Тлъсто ЧХГ очаквам, за да спра да се оплаквам ! ~бебеправене 402~

• 31 932
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Днес си пусках назначените от Калчев изследвания и май имам някаква форма на анемия заради липса на Б12. Естествено и витамин Д никакъв го няма. Хомоцистеинът ми е 6.7, а май тук бях чела, че трябва да е под 5. Б12 уж го бях навакасала преди време и октомври беше добре за разлика от желязото. Когато едното е добре като нива, другото е ниско. Не знам, може би не усвоявам нещо като хората.

Б12 използва желязото за строителни блокчета за направа на хемоглобин. Та ако си с високо Б12 то взима доста желязо и ако няма достатъчен прием отвън той започва да изчерпва вътрешните запаси - феритин. А хомоцистеинът зависи от Б12, Б6, Б9 и Д3. Сам по себе си показва само дали има проблем с тях. Стойността при теб не е чак толкова лоша.

# 691
Здравейте! Казвам се Нина и тепърва ще търсим какво ми има... (жалък опит за рима)...
На 24 години съм и от 5 месеца работим за бебче. Правих си тестове за овулация и твърде много се съсредоточавах във фикс идеята да си имаме мъничко човеченце... Затова след последния ми цикъл си забраних да следя нещата. Опитахме се да се съсредеточим върху удоволствието и любовта ни, да не мислим за това изобщо. И някакси успяхме, до момента, в който не ми закъсня. На шестия ден си направих домашен тест и плаках няколко часа, чудейки се какво ми има... Имаше, обаче, все още надеждичка в мен. Днес вече на десетия ден от закъснението се реших да отида на кръвен тест. Е ... 0,27 ... Имам жестоки болки в яйчниците и кръста, сякаш ей сега ще текне, ама тц... Знам че още много други преминавате през това и знам, че още е рано да се отчайвам. По-скоро ви пиша, за да споделя, защото не смея да го споделя на близките си, не искам да сипват повече сол в раната (знам че не го правят нарочно), а те вече го правят така или иначе. Търся просто съмишленици Simple Smile Живея в малък град и само в събота идва гинеколог (записах си вече час), но ми се иска да се подготвя психически какви са вариантите... Благодаря на всеки за съдействието! И честито на бъдещите мамчета!

# 692
Damqnova97, добре дошла в темата!
Пожелавам ти скоро да ви се случат нещата и да се изнесеш към отчетните! People Baby

Излязоха резултатите, по-красноречиви от това нямаше накъде..

Планирам да си запиша час за ендокринолог към средата на март, че да съм успяла междувременно и прогестерон да пусна на 7-ми ден след О.
Иначе предполагам това означава край на въглехидратите. Ще видим после какво допълнително ще ми кажат.

Знам, че много от момичетата тук сте с ИР.
Може ли да ми препоръчате тема тук или ресурси, с които да се запозная, че съм много боса в темата?

# 693
Файонче, това е темата https://www.bg-mamma.com/?topic=1412792 . Само предупреждавам, че там няма да намериш стандартни препоръки с петкратно хранене и пълнозърнести продукти, но не бъди предубедена.

# 694
Damqnova97, добре дошла в темата!
Пожелавам ти скоро да ви се случат нещата и да се изнесеш към отчетните! People Baby

Излязоха резултатите, по-красноречиви от това нямаше накъде..

Планирам да си запиша час за ендокринолог към средата на март, че да съм успяла междувременно и прогестерон да пусна на 7-ми ден след О.
Иначе предполагам това означава край на въглехидратите. Ще видим после какво допълнително ще ми кажат.

Знам, че много от момичетата тук сте с ИР.
Може ли да ми препоръчате тема тук или ресурси, с които да се запозная, че съм много боса в темата?

https://bg-mam.ma/t/1412792 Скачай тук и чети първи пост. Гледай видеотата и да знаеш, жените там знаят повече от лекарите си и са го научили по трудния път лутайки се между всякакви режими.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 16:47 от fillme

# 695
  • София
Ух Файонка, да ИР си е и то доста сериозно. Има теми две тук, аз лично не ти ги препоръчвам, писала съм и в двете преди много години, обратно на другите бих ти препоръчала да намериш добър ендокринолог, пиши ми на лични да ти дам насоки за такъв.

# 696
Еее, Maцe, то едното не изключва другото. Тя нека си отиде на ендокринолог, но нищо не й пречи да разучи състоянието си и да се ориентира в храненето от изпатили си хора.

# 697
  • София
Рей, става въпрос за лична препоръка. Ако вас ви е ок с тези две теми, това е ок. Аз пиша за ИР от 2014та, когато ми го откриха и колкото групи и теми да прочетох стигнах до извода че мнението на ендокринолога беше най-точно и най-вярно. За това написах по-горе, моята лична препоръка Rolling Eyes

# 698
Здравейте,аз се включвам за инсулиновата резистентност, аз в понеделник си пуснах изследвания на кръвна захар и инсулин и изскочи ИР. Успях да запазя час за д-р Начев за 12-ти март,сега гледах и първото видео в темата,но информацията е наистина страшно много и ще я чета поетапно. Моят инсулин на гладно е 15.6,а кръвната захар 4.65. Съжалявам много,че когато бях бременна с второто ми  дете и правих обременяване с глюкоза в пета седмица моята ендокриноложка не обърна внимание на инсулин на гладно 8 и на втори час 82,а гледаше Хома индекс,който беше ок. Докато дойде часа спрях захарта,но с тестото се боря,взех ръжен хляб и ям по малко. Надявам се да я овладея, стискам палци и на теб,Fayona.

# 699
Feyona, аз съм с ИР и точно с нисковъглехидратно хранене успях да стопирам процесите. Краят на въглехидратите не е нещо драматично. Има страшно много неща, които могат да се готвят по хиляди начини без да омръзва. Но и ти трябва добър ендокринолог. Аз лично от Начев съм доста разочарована, но няма да се уморя да пиша колко съм доволна от Яначкова в Щерев. Лично мнение, де. Трябва да знаеш, че високият инсулин и кръвна захар скапват качеството на яйцеклетките и колкото по-бързо се вземеш с ръце да ги овладееш, толкова по-бързо ще дойде така желаният резултат Heart

# 700
  • София
stonefaced точно нея визирах като лекар на когото съм се доверила

# 701

So close, успех с инсеминацията! Имате ли вече дата?

Аз днес си пуснах изследвания за глюкоза, инсулин и гликиран хемоглобин и чакам следобед резултатите.

Нямаме дата, Fayona, утре на прегледа ще види дали имам доминтен фоликул и ще сметнем, но ако съдя по миналите инсета, преди средата на другата седмица ще е.
Видях ти резултатите, май съм като теб и аз. На последните ПКК имах глюкоза, която беше близка до горната граница на референтните цифри. По-подробни изследвания не съм пускала, но вече се замислям....и за промяна на храненето се замислям.

# 702
Въпреки, че само веднъж съм писала, не спирам да ви чета. Аз се разписах с цикъл, ще чакам да дойде другия и започвам с изследване на хормони и витамини. Честито на всички! ♥️♥️♥️♥️♥️♥️

# 703
Благодаря ви, момичета, за съветите и подкрепата! Heart
Ще се възползвам от всички и ще чета от темата за ИР, ще променя храненето и ще мина задължително и на ендокринолог!
Пожелавам на всички много плюсчета, че малко време остана до края на темата! Heart Exl

# 704
Fayona И аз съм с ИР, ограничих сладкото, тестото. Но не отричам, че има моменти в които ми се дояжда преди М. Отдавна спрях да правя торти вкъщи и тестени неща. На терапия съм пия Инофолик и Метфогама,от ИР ми е и високото тсх около 4 и нещо. Даже май смъкнах малко кг. 😁Успех. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт