Професионални серии за коса- тема 154

• 66 233
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Мисля да си купя плоската четка за разресване на мокра коса на IKOO, но все още се колебая и имам чувството, че рекламата, че не накъсва мокра коса е пресилена. Ще съм много благодарна, ако някой ползвал я по-дълго време сподели наистина ли е щадяща и не накъсва. С изрусена, тънка и гъста коса и за момента с много грижи успявам да я поддържам в добро състояние и не ми се иска да я накъсам от разресване на мокро.
Не съм ползвала другите четки на марката,но ако става въпрос за тази, направо я мразя! Аз също съм изрусена. Суха или мокра, все страшно ми късаше косата и я подарих на приятелка със здрава коса. При нея ефектът беше същия, май и тя я подари Grinning

Иначе, аз си сресвам косата само след баня,докато е още влажна и използвам тенгълтийзър или тази на nuggela. И от двете съм много доволна, изобщо не ми я накъсват.

# 526
Много ви благодаря, момичета! А със скраба за скалп как да ги съвместявам? Сигурно няма да е ок да ги ползвам заедно, или?
Понеже нямам толкова опит, за да говоря от свое име, казвам какво съм чела. Магнолия препоръчва използването на скраб на всеки две седмици. ДПШ ползвам горе- долу веднъж месечно,дори по- рядко, предимно преди боя, но аз не наслагван много продукти без отмиване- само малко термозащита и няколко капки олио. Не мисля, че е добра идея да се използват двата продукта заедно, струва ми се агресивно, но не твърдя, че съм някакъв специалист.
Аз използвам скраба при всяко миене на косата - 2 пъти седмично. Да разбирам, че е грешно. Дано не ми се е повредил нещо скалпа Sad

# 527
VanGoth много благодаря за мнението, точно тази е четката на Ikoo, която ме интересуваше. Исках да я ползвам за сушене и оформяне на мокра коса и за това най-вече ме интересуваше дали накъсва. И аз ползвам тенгълтийзър и съм доволна, но исках тази да я ползвам едновременно със сешоара. Явно ще го правя с кръгла четка.

# 528
Не знам дали сте попадали на информация, но в момента Olaplex има доста неприятности и се изтеглят още от началото на годината партиди от #3. В Европа вече е забранен и включен като продукт в “черен списък” след като откриват, че една от съставките (Lilial/изписвана като butylphenyl methylpropional) е вредна, влияе неблагоприятно и касае фертилността.
Olaplex излизат първоначално с официално становище, което по-късно ликвидират.
Много от закупилите продукта са се заели да го връщат на търговците.

# 529
Лоша работа. Аз го ползвах от дъжд на вятър, но явно съвсем ще спра.

# 530
Ама тея компании какво си мислят? Нямам въпросния продукт, но бранд с претенциите на Олаплекс, на които милиони жени сипват камара пари и накрая дори ти предлагат опасен продукт и то срещу заплащане. Пф.

# 531
Тук съм срещала мнение, че 3-ката е със същия състав, но по-разреден като 1 или 2 (не помня, наистина), това означава ли, че въпросната съставка я има и в другия продукт на Олаплекс?

# 532
Ужас. И аз от дъжд на вятър ползвах последната година разредената 3ка, но и аз ще спра. Много полезно инфо, мерси.

# 533
Чудя се дали при нанасяне на продуктите на Олаплекс 1&2&3 само по дължините пак се очакват същите негативни ефекти, или може да говорим за влияние на фертилността само ако продуктите са в досег с кожата и проникват от там? Второто за мен има повече логика. Дано скоро излезнат със становище по въпроса, даващо достатъчно изчерпателна информация. Аз само един път съм купувала 3ката и я ползвах в продължение на 2 години Joy сега ползвам само 1&2, но се замислям дали при тях не е същия казуса, защото това вече нанасям и по скалпа и често преседявам с него, слагам и в боята и т.н….

# 534
  • Варна
Е значи аз със сигурност трябва да си запазвам парцел в отвъдното Grinning. В последно време ползвам Олаплекс само при боядисване,но от години спя с двойката или си я нося изсушена на главата.  Я дайте някакви линкове с това инфо да видя за какво иде реч.

# 535
# 536
Не знам дали сте попадали на информация, но в момента Olaplex има доста неприятности и се изтеглят още от началото на годината партиди от #3. В Европа вече е забранен и включен като продукт в “черен списък” след като откриват, че една от съставките (Lilial/изписвана като butylphenyl methylpropional) е вредна, влияе неблагоприятно и касае фертилността.
Olaplex излизат първоначално с официално становище, което по-късно ликвидират.
Много от закупилите продукта са се заели да го връщат на търговците.
Писах за този проблем отдавна.
Българската Сефора излезе с позиция по въпроса и казаха, че са изтеглили много отдавна продуктите и сега очакват ново зареждане без вредната съставка.

# 537
От косъма няма как да проникне в организма, освен, ако не е някъде много близо до корена. Но нали го нанасяме с ръце,не вярвам някой да си слага ръкавици за целта, а и като се отмива, е в контакт с кожата на тялото ни.

# 538
Сега четох, че негативните ефекти са били при мишки, след като им е давано веществото орално в огромни количества. Едва ли при употреба на косата би станало нещо, но си е turn off да го прочетеш...минава ти желанието за олаплекс. 😅

# 539
  • Варна
Хич не ми минава на мен Grinning. Голям мързел ме е налегнал и няма никакъв шанс да тръгна да експериментирам и да му търся алтернатива..... Имам Hmilck и ще взема другия месец наистина да ползвам него.

Общи условия

Активация на акаунт