Професионални серии за коса- тема 154

• 66 215
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм с толкова тънка коса ,че само при сешоар се къса , ако не се работи внимателно.
Да се оплача пак от ампулите на Керастаз -ужасно досадно е , едвам -едвам пускат по няколко капки. Няма да повторя в никакъв случай.

# 481
Момичета, благодаря ви за отговорите.
Започвам шампоана за сух скалп на Медисютикълс, беше намален и се възползвах. В него мисля има алое, дано има и резултат.

# 482
Започвам шампоана за сух скалп на Медисютикълс, беше намален и се възползвах. В него мисля има алое, дано има и резултат.
Може ли да кажете кой е този шампоан и къде е намален?

# 483
Може ли да кажете кой е този шампоан и къде е намален?

# 484
Да, този е и все още е намален.

# 485
Така. Предстои ми трети опит за боядисване в нов салон (но при стария колорист 🙈🙊🙉). Там боядисват с Paul Mitchel, Joico и Wella. Досега съм боядисана 2 пъти с Kydra, последния път с 5. Таргетирам цвят 6, в краен случай 5, но поне да е без жълто-оранжево-червени оттенъци, а по-скоро розово-лилави.
Кажете сега с коя боя да избера да ме боядисат като по-щадяща и покриваща бели коси и евентуално с кои цветове? Не ми се рискува да отида неподготвена, както досега, и резултатът пак да не е добре.
Естественият ми цвят е 5, имам суха, но еластична (все още 😅), сравнително гъста коса. Слагам снимка.

# 486
Момичета, след като изчетох де що намерих с търсачката за hmilk, ще се опитам да обобщя с надеждата да ме допълните или поправите, където е нужно.
*За употребата му като Плекс в боята и като балсам/маска е ясно, има си го и в описанието му.
*Може да се използва като финиш самостоятелно или смесен с капките на Оуей.
*Може да се използва като преуош, като се нанася дори и по скалпа. Тук се мида с какви продукти е добре да е последвалата грижа? Ако се нанесе на измита коса и стои цяла нощ например, после отмивате ли с друг шампоан и с каква маска/ балсам продължавате? Или на суха коса нанасяте, седи цяла нощ и после с какъв шампоан и Б/М завършвате?
*Принцеса беше споделила, че намазва цялата коса с него и след това боядисва, като в боята добавя Олаплекс. Тук искам да попитам суши ли се косата с Хмилк или директно след като е намазан се боядисва?
* Доколкото разбирам той е с хидратиращо действие. Така ли е или греша? И в тази връзка с кои/какви шампоани най- добре се съчетава? Тъй като хидратация може да се нанася и след протеинов Ш и след хидратиращ и за него ли важи това? И все пак забелязали ли сте да действа по- добре след определен (тип) шампоан?
 Ще се радвам да обобщим най- накрая всичко изписано за Hmilk, защото е един от всеобщите любимци.

# 487
  • Варна
OliaMirchovska да боядисвала съм се върху изсушен Hmilck. Аз процедирам така....Вечерта мия с ДПШ,нанасям Hmilck постоявам с шапка за баня половин час и после суша със сешоара. Косата изсъхва и е супер къдрава и сочна. Е да речем,че е малко утежнена и си се усеща неотмития продукт,но не е някаква драма. Не слагам финиши. На сутринта се боядисвам директно.
Същия протокол правя и с терапията Олаплекс.
Миналия ден се боядисах върху Олаплекс и понеже не ми се занимаваше да правя терапия вечерта просто измих,капнах няколко капки 1 в шепа 2-ка и намазах.Постоях час и после духнах със сешоара. Сутринта боядисах.

Hmilck като терапия преди шампоана..... Навлажнявам като за еластисайзър,нанасям поне 3-4 помпи свивам на кок и си лягам. Понякога слагам и ЯЧРМ и Камелия. Последващата грижа е според моментната нужда или моето настроение. Мила съм с всичко от Алтерна Рипеър и Ланза Кератин до Кингсли за боядисана коса и Хидратиращите марокан. Конфликт няма как да се получи.

# 488
Някой може ли да обясни разликата между тези 2 маски за коса?
https://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel-maski-za-kosa/m … r-lipidium-250-ml

https://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel-maski-za-kosa/z … el-absolut-repair

В момента ползвам маската от първия линк и съм супер доволна. Определено ми възстанови косата и сега ми изглежда много добре.  Затова исках да си поръчам втора кутия, но съм объркала и съм поръчала тая от втория линк. И сега се опитвам да разбера къде е разликата и дали е подходяща за моята коса, която е много къдрава кестенява.

# 489
Здравейте момичета! Моля ви за малко помощ. До сега винаги съм била с естествения си цвят, но от известно време съм с балеаж и реших да ползвам професионални продукти. Косата ми е не много рядка, тънка, чуплива, цъфтяща, ползвам преса и сешоар 1 или 2 пъти в седмицата, в зависимост кога я мия. Изчетох страшно много материал, насочила съм се към Керастаз, но уви така и не разбрах след протеинови шампоани какви маски, балсами, термозащити и прочие се ползват и съответно след хидратиращи какви. Също така и 2-минутния реконструктор мисля да пробвам, за него също ми трябва разяснение. Ще съм много благодарна, ако някоя мацка ми обясни.

# 490
  • Варна
След протеинов шампоан може всичко, след хидратиращ само хидратация. След реконструктор в зависимост от нуждите на косата съответния финиш.Аз лично бих заложила на хидратиращ,но ако се харесвате повече с Цимент термик или Ланза кератин примерно пак си е Ок

# 491
За сега съм взела шампоан на Керастаз за неутрализиране на жълти оттенъци (ако не греша е хидратиращ) и Хроноложист (пак ако не греша е протеинов). За маска обаче не знам, сякаш Архитект е едната като протеинова,  за хидратираща обаче не знам. Нали трябва да се редува протеин и хидратация.

# 492
  • София
Здравейте, взех си еластисайзъра на Philip Kingsley. Чудя се как е най-добре да се ползва? Прочетох из темата, че се мокри косата и се нанася по дължината, после стоиш някакво време с него и миеш. Такава ли е процедурата или съм разбрала грешно?

# 493
Здравейте, взех си еластисайзъра на Philip Kingsley. Чудя се как е най-добре да се ползва? Прочетох из темата, че се мокри косата и се нанася по дължината, после стоиш някакво време с него и миеш. Такава ли е процедурата или съм разбрала грешно?

Аз лично го ползвам с розова вода. Тази на Алтея имам, ако не се лъжа и тя е с пулверизатор. Сега, в този студ си е приключенски дух да си мокрите косата изцяло. На мен комбинацията с розовата вода и влажна коса ми действа много добре.

Iva.p, вижте и маската Цикаекстрийм, но предупреждавам, че тя е за изстрадала, руса коса (по тониращия шампоан, съдя, че вашата е изрусявана, но не знам дали има силни нужди).

# 494
  • Пловдив
Аз навлажнявам с ръка дължините, но не толкова, че да капе вода. Нанасям Еластисайзър и стоя около час.
Много често го добавям към някакви масла (рициново, бадемово, кайсиево) + малко балсам за по-лесно отмиване. Даже мога да кажа, че когато е комбиниран с маслата, ми харесва повече.

Общи условия

Активация на акаунт