Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 15 180
  • 400
  •   1
Отговори
# 135
marry_an вече няколко пъти, но при мен пък независимо, че мъжо много се постара по време на самият контакт вътрешно чувствам ужасна сухота 🙈 та сега ще купим лубрикант да пробваме с него дали ще е по-добре 😁

# 136
Аз съм секцио, имах преглед на 40тия ден. Всичко излезе ок и имах позволението за секс, тренировки и басейни. Друг е въпросът, че желанието липсваше, но въпреки това вече няколко пъти сме го правили. Последния път беше добре без неприятно чувство. Така, че почвам да се връщам в играта 😃

# 137
  • Пловдив
Здравейте, момичета и от мен! Чувствам се страшно изморена, предполагам както и всички в групата. Детето като цяло е спокойно, като изключим дните като днешния в който нищо не можеш да свършиш. Голямото дете и то е вкъщи. Буквално имам чувството,че цял ден мия чинии,храня и готвя. Добре ,че дъщеря ми се занимава сама, но пак трябва да сложиш, да вдигнеш, пикане, акане... Днес влезнах да я къпя ,малкия се скъса да реве , не мога да сваря да излезна от банята. Вечер ставам за едно хранене , ММ, като каже аз трябва са ставам за работа и край, все едно и аз не съм човек... Междувременно кара и курсове в софтуни и всичко пада върху мен. В неделя майка ще дойде за една седмица, чакам я с нетърпение. И с това лошо време сме само вкъщи и съвсем изперкулясвам. Обвинявам се, че понякога заради свръхпреумора, голямото дете го отнася. Изпитва някакъв абсолютен ужас от темата за детската градина. Като я питам не казва какъв е проблема, а като и кажа ,че ще ходи започва да ревени изпада в абсолютен ужас. Обостри й се и атопичния дерматит и там обикаляне по лекари. Иначе във вторник бяхме на консултация, претеглиха го 5 120 и 56 см. Вече минахме на размер 62, предполагам и от ваксината е леко неспокоен и вчерани днес+колики рано на невероятно добра комбинация. Някой беше споменал за изхожданията. От известно време пропуска ден и явно му става мн.тежко на коремчето. Чудя се за пробиотик, но лл каза,че няма да помогне. За коликите продължавам да давам био амика, не знам колко ефект има. Относно интимните отношения, ние също пробвахме след 40 ден, но и при мен имаше страшна сухота. Сега от умора, даже не ми й минава през ум. Направо не знам хората с по 3 и повече деца как се оправят, аз с 2 взимам-давам.😐 Поне за другата седмица съм запланувала фризьор и виждане с колегите, надявам се малко да ме ободри.

# 138
  • Ботевград
Да се включа и аз по въпроса с интимността..
Пробвахме след като ми спря.. Това беше преди 40тия ден. Не съм имала дискомфорт или липса на желания.. Даже напротив.. Направо чаках да ми дойде цикъл с нетърпение🤣😁 Е дойде онзи ден..Бях забравила какво е да чакаш цикъл😁

# 139
Варки, звучиш уморено Simple Smile При мен е една идея по-добре, защото големия не иска на градина, ама е вдигнал ръце от нас последната половин година. Аз миналата седмица успях да отида на фризьор, но за един час ми звъняха три пъти. И у нас мъжа ми в нищо не се намесва за децата, ако не е много спешно. Основно заради това, че той е на мнение, че жените в майчинство си пият кафето по цял ден, а той е работил и е изморен. С предното дете много се карахме на тази тема, даже бяхме пред раздяла. При него тогава се появи следродилна депесия (според мен) и голяма ревност от детето. Сега  мисля успявам да балансирам и не е толкова зле, още повече след един негов болничен с голямото дете  ми каза -сега знам какво правиш по цял ден и защо няма време за нищо. Сега съм заявила, че ако пак е така, след 6м му прехвърлям майчинството той да си пие кафето по цял ден.
я да ви питам какво мислите за лапането на ръчичките. Големият ми син се опитваше да налапа целия юмрук, даже двата наведнъж. Държах го първия и малко от втория месец с ръкавички. В резултат на това спря това лапане, но (поне според мен) той спря да си ползва ръцете, не посягаше към нищо почто до втората година. Много се бях притеснила. Ако подавам нещо взема и играе, ако не, не посяга. Сега Дари от десетина дни започна да си лапа юмручето, но не постоянно, в моменти когато не е гладен. Мисля че си изследва ръцете, но ме страх да не стане да ги държи все в устата. Сложих ръкавички един ден, но се чудя.

# 140
  • Варна
Здравейте момичета, да се включа и аз. Моето момче също е сравнително спокойно, спи вечер от 21:30 до 6:30-7:00. Заспива си сам в леглото, гледайки въртележката. Много съм доволна, с дъщеря ми не успявах да я сложа и да си заспи. Винаги съм я приспивала, спеше все при нас. Изпива от 130-150 мл кърма. Незнам колко тежи, но определено е над 5 кг, дрехи носи 62-68.
Успяхме даже и режим да направим- 6 хранения от 6 до 21:00 ч през 3 часа. Между храненията будува около час и се измаря и заспива.
Харесва му на активната гимнастика, бута играчките с юмруче, гледа въртележката, усмихва се и гука. Толкова са сладки в този период….
Това че си лапат юмручета е нормално, първо така се успокояват и опознават. Аз лично го оставям и не го ограничавам. Оставям го по коремче, изправя главичката, но не много дълго, около минута най-много и после почва да клюма😊
Излизаме всеки ден на разходка, тук в Германия времето е супер за този период от годината. Спи през цялото време в количката.
Честно казано за интимен контакт не съм помисляла още, макар че мъжът ми ме подканва от доста време. Гърдите и зърната ми са болезнени и изпадам в ужас някой да ги пипа, освен този гинекологичния преглед не беше много приятен, макар че според лекарката всичко е ОК. Просто трябва време да се почувствам като преди…
Сутрин ставам винаги с болки в кръста, направо не мога да проходя. После се раздвижвам, но това е от две седмици. Също се записах на един онлайн курс за прибиране на коремната мускулатура и тазовото дъно. Малко трудно ги изпълних първия път упражненията, но трябва да влизаме във форма.

# 141
Да разкажа и аз за нас. Simple Smile
Синът ми се роди на 28.01. За малко да изтървем януарските бебета. Simple Smile
До скоро се будеше 30 мин преди да стане време за сън и ревеше постоянно. Сега пак си реве постоянно, но е буден и по повече. Когато попитах педиатърката дали е нормално освен да реве да не прави нищо друго, тя ми отговори, че бебетата това правели. Ама гледам в групите във фейса, че майките качват и усмихнати бебета. До първия месец нямаше една снимка, на която да не спи, ами колкото и пъти да опитах имаше само една отворена уста с едно червено бебе.
Изкара много сериозен атопичен дерматит, имаше и себореен дерматит...чудех се защо всичко това точно на него.
От 4-5 дни сам си махна храненето в 00ч (бебо е на режим през 3 часа и е на кърма), а тази сутрин не се събуди и в 6ч.
Когато е буден е само на ръце, не обича да лежи изобщо, но той и баща му е такъв - отвори ли си очите и става веднага, а аз мога да се излежавам с часове (е вече не мога).
Мъжа ми работи по много часове. Става сутрин в 4-5ч и вечер се прибира между 19-21ч. Като цяло срещаме се на вечеря и докато се разминаваме в коридорите докато аз сменям памперси, а той става за работа. Не може да ми помага много през седмицата, но за това пък гледа да наваксва през почивните дни и иска той да се грижи за мъника ни.
За секс винаги остава време, защото според мен една връзка се крепи основно на това. Мъжа ми не трябва да бъде ущетен покрай грижите за детето, защото така започват проблемите в една връзка.
Единствено разходките навън ни спасяват от рева и изкарвам малкия почти всеки ден стига да не вали. Но за това може би съм си виновна аз. Докато бях бременна не се спрях да скиторя и сега и детето не иска да си стои в къщи.  Simple Smile

# 142
Здравейте, да се включа набързо и аз. Малката решава точно вечер да будува повече и не ми остава време да пиша, иначе се радвам да ви чета.
През последния един месец съм с високо кръвно и едва сега започна да се нормализира. Явно дозата на хормона за щитовидната жлеза ми е била висока, но не очаквах толкова дълго да поддържам такова кръвно(150-160/110). Иначе бебето е мечта засега, спи много и когато е будна си кротува. На разходките спи буквално като пън, само на 2 плака заради колики. Носим я, разнасяме я в колата, навън в количката, не помръдва. В слинг вкъщи не и хареса. Но и засега не се налага, тя през деня рядко иска на ръце. Иска да е в мен на гърда основно между 22 и 2, тогава е трудната част, че вече е 6 кг и доста ми тежи(расте с темповете на батко си, той също си удвои теглото за 2 месеца). Вече през нощта прави пауза с кърменето от 5-6 часа. Но пък от 22 до 2 не знам по колко пъти суче. Simple Smile През първия месец толкова много спеше, че чак готвих всеки ден с баткото и правихме сладкиши през ден. Ако беше първо дете щях да съм супер отпочинала и свежа, но баткото постоянно иска внимание, все още не искаме да посещава градина. Децата в групата постоянно са болни и се тревожа все още да се впускам и в това. Той боледува през февруари, беше ужас някакъв. Разделихме се по стаи да спим, през деня сама с тях, той повръща в едната стая, в другата кърмя бебето, аз с високо кръвно и главата ми бучи, кошмар. За щастие бързо отмина това. Вечер приспиването е доста трудно, той започна доста да ни прави напук и това много ни натоварва психически. Осъзнавам, че това е неговата реакция към тази огромна промяна за него, но наистина е доста трудно на моменти. Иначе постоянно целува бебето, много и се радва и през деня е по-спокойната част от денонощието. Коликите на бебето като цяло са много слаби в сравнение с тези на баткото. Много смешно беше, че от раждането допреди 1-2 седмици бебето беше супер намръщено постоянно. Simple Smile Батко и се усмихваше още насън веднага след раждането. Тя едва отскоро започна да се смее насън и да ни се усмихва щедро. От 1-2 седмици започна много настървено да лапа ръцете. Не помня на тази възраст батко и дали го е правил. Вчера поставиха една ваксина и прие Ротарикс първа доза, за щастие мина леко и беше спокойна вечерта. Много се тревожа от тези ваксинации всеки път, дано минава гладко всичко при всички. В много студените дни баща им извежда баткото навън и аз успявам да поспя понякога с бебето или да свърша нещо. Вече започват да се понаместват нещата като цяло, но стартът беше стресиращ. Чакам пролетта с нетърпение и да се разхождаме повече навън. Много бяха студените дни и ми се стегна душата. Иначе бях на профилактичен преглед при АГ и белегът ми е добре, всичко изглежда нормално, ще чакам само резултат от цитонамазката. Очаквам вече да премине това с кръвното, да ми се нормализират хормоните, за да започна да правя някакви упражнения и да ставам сутрин да ходя поне, ако не да тичам. Това е в общи линии от нас. Simple Smile

# 143
Момичета, вашите бебета спокойно ли спят или се мятат на сън? През нощта бебка заспива, спи тихо и кротко 3-4 часа и после започва едно въртене, мятане и ръмжене....и така 2 часа докато се събуди. Знам, че бебетата имат активен сън, ама чак толкова активен....Иначе съм доволна, че на няма и 2 месеца прави дълга пауза през нощта.

# 144
Здравейте майчета,вие как сте с килограмите? Аз с раждането свалих 12 и ми останаха още 8,като вече си ги влача почти 3 месеца. Ако има мами с опит нека споделят как да се справим с излишните килограми. П.С- от около месец вече не кърмя

# 145
Dreaming_girl Нашето бебе се събужда рязко с плач от колики и ако я  боли си върти главата и ръмжи, плаче накрая. Различно е вечер, понякога се събужда често с плач до 2-3 вечерта, понякога заспива дълбоко и 6 часа не помръдва, понякога хленчи тихо и пак заспива, много е различно.
Относно килограмите аз лично свалих 7 кг след раждането от качени 11 кг. Останаха ми едни 4 кг и влачих други 3-4 кг след баткото, но аз с него забременях в доста добра форма тогава(50 кг). Та имам над какво да работя: стягане и отслабване, но честно казано още не мога да се преборя с емоционалното хранене вечер. Simple Smile

# 146
И моят се върти и мята между 4 и 6 сутрин. Не е буден, не плаче, но се извива, напъва и пръцка. И големият ми беше така. Тогава бях чела някъде, че всеки орган си има пик на активност и около 5 сутринта е на дебелото черво. Колко е вярно не знам, ама по пръцкането и пълните гащи съм склонна да мисля, че е нещо такова. Simple Smile
С килограмите и аз съм до никъде. 10 свалих още в болницата, но аз бях задържала много течности последния месец. Имам да сваля 5 до кг преди тази бременност и още 5-6-7 до теглото ми преди предната бременност, което ми е цел. До лятото се надявам да сваля поне половината, че дрехите ми седят ужасно. Сега нося още част от бременните дрехи, но си искам и другите Simple Smile

# 147
Здравейте! Как сте, добре ли сте?
Ние с детето вчера изкарахме един ден по гости, докато мъжът ми беше така добър да се заеме с домакинството. Много ме презареждат срещите с приятелки.
Изкарах отличен на първото ми изпитване за семестъра,  което ме радва, предвид че уча, след като си легне бебето. Последните две вечери обаче право петчасови паузи, което много добре ми се отразява на почивката.
Килограмите си ги върнах, даже съм един кг под тези, с които забременях. Коремът ми обаче не се е пробрал напълно. Има значително подобрение, обаче още си е там. Не нося стягащ колан, понеже съм чела, че е за предпочитане да не се "помага" на мускулатурата. След месец и нещо обаче ще кумувам на сватба и ми се иска да е една идея по-прибран, та сигурно ще прибегна до оформящо бельо за повода.

# 148
  • Ботевград
Привет майчета и бебочета Simple Smile
Ние най - после минахме консултация.
Дивна е пораснала с 6см и половина и 1килограм и 600 грама🤣
Съответно. 62см и 6100🧐
Добре е. Сестра и е с новия грип и е някак ва мъка.. Но се надявам, че ще мине защото в неделя заминава на зелено училище 🙄
И аз изкарах една ангина с антибиотик минала седмица и силно се надявам със затоплянето да свършат и болестите.
Педиатърката каза, че зъбите ще започнат по-скоро да излизат 🙄 Не знам точно как го прецени 😁
Съня от 00:00 до 08:00 сутрин ми е достатъчен. Не се оплаквам. Дано няма драма и със зъбите, когато дойде момента.. Дано е поне лятото😁
Как сте вие.. Бебоците.. Гукат предполагам 😍Много е хубаво да ги гледаш как растат с часове 🐰

# 149
Как сте момичета, покрай многото ангажименти с децата и хубавото време темата съвсем замря Simple Smile
Аз надничам от време на време.
Момчето ми расте и раздава усмивки, прекарваме почти цял ден навън. И съответно с големи паузи през деня 3-4 часа сън. Зарадвах се, нали така трябва, обаче... Откак е с този режим започнаха ужасни колики вечер. В 6 почва рев до 11-12, с нищо не мога да го успокоя. Заспива от умора и се буди в 2,4,6 да яде. Та ще го будя денем...да видим. Чакам уж да минат коликите, ама явно още ще има. При вас как са?
Вчера ходих на аг преглед, каза цитонамазка след 2-3 цикъла сега не. А като раждах казаха 2-3 м след раждането. На вас какво са ви казали?
Другата седмица планирам да сложа ваксина за варицела на баткото и се чудя да го оставя ли с нас цялата седмица, обаче ще се побъркам с двамата.ще го мисля събота и неделя, иначе за сряда е планиран, той още не знае Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт