Професионални серии за коса- тема 154

• 66 224
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
  • София
А завивате ли косата с нещо?
Аз навлажнявам с ръка дължините, но не толкова, че да капе вода. Нанасям Еластисайзър и стоя около час.
Много често го добавям към някакви масла (рициново, бадемово, кайсиево) + малко балсам за по-лесно отмиване. Даже мога да кажа, че когато е комбиниран с маслата, ми харесва повече.

# 496
Да, има шапка в опаковката. Ползвам нея.

Сигурно знаете тези, които ползвате редовно еластисайзър, и аз бях предупредена, но въпреки това бях леко шокирана как сваля цвета на боята от косата ми. Още при нанасянето и разсресването, за да е равномерно, видях как сместа се беше оцветила.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 20:56 от Impatiens

# 497
Здравейте, от кои български сайтове пазарувате освен арлен, нотино и златна рибка? Благодаря!

# 498
  • Пловдив
Завивам с найлонова шапка.
И аз съм забелязала, че Еластисайзър леко отмива цвета на боята, затова го правя малко преди боядисване.

# 499
Аз мия косата преди еластисайзер с малко количество шампоан еднократно, много съм доволна. Стоя с него цяла нощ. Бях го чела в една статия на Магнолия. Във фб страницата й HairHolic има много подробно описано действието на еластисайзера, както и как да процедирате с него.

# 500
Момичета, не знам доколко въпорсът ми е за тук, но да ви питам, ако може да ме насочите. Нали съм супер боса в боядисването и имам нужда от съвет Simple Smile. Досега се боядисвах с 6-ца. Исках обаче да изсветля малко дължините и днес сложих 6 в корена на Пермезе с оксидант 6, а на дължините малко 6 на Пермезе + чиста 7 с оксидант 6% на Coloria del нещо си. Да, обаче, дължините са си същия цвят като преди, може би само с много леки нюанси на по-златно. Цветът е ок, но няма никакво изсветляване. Чудя се къде сбърках - оксидантът ми е нисък и трябва поне 12% или може би не трябваше да слагам 6+7, а само 7=ца. Не знам защо бях решила, че ако е само 7-ца с 6% оксидат ще стана едва ли не блондинка... Simple Smile

# 501
Момичета, не знам доколко въпорсът ми е за тук, но да ви питам, ако може да ме насочите. Нали съм супер боса в боядисването и имам нужда от съвет Simple Smile. Досега се боядисвах с 6-ца. Исках обаче да изсветля малко дължините и днес сложих 6 в корена на Пермезе с оксидант 6, а на дължините малко 6 на Пермезе + чиста 7 с оксидант 6% на Coloria del нещо си. Да, обаче, дължините са си същия цвят като преди, може би само с много леки нюанси на по-златно. Цветът е ок, но няма никакво изсветляване. Чудя се къде сбърках - оксидантът ми е нисък и трябва поне 12% или може би не трябваше да слагам 6+7, а само 7=ца. Не знам защо бях решила, че ако е само 7-ца с 6% оксидат ще стана едва ли не блондинка... Simple Smile

Боята не може да изсветли дължините и то след като вече върху тях има трупан пигмент. Повярвайте ми пробвала съм какво ли не, с боя не става, само с блондор може да се бутне боята и да се вдигне до по светъл тон. Единствено при не боядисвана virgin коса знам че със супер изсветлявала боя 12+ може да се постигне изсветляване, не знам колко ще е равномерно обаче. Слагайки 7+6 боя само сте натрупали пигмент върху косъма. Ако искате повече от половин тон изсветляване трябва да посегнете към блондора за съжаление. Казвам го като човек, който онзи ден сложи боя 9ка на дължини 7ца със същата идея и резултата беше 0 промяна Joy просто боя върху боя не изсветлява…

# 502
Момичета, забелязвате ли промяна в стъклените бутилки и помпите на Hmilk? Явно има стари и нови помпи и бутилки, защото се оказах със стара опаковка и нова помпа и не си пасват.

# 503
Момичета, не знам доколко въпорсът ми е за тук, но да ви питам, ако може да ме насочите. Нали съм супер боса в боядисването и имам нужда от съвет Simple Smile. Досега се боядисвах с 6-ца. Исках обаче да изсветля малко дължините и днес сложих 6 в корена на Пермезе с оксидант 6, а на дължините малко 6 на Пермезе + чиста 7 с оксидант 6% на Coloria del нещо си. Да, обаче, дължините са си същия цвят като преди, може би само с много леки нюанси на по-златно....

Боята не може да изсветли дължините и то след като вече върху тях има трупан пигмент. Повярвайте ми пробвала съм какво ли не, с боя не става, само с блондор може да се бутне боята и да се вдигне до по светъл тон. Единствено при не боядисвана virgin коса знам че със супер изсветлявала боя 12+ може да се постигне изсветляване, не знам колко ще е равномерно обаче. Слагайки 7+6 боя само сте натрупали пигмент върху косъма. Ако искате повече от половин тон изсветляване трябва да посегнете към блондора за съжаление. Казвам го като човек, който онзи ден сложи боя 9ка на дължини 7ца със същата идея и резултата беше 0 промяна Joy просто боя върху боя не изсветлява…
Благодаря за отговора. А как да сваля дължините от 6-ца на 7-ца?

# 504
Lina вариантите според мен неминуемо включват употребата на блондор, въпреки, че  1 тон разлика не е много. Ако можеш прикачи снимка на сегашния ти цвят, за да се прецени обективно. Ако си наслоявала цвят 6 по дължините няма друг вариянт освен блондор.
Аз лятото успях да мина от нещо между 5 и 6 на 7ца благодарение на baby lights или иначе казано множество фини кичури, които вдигнахме до ниво около 8. Така цялостно просветна косата и продължих да правя само корени с боя номер 7. Това за мен беше щадящата опция.  Може и цялостно “изпиране” на цвета да се направи, за да се свали от тъмната боя и отгоре да се боядиса желания цвят.

# 505
Не знам дали става ясно какъв точно е цветът, тъй като е снимано на лампа. Иначе да, боядисвам се вече цяла година с 6. Обикновено дължините не ги мажа, само преди да отмия боята стоя 5 мин с намазани с боя и вода дължини :

# 506
Ох, кажете, моля, какво е “изпиране”...
За протокола, прочетох в google Wink

# 507
Момичета, когато боядисвате корен заради бели коси, а цвета на дължините искате само да освежите, колко дълго държите боята на дължините? Колкото си е по указание или по- малко?

# 508
  • Варна
5 мин. обливка с разредена с вода до консистенция на боза. Това за русо на ниво 9-10.

# 509
Ох, кажете, моля, какво е “изпиране”...
За протокола, прочетох в google Wink
Една колористка ми беше обяснявала, че се използва продукт, който премахва/неутрализира наложените пигменти и след това се изсветлява. Когато са по-тъмни основите, е възможно и леко да се обезцвети или да се използва по-концентриран окислител/активатор.

Общи условия

Активация на акаунт