Професионални серии за коса- тема 154

• 66 227
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Мисля да си купя плоската четка за разресване на мокра коса на IKOO, но все още се колебая и имам чувството, че рекламата, че не накъсва мокра коса е пресилена. Ще съм много благодарна, ако някой ползвал я по-дълго време сподели наистина ли е щадяща и не накъсва. С изрусена, тънка и гъста коса и за момента с много грижи успявам да я поддържам в добро състояние и не ми се иска да я накъсам от разресване на мокро.

# 511
Момичета,с какви продукти постигате къдрав ефект ползвайки дифузер,моя приятелка е с чуплива коса и иска да се прави с дифузера има пяна от дрогериен тип но не й харесва ефекта. Аз съм с права коса и не мога да съм й от полза та ще се радвам да споделите 🌿

# 512
A между пране и обезцветяване, кое е по-малкото зло?

# 513
За цвета: аз съм си изсветлявала с 1 тон дължини и с тонер с 15 вол, което май е 3,9 %  пероксид. С перманентна боя пък съвесем силно може да се получи. Зависи от косата и как се процедира, но определено е възможно при някои хора. В салон пък само с боя са ми лифтвали 2 тона, това преди доста години с Иноа. Иноа се ползва с 30 вол.

Но да, ако се цели пепелен цвят, трябва блондор. Аз не съм фен на пепелните цветове и търся умишлено златисти и рижави, което много лесно се постига.

# 514
Момичета, не знам доколко въпорсът ми е за тук, но да ви питам, ако може да ме насочите. Нали съм супер боса в боядисването и имам нужда от съвет Simple Smile. Досега се боядисвах с 6-ца. Исках обаче да изсветля малко дължините и днес сложих 6 в корена на Пермезе с оксидант 6, а на дължините малко 6 на Пермезе + чиста 7 с оксидант 6% на Coloria del нещо си. Да, обаче, дължините са си същия цвят като преди, може би само с много леки нюанси на по-златно....

Боята не може да изсветли дължините и то след като вече върху тях има трупан пигмент. Повярвайте ми пробвала съм какво ли не, с боя не става, само с блондор може да се бутне боята и да се вдигне до по светъл тон. Единствено при не боядисвана virgin коса знам че със супер изсветлявала боя 12+ може да се постигне изсветляване, не знам колко ще е равномерно обаче. Слагайки 7+6 боя само сте натрупали пигмент върху косъма. Ако искате повече от половин тон изсветляване трябва да посегнете към блондора за съжаление. Казвам го като човек, който онзи ден сложи боя 9ка на дължини 7ца със същата идея и резултата беше 0 промяна Joy просто боя върху боя не изсветлява…
Благодаря за отговора. А как да сваля дължините от 6-ца на 7-ца?

Аз съм успявала да изсветля цвета от 6-ца до 7 или 8 без блондор (при фризьор), но в продължение на няколко месеца (може би половин година отне) боядисвахме, като постепенно вдигахме номера на боята всеки път (последно с номер 9). От един път не мисля, че може да стане само с боя.

# 515
Нямам плоската четка на Ико, но имам тип тангъл тийзър в няколко варианта. Тези четки наистина са щадящи към косъма. А ресането на мокра коса се прави винаги внимателно с маска или балсам, нанесен на косата.
По повод изсветляването преди години успях съвсем самичка в домашни условия да си докарам хубаво рус цвят при това с Гарние. Естественият ми цвят е някъде между 6 и 7, а изсветлих успешно между 9 и 10,разбира се не стана от раз. С
Когато, обаче след години, реших да си връщам естествения цвят, ми беше трудно. Боята все се отмиваше и до като не ми израстна косата, си ходех с естествено омбре. 😁

# 516
Аз също съм изсветлявала боядисани дължини с боя, но с по-висок процент оксидант, като преди това дължините не бяха боядисвани поне 2 месеца. Резултатът беше около 2 тона, не повече, но мен ме устройваше.

# 517
Ейчмилк има ли аналог в другата марка, идентична на Оууей?

# 518
Здравейте. Решила съм да си взема дълбоко почистващ шампоан. Може ли да ми препоръчате такъв от който сте доволни и съответно да ми разясните колко често се ползва? И друго да попитам - ползвам скраб за скалп, ако използвам ДПШ редувам ли ги или как?И последен въпрос Simple Smile Доволни ли сте от коприната на Биосилк, гледам че е на добра цена в рибката и се чудя дали да си я взема?

# 519
Мицеларния на Лакме, ползвам го максимум 2 пъти месечно , обикновенно преди боядисване.

# 520
И аз ползвам ДПШ преди боядисване. Имам този на Label.m DEEP CLEANSING SHAMPOO - взех го след положителните отзиви, които прочетох в предишните теми.

# 521
Доста е коментирано, но аз ползвам в момента ДПШ на Джойко. Мога да направя паралел само с Меди. Доста по-нонстрипинг е. Медито е много агресивен. Сваля всичко. Ползвам на 10-тина дни, защото си мия косата често и съответно ползвам често финиши, които се натрупват и утежняват.

# 522
И аз съм с ДПШ на Лакме, малко гадно ми мирише, но става. Вчера взех с комплект детоксикиращ ш на Кевин Мърфи, не съм сигурна, обаче дали е ДПШ или само почиства хубаво скалпа. Като го използвам известно време, ще дам отзив. А коприната на Биосилк е много хубав продукт.

# 523
Много ви благодаря, момичета! А със скраба за скалп как да ги съвместявам? Сигурно няма да е ок да ги ползвам заедно, или?

# 524
Много ви благодаря, момичета! А със скраба за скалп как да ги съвместявам? Сигурно няма да е ок да ги ползвам заедно, или?
Понеже нямам толкова опит, за да говоря от свое име, казвам какво съм чела. Магнолия препоръчва използването на скраб на всеки две седмици. ДПШ ползвам горе- долу веднъж месечно,дори по- рядко, предимно преди боя, но аз не наслагван много продукти без отмиване- само малко термозащита и няколко капки олио. Не мисля, че е добра идея да се използват двата продукта заедно, струва ми се агресивно, но не твърдя, че съм някакъв специалист.

Общи условия

Активация на акаунт