Професионални серии за коса- тема 154

• 66 215
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Честит празник, дами! Бъдете прекрасни, обичани, здрави и щастливи! 🌺
Имам питане. Тези от вас, които сте с чупливи, къдрави и въобще неправи коси, когато ходите на фризьор с изправена коса, фризьорът изпраща ли ви с изправена коса или ви оставя да си ходите като кошница?
 Днес имах час при топ коафьора в наше село, през цялото време ми обясняваше къде е учил при най-добрите в бранша и едва ли не колко е велик. Изми ми косата, не каза с какво, като го почитах. Обясни ми, че този шампоан хидратирал косъма. Та след това ме подстрига и ми изсуши косата с Парлукса си, без изобщо да сложи някакъв финиш или термозащита Thinking и ме изпрати да си ходя по живо, по здраво. Та аз ли нещо не съм в час или това не е ок?

Нагло е да не ти сложи финиш...не бих стъпила при него отново. Всъщност ми се е случвало и като попитах ,,а преди сушенето няма ли нещо защита, олио и т.н. да сложите?" Отговорът беше ,,в шампоана има термозащита". Даже балсам не ми сложи. Направо нямам думи. Е, не съм ходила втори път, нищо че оставих 65 евро за подстригване...

Като ходя на фризьор сега ми слагат шампоан, маска или балсам, финиш, олио и лак за коса, включено е всичко в цената и струва същото като при онази. Joy винаги ми изправя косата при подстригване, за да я подстриже максимално точно и да седи перфектна и в изправено състояние. Дори реже по-голямата част на измита, изсушена и изправена с преса коса, нищо, че ми е къдрава.

# 466
  • София
Ех, само гледат как да си спестят продуктите... На мен ми се е случвало дори да си нося малко олио в чантата, та като изляза да се сложа хаха, понеже си знам, че все им се свиди и го пропускат.

Някой беше питал за мнение за разлика между lakme bio argan oil маска и Teknia Argan oil, днес пробвах втората + шампоана като тестер от рибите. Ами аз не открих кой знае каква разлика.  Шампоаните от 2те серии ми меришат еднакво, а маската Teknia Argan oil ми миришеше малко на химия, като на боя за коса. Лично аз като че ли съм по-даволна от Bio Argan oil класическото си.
После пробах крема Mi amante, нищо особено на пръв поглед. Мирише приятно.

Имаше и питане за препоръка за преуош, нещо различно от Olaplex и Еластисайзер. Аз бих препоръчала маслото на Cocosolis Hair. Микс от масла е. Уникален аромат. Май не на всеки би му харесало защото омазнява повечко, но за преуош е добре. Аз го ползвам и като финиш олио в мноого, много малко количство и е супер икономично.  (като му хванеш цаката по колко да слагаш :д) За разлика от всички други олия, които ги ,,изяждам" за отрицателно време 😄 С Cocosolis-а сигурно мога да изкарам половин година поне /ежедневна употреба/И Само то успява да ми приглади добре косата и ефекта да остане.

# 467
Здравейте!
От два месеца и половина ползвам професионални продукти за косата.
От две седмици скалпът ми се раздразни - усещам сърбеж и започна да се лющи.
Моля за мнение на какво може да се дължи?
Основната ми грижа са шампоан и маска от серията Joico Moisture Recovery. Редувам два-три пъти в месеца с шампоан на Redken Extreme.
Преди две седмици са взех малката опаковка на еластисайзъра на Филип Кингсли и два пъти го ползвах, стоейки по 4-5 часа с шапка.
Има ли вероятност този еластисайзър да е причината, защото въпреки, че го слагам само по дължините, до кожата на главата все пак достига някакво количество от продукта или пък е от шампоаните?

# 468
Забеляза ли си след кой продукт се появи сърбежа .. след Джойко или след Редкен? Екстрийм версията на Редкен е силна може и тя да е причината, не вярвам да е от еластисайзъра.
В рибката днес официално са обявили намаление, което е качено от няколко дни всъщност и то е няколко продукта от 30-60%.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 10:17 от krystall

# 469
Дами, честит празник със закъснение, надявам се всички да сте се почувствали специални, обичани и обгрижени!
И на по-практично ниво: Похвалете се с какво се поглезихте от Рибката окончателно? Smiley

От мен днес малко работещи протоколи, от които в последно време съм доволна:
1. Балсам Joico defy damage за измиване на маслена маска преди шампоан - даже и леко се пени, става за co-wash и много добре сваля маслата. И с други балсами съм тествала, но с този най-добре става.

4. От време на време си смесвам Ш с маска или hmilk така става 2 в 1. Правя го с продукти на Oway и работи идеално за мен, въпреки че съм с тънка коса. Често ми липсват протеини в Ш, които имам и така успявам да си ги балансирам. С моята къса коса все не мога да си уцеля от къде и колко да слагам Б или М след шампоана.

Може ли два въпроса? Relaxed
Балсам след шампоана слагаш ли отново и ако да - пак ли Defy Damage или друг?
Като направиш 2-в-1 шампоан и балсам, в какво съотношение е? И го нанасяш и върху корените? И аз съм с фина коса и всичко, което не е шампоан, но се нанася в корена, ме вкарва в тих ужас Grinning

# 470
Забеляза ли след кой продукт се появи сърбежа .. след Джойко или след Редкен? Екстрийм версията на Редкен е силна може и тя да е причината, не вярвам да е от еластисайзъра.
...

И за Редкен имах съмнения, но нали уж рядко го ползвам и ги отхвърлих. А така да ми харесва ефекта, защото съм с чуплива коса и след измиване с него имам къдрици.
Освен да го спра за известно време, но пък само на хидратация да карам не ми допада.

Коментирате понякога балансирани серии за коса - такива продукти ли да взема?
И последно - след като харесвам косата си след протеин, мога ли след хидратиращ шампоан да ползвам протеинова маска/балсам - дали ще има същия ефект за къдриците?

# 471
Bambinnah-Джойко не ползвам всеки път, повече посягам на хмилк като балсам, ползвала съм го и на влажна коса като финиш-винаги работи добре за мен, страхотен продукт с много приложения. 2в1 пак с продукти на oway, защото са изчистени и не натоварват корена с екстра омазняване. На обичайното количество Ш добавям около лешник хмилк или М Oway rebuilding и вода за разреждане. Така смесени мия косата.

# 472
Арлина, ще пробвам твоя метод.
От рибите нищо не съм поръчвала, но след като намалиха капките, реших все пак да си ги подновя, защото са един от малкото продукти, които навремето ми повлияха цъфтежа. Та освен тях си взех и комплект на Кевин Мърфи Еинджъл хеър с подарък детоксикиращ шампоан. Много време му се точех, дано да ми хареса. И още нещо да ви споделя. С предната поръчка от та бях посочила, че искам тестер на Филорга, но вместо него му бяха изпратили един смотан балсам с чаено дърво и им поясних в коментар сега, че си искам тестера. Получих пълна кутия с мостри 😊

# 473
  • София
Impatiens , само искам да ти споделя,че е напълно възможно това лющене да не е причинено от продуктите, защотото съм го забелязала и на мен същото и си го обяснявам някак с времето навън. Когато е  по-студено ми влияе някак, защото започна и при мен от нищото такова лющене с маалко сърбеж на места, а шампоани не съм сменяла. Миналата година по това време си спомням, че беше същото и не само скалпа, и лицето беше така на места, с много суха,изпръхнала кожа за известно време и премина от самосебе си. Обясних си го с по-студеното време. Не знам дали и при теб е така, но все пак да си кажа.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 10:20 от LoLo30

# 474
когато ходите на фризьор с изправена коса, фризьорът изпраща ли ви с изправена коса или ви оставя да си ходите като кошница? .......... ме подстрига и ми изсуши косата с Парлукса си, без изобщо да сложи някакъв финиш или термозащита Thinking и ме изпрати да си ходя по живо, по здраво.
За мен ходя ли на фризьор, за каквото и да е трябва да изляза от него с добре изглеждаща коса и прическа. Не повтарям при същия ако не е така. Ако някой неща се заплащат допълнително очаквам да ме попита и уведоми предварително.
Скрит текст:
Спрях да посещавам фризьорка, чиято работа ми допада, защото се премести в друг салон и калкулациите на цените там са ми абсурдни за мен.  Последният път ( след боядисване ) ме попита дали искам да ми оформя косата или само да ме изсуши. Понеже нямах 40 мин. за издухване бързо ме изсуши като косата ми изглеждаше като стара циганска метла ... Помолих да сложи нещо на краищата и само леко с четката да ги дръпне за по добър вид - в този салон ако вземела четка когато използва сешоара щели да ми калкулират отделно 35 лв. за прическа... За термозащитата / финиш мога да го разбера, но при процедури при които задължително се измива косата да ми искат отделно заплащане на шампоана ...
Момичето което сега посещавам за моята дълга коса 35 лева е цената за измиване,подстригване, оформяне.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 10:37 от Casual

# 475
Другия вариант е щом от 2 месеца и половина използваш професионална козметика с натрупването й да ти е дошла силна за скалпа. Може да пробваш с хидратиращия тоник на Ф. Кингсли или този за чувствителен скалп да го успокоиш, като хидратиращия е и за растеж на косата.
Когато използваш хидратиращ шампоан е добре да продължиш с хидратация.
За балансирани продукти - серията Генезис на Керастаз, серията за обем на Ф. Кингсли.
Скрит текст:
Забеляза ли след кой продукт се появи сърбежа .. след Джойко или след Редкен? Екстрийм версията на Редкен е силна може и тя да е причината, не вярвам да е от еластисайзъра.
...

И за Редкен имах съмнения, но нали уж рядко го ползвам и ги отхвърлих. А така да ми харесва ефекта, защото съм с чуплива коса и след измиване с него имам къдрици.
Освен да го спра за известно време, но пък само на хидратация да карам не ми допада.

Коментирате понякога балансирани серии за коса - такива продукти ли да взема?
И последно - след като харесвам косата си след протеин, мога ли след хидратиращ шампоан да ползвам протеинова маска/балсам - дали ще има същия ефект за къдриците?

# 476
Viktoriai,
Трябва да изнамеря снимка на едно издухване, което ми направиха… излязох от салона и след час и половина разходка се върнах да им покажа как изглежда “прическата” ми. Подариха ми мини маска и ми дадоха ваучер, за да ги посетя пак гратис в рамките на година.
Издънки много, но всичко е до подход. На много места им куца първото, но второто въобще и не знаят какво е.

# 477
Аз просто исках да си сверя часовника. Ще си потърся друг фризьор, явно този не е моят човек.

# 478
Здравейте!
От два месеца и половина ползвам професионални продукти за косата.
От две седмици скалпът ми се раздразни - усещам сърбеж и започна да се лющи.
Моля за мнение на какво може да се дължи?
Основната ми грижа са шампоан и маска от серията Joico Moisture Recovery. Редувам два-три пъти в месеца с шампоан на Redken Extreme.
Преди две седмици са взех малката опаковка на еластисайзъра на Филип Кингсли и два пъти го ползвах, стоейки по 4-5 часа с шапка.
Има ли вероятност този еластисайзър да е причината, защото въпреки, че го слагам само по дължините, до кожата на главата все пак достига някакво количество от продукта или пък е от шампоаните?
Аз получавах сърбеж от тестерите на шампоани на Филип Кингсли. Не знам дали има шанс да е от еластисайзъра, никога не съм го ползвала.
когато ходите на фризьор с изправена коса, фризьорът изпраща ли ви с изправена коса или ви оставя да си ходите като кошница? .......... ме подстрига и ми изсуши косата с Парлукса си, без изобщо да сложи някакъв финиш или термозащита Thinking и ме изпрати да си ходя по живо, по здраво.
За мен ходя ли на фризьор, за каквото и да е трябва да изляза от него с добре изглеждаща коса и прическа. Не повтарям при същия ако не е така. Ако някой неща се заплащат допълнително очаквам да ме попита и уведоми предварително.
Скрит текст:
Спрях да посещавам фризьорка, чиято работа ми допада, защото се премести в друг салон и калкулациите на цените там са ми абсурдни за мен.  Последният път ( след боядисване ) ме попита дали искам да ми оформя косата или само да ме изсуши. Понеже нямах 40 мин. за издухване бързо ме изсуши като косата ми изглеждаше като стара циганска метла ... Помолих да сложи нещо на краищата и само леко с четката да ги дръпне за по добър вид - в този салон ако вземела четка когато използва сешоара щели да ми калкулират отделно 35 лв. за прическа... За термозащитата / финиш мога да го разбера, но при процедури при които задължително се измива косата да ми искат отделно заплащане на шампоана ...
Момичето което сега посещавам за моята дълга коса 35 лева е цената за измиване,подстригване, оформяне.

Като ходя при любимия ми фризьор в мола винаги ме издухва и ми прави косата хубава - с къдрици или права. Като ходя при кварталната - даже не ми я мие... Wink Grinning

# 479
За раздразнен скалп много помага сок/гел от алое вера и действа прекрасно на косата като цяло Wink
От намалението в Рибката си взех още ампули Стамиген, че имах доста точки да оползотворя. И вчера аха да поръчам капките на Oway и намалението свършило Smiley

Общи условия

Активация на акаунт