Тлъсто ЧХГ очаквам, за да спра да се оплаквам ! ~бебеправене 402~

• 31 929
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Feyona, аз съм с ИР и точно с нисковъглехидратно хранене успях да стопирам процесите. Краят на въглехидратите не е нещо драматично. Има страшно много неща, които могат да се готвят по хиляди начини без да омръзва. Но и ти трябва добър ендокринолог. Аз лично от Начев съм доста разочарована, но няма да се уморя да пиша колко съм доволна от Яначкова в Щерев. Лично мнение, де. Трябва да знаеш, че високият инсулин и кръвна захар скапват качеството на яйцеклетките и колкото по-бързо се вземеш с ръце да ги овладееш, толкова по-бързо ще дойде така желаният резултат Heart

Stonefaced,аз също запазих за д-р Яначкова сега след като прочетох вашите мнения. Може ли да ми кажеш,дали е добре да направя и обременяване преди да отида,за да може прегледът да е максимално пълноценен. Бях запазила за Начев,но сега след вашите мнения запазих за тази лекарка,явно е много добра и търсена,защото чак на 16-ти март имаше малко часове.

Благодаря. Simple Smile

# 706
Аз не съм пък очарована от Яначкова, но всеки си преценя и всеки търси различни неща у лекаря, на който да се довери.  В Щерев доскоро имаше още един ендокринолог и часове при нея се записваха по-лесно, но сега явно поема и негови пациенти.

# 707
Irnata_87, аз при нея отидох за съвсем друг проблем - нямах цикъл, а една случайна гинеколожка ми беше пуснала няколко хормона - TSH, пролактин и FSH. Та отидох с тях и тя после ми поиска още - натоварване с глюкоза, LH, FSH, E2. Но аз отидох без кръвна захар при нея, без инсулин или гликиран хемоглобин, та тя нямаше никаква информация за тях и вероятно затова ми ги поиска. Натоварването с глюкоза е доста тежко за панкреаса изследване. Според мен първо се вижте и иди с това, което имаш кто минали изследвания. Не се записват трудно часове при нея иначе, много е вероятно просто първите две седмици на март да е в отпуска. В края на месеца обявяват графици, така че отсега да няма за първите дни на март ми се вижда нереалистично, ако не е в отпуска.

# 708
Irnata_87, аз при нея отидох за съвсем друг проблем - нямах цикъл, а една случайна гинеколожка ми беше пуснала няколко хормона - TSH, пролактин и FSH. Та отидох с тях и тя после ми поиска още - натоварване с глюкоза, LH, FSH, E2. Но аз отидох без кръвна захар при нея, без инсулин или гликиран хемоглобин, та тя нямаше никаква информация за тях и вероятно затова ми ги поиска. Натоварването с глюкоза е доста тежко за панкреаса изследване. Според мен първо се вижте и иди с това, което имаш кто минали изследвания. Не се записват трудно часове при нея иначе, много е вероятно просто първите две седмици на март да е в отпуска. В края на месеца обявяват графици, така че отсега да няма за първите дни на март ми се вижда нереалистично, ако не е в отпуска.
Благодаря ти. Аз го правих в начална бременност обременяването и ми стана лошо и хич не искам да го правя,но няма да мина без него. Аз все още не съм анулирала часа за Начев ,но се надявам да взема правилно решение при кого да отида. И без това има половин месец и отгоре.

# 709
Здравейте! Казвам се Нина и тепърва ще търсим какво ми има... (жалък опит за рима)...
На 24 години съм и от 5 месеца работим за бебче. Правих си тестове за овулация и твърде много се съсредоточавах във фикс идеята да си имаме мъничко човеченце... Затова след последния ми цикъл си забраних да следя нещата. Опитахме се да се съсредеточим върху удоволствието и любовта ни, да не мислим за това изобщо. И някакси успяхме, до момента, в който не ми закъсня. На шестия ден си направих домашен тест и плаках няколко часа, чудейки се какво ми има... Имаше, обаче, все още надеждичка в мен. Днес вече на десетия ден от закъснението се реших да отида на кръвен тест. Е ... 0,27 ... Имам жестоки болки в яйчниците и кръста, сякаш ей сега ще текне, ама тц... Знам че още много други преминавате през това и знам, че още е рано да се отчайвам. По-скоро ви пиша, за да споделя, защото не смея да го споделя на близките си, не искам да сипват повече сол в раната (знам че не го правят нарочно), а те вече го правят така или иначе. Търся просто съмишленици Simple Smile Живея в малък град и само в събота идва гинеколог (записах си вече час), но ми се иска да се подготвя психически какви са вариантите... Благодаря на всеки за съдействието! И честито на бъдещите мамчета!
Започва се със спермограма на мъжа, хормони за изследване  в определен ден на жената и оттам нататък различен вид прегледи като следене за овулация, проверки на тръби. Това само доктор може да каже обаче. Иначе това са вариантите за начало. 5 месеца са малко време.Препоръчва се до година опити, така че се опитай да не мислиш най-лошото и да не се вторачваш в симптоми. Успех Simple Smile

# 710

Момичета, може ли да ми помогнете с тълкуване на хомоцистеина - нали трябваше да е до 5…какво значи моя и какво да правя? Д-то съм го дигнала беше ми 10 преди, пия си вигантола. Б12 и добре,нали?

# 711
Момичета, аз не издържах и си направих тест, макар че си обещах, че няма да прибързвам... Обаче на него се вижда някаква сянка на втора черта... Утре ще повторя със сутрешна, пък да видим... Няма да бързам да се радвам, защото има още два дни до датата, а пък и миналата година имах биохимична, та си спомням колко кратка беше радостта. Имам нужда да ви споделя и едни други притеснения. Този месец се случи след О на няколко пъти нещо да изпия, предимно по една бира, но един път чаша вино, имаше гостувания, събирания с приятели... Иронията е, че откакто правим опити, вече две години и нещо, винаги толкова внимавам, особено в периода между О и М, а сега се отпуснах. Викам си: хайде живей по-спокойно, то я стане, я не. И сега, ако наистина е станало... Дано не съм му навредила. Едва ли не го бях отписала този месец, страшно много работа, нерви, стрес... Заради това ли, или просто вече реших, че може би няма естествено да стане, за пръв път не се пазих, колкото обикновено. И тежко вдигах, и кафета пак по две почнах да пия (бях намалила до едно на ден). Е, да не впрягам каруцата пред коня. Все още нищо не се знае, може и да са ми напразни тревогите. И надеждите. Е, споделих си...

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 23:19 от Bellflower

# 712
Bellflower, мила спокойно. Има толкова момичета, които не се пазят от към тези неща. Да вредни са, но не мисля че 1 бира е проблем. Все пак не е всеки ден и е било в малки количества. Не мисли лошо от сега. Имай едно наум. Силно стискам палци теста да е положителен и всичко да е наред!

# 713
Mrvv, благодаря за подкрепата!

# 714
  • На изток от Ада
Да, Bellflower, не се притеснявай толкова. Етърва ми си пиеше вино и бира май по малко до последно. Здраво дете роди, кротко, ядящо, бонбон...

# 715
Нека все пак да не насърчаваме консумацията на алкохол по време на бременност, дори и в малки количества. На някой места и за пушенето така обясняват.

Но да, ако е станало, не е особено вероятно да е навредило към момента. Не се притеснявай, Bellflower, и стискаме палци Simple Smile

# 716
  • На изток от Ада
Аз не го одобрявам, но всеки си решава. Виждала съм и майки с количка и цигара, отврат, но...

# 717
Искате ли да ви скнадализирам. Ей сега ще го направя - на 9 ден закъснение изпих над половин литър водка, а на десети разбрах, че съм бременна.
Дишай спокойно.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 23:59 от little.madness

# 718
Аз след като видях бременна в седми месец на едно парти с шот водка в едната ръка и цигара в другата, и после имах удоволствието да наблюдавам приятеля ѝ да върви след нея с репликата “мило, нали се разбрахме, че ще пиеш и пушиш по-малко като си бременна”, вече не се скандализирам толкова лесно. Аз останах няколко часа, през които тя си пиеше твърд алкохол, но и бира, и палеше цигара от цигара.

Да, всеки решава, и ние нямаме право да се бъркаме. Но на мен ми е жал за деца на родители като гореописаните.

# 719
Bellflower и според мен няма нужда да се притесняваш, особено ако не е имало чак напивания, а просто чаша, две вино. Напълно съм съгласна, че е повече от вредно и ако изобщо се случва, то трябва да е инцидентно. Но особено при опити с месеци, все ще се улучи нечий рожден ден например…
Момичета, аз не мога да повярвам, но имам категорично положителен тест от тази сутрин. Освен болки в гърдите и по някое друго боцване в яйчниците, нямам други симптоми, нереално ми е. 😳 линийката се появи веднага и е наситена…утре сутрин ще направя още един. Толкова съм щастлива, че не мога да се зарадвам, не знам дали добре го обясних…😃

Общи условия

Активация на акаунт