още около 20 лв да добавя към поръчката и реших да е някаква маска за боядисана коса, около този ценови диапазон. Поръчах тази от снимката по долу. Грабна ме това, че е българско производство и имаше положителни коментари. Наистина маската е много хубава. Косата ми става изключително лигава, мека и стои здрава. А и на тази цена е доста по-добра от много други тройно по-скъпи, които съм пробвала.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 20:24 от The Rose

# 172

Най - ниската цена, която съм виждала за този комплект.

# 173
  • Варна
И салонния кит е с чудесна цена в Парфимо.

# 174
Момичета, иска ли някой да разделим един голям комплект Олаплекс?

# 175
Бях забравила колко ми харесва хидратиращият балсам на ФК, беше единственият продукт, който ползвах на почивката си, а бях се заредила с няколко. Естествено боята ми се отми от постоянното киснене във водата, и сега съм цялата в един цвят - с жълтеникавия си тен и изсветлелите вежди Simple Smile

аз също съм  много светла ,но от както подържам по-перлен и дори по-златист цвят много си харесвам цвета и повече ми отива на кожата .
danielad страхотен цвят - с каква комбинация го постигаш ?

Mélisande харесват ми идеите на Аня и Мишцица, аз бих предложила и един друг вариант - да поддържаш светъл цвят само около лицето ( този който ти отива на кожата - като рамка ) , и светли краища ( тип омбре/балеаж ) Забелязала съм, че с такава комбинация, в която косата на скалпа/тила е една идея по-тъмна , изглежда по обемна. Не ми допадат така стриктно наредени кичури , каквито е направила фризьорката.

Скрит текст:
Подобни прически ще можеш не само да постигнеш лесно, но и ще ти отиват:

Ако се престрашиш да скъсиш още малко
Melisande на светлокожи момичета много добре пасват джинджър коси 🙃, така решаваш проблема и с червения пигмент.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 12:32 от Casual

# 176
Почвам да се замислям за цвета, който е показала Мишчица, много ми харесва! Какъв се води?

# 177
  • Пловдив
Само аз ли не видях някакъв осезаем ефект от Олаплекс? Купувах го няколко пъти, но скоро не мисля да се връщам към него. Дори имам още малко от ст. 1.

Онзи ден си направих терапия Ланза - много уплътняване, много... Но и на Ланза вдигнаха доста цените. Гледам маската с кератин е вече над 100 лв., че и с намаление пак идва много.

В момента еластисайзър и масла ми е най добре. Поръчах си пак от Алтея и от ЗР поредната голяма опаковка от еластисайзъра, имаха намаления.

Ако трябва да изберете само 1 терапия коя ще е тя?

Заглеждам тази на Oway, но няма много отзиви. Освен от капките и серума за скалп, нямам други впечатления от марката.

# 178
*dreamer*,
И аз не съм от възхитените. Да не кажа, че при мен има анти ефект.
Доволна съм от този продукт, който се води реструктурираща терапия за суха и увредена коса Davines Nourishing Hair Building Pak. Може да поискаш мостра, ако поръчваш от arlen. Бях го препоръчвала на моя близка и тя го пробва първо с тестер оттам.

# 179
  • Пловдив
Аня, имам я тази терапия, но само веднъж съм я ползвала. Имам Б, Ш, терапията и финиша.

Общи условия

Активация на акаунт