Без цикъл цяла година

• 1 558
  • 9
  •   1
Отговори
  • гр. Пловдив
Здравейте, не намерих подобна тема, затова създадох такава. На щерката й дойде цикъла миналата година, но до днес още не й дошъл за втори път. Тя е на 12г., 32кг, 148см. Трябва ли да я водя на гинеколог, тъй като не знам аз от какво може да й става така, че цяла година да няма цикъл? Мисля си, че е от килограмите, защото тя по принцип не яде много.

# 1
Като бях на нейните години имах подобна "дупка" от 6м. Помня, че майка ми много се притесни и ме води на лекар. Успокоиха я, че на тази възраст още се регулира и е нормално. С времето се оправи.
Има гинеколози, които работят с деца и тийнейджъри, ако сте много притеснена, заведете я.

# 2
Аз бях кльощава като пубер и редовно ми прескачаше с по няколко месеца, но майка ми също ме заведе на лекар.
Не вреди посещението, а е хубаво и да свиква от малка да се грижи за здравето си.

# 3
Аз бих завела детето. Малка е и ай-вероятно няма проблем, но нека лекарят да каже.

# 4
А, преди година колко пъти и е идвал цикъла? С каква продължителност? Да не е било някакво еднократно зацапване?

# 5
  • гр. Пловдив
А, преди година колко пъти и е идвал цикъла? С каква продължителност? Да не е било някакво еднократно зацапване?
Веднъж ѝ дойде, към Октомври. 5 дена беше и после спря. Ходихме вчера на гинеколог, каза, че е от възрастта и от килограмите. За сега не изписа нищо, но каза, че ако продължава така, ще се наложи да изпише някакви хормонални лекарства.

# 6
Веднъж ѝ дойде, към Октомври. 5 дена беше и после спря. Ходихме вчера на гинеколог, каза, че е от възрастта и от килограмите. За сега не изписа нищо, но каза, че ако продължава така, ще се наложи да изпише някакви хормонални лекарства.
Здравейте, не намерих подобна тема, затова създадох такава. На щерката й дойде цикъла миналата година, но до днес още не й дошъл за втори път. Тя е на 12г., 32кг, 148см. Трябва ли да я водя на гинеколог, тъй като не знам аз от какво може да й става така, че цяла година да няма цикъл? Мисля си, че е от килограмите, защото тя по принцип не яде много.
Т.е. не ѝ липсва цикъла година, а от "към октомври" и до началото на февруари са липсваща менструация 2-3 цикъла Thinking Бъдете малко по-серизони и отговорни към здравето на девойките, за да бъдат после и те към своето! Не е сложно да се запише на едно календарче, на телефона, на листче... Ако и на лекаря така сте му казали... С хормонални лекарства при 12 годишна, бих изчакала... или поне още едно менние и то на детски гинеколог.

# 7
  • гр. Пловдив
Т.е. не ѝ липсва цикъла година, а от "към октомври" и до началото на февруари са липсваща менструация 2-3 цикъла Thinking Бъдете малко по-серизони и отговорни към здравето на девойките, за да бъдат после и те към своето! Не е сложно да се запише на едно календарче, на телефона, на листче... Ако и на лекаря така сте му казали... С хормонални лекарства при 12 годишна, бих изчакала... или поне още едно менние и то на детски гинеколог.
Имах предвид миналата година Октомври. Не си спомням датата

# 8
  • София
Моята щерка също е висока и слаба. Дойде и цикълът малко преди 12 години. После 10 месеца го нямаше. 2 месеца имаше, после 6 месеца - не. После почна да идва на 3 месеца. Сега е на 14.5 и започна да си идва всеки месец. Питала съм моята гинеколожка - нормално било. Така, че просто изчакахме да се нормализират хормоните.

# 9
  • Anywhere
Може да е безобидно,но може и да не е. Дъщерята на моя приятелка беше без цикъл повече от 1г и като направиха изследване на полови хормони се оказа,че е с много висок пролактин. Който пък е висок заради малък аденом на хипофизата! Към днешна дата пие дуфастон, достинекс и въпреки тях все още не е редовен цикъла. Почти на 15г е девойката.
Та мисълта ми е,че понякога си има причина!

Общи условия

Активация на акаунт